Miten teillä tehdään jauhelihakastike?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Ei olisi ennen tämän ketjun avaamista uskonut että tavallisen jauhelihakastikkeenkin voi tehdä noin monella eri tavalla. Miksi teette niin monimutkaisesti? Siis tyyliin Frau Marhskin siirtelee välillä eri astioihin...?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Minusta liemikuutio ja tomaattipohjaiset mausteet eivät käy yhteen, joten laitan jompaa kumpaa. Eli teen strpganofin tapaan tai pelkillä mausteilla ja liemikuutiolla.

Missä lihaliemikuutiossa ei ole natriumglutamaattia, kun en sellaista ole löytänyt?
Maggi.
 
Ruskistan sipulin ja jauheliha, maustan ripauksella jauhelihamaustetta ja kuivattua basilikaa. Sekaan tölkki yrttimaustettua(tai valkosipulimaustettua) tomaattimurskaa ja annan porista n.10min. Vähän sekaan sokeria. Sitten sekaan 3raastettua porkkanaa, tölkki kuohukermaa ja tölkki valkosia papuja tomaattikastikkeessa. Annan hautua n.15min.

**halutessa voi notkistaa vedellä ja laittaa vaikka liemikuution/sinappia/loraus soijaa...
Ja spagettia/perunaa.
 
vieras
Riippuu paljon siitä et mitä lisukkeena on.

Esim. perunoiden kanssa teen ihan peruskastikkeen, eli voissa ruskistan jauhot jne.
Makaroonin kanssa kelpaa se, et ruskistan jauhelihan ja lisään sinne suoraan jauhot, veden ja mausteet.
 
Alkuperäinen kirjoittaja -:
Alkuperäinen kirjoittaja Pirpiz:
Paistan jauhelihan kera sipulin ( ja valkospipulin ) , maustan sen, ripottelen reilun ruokalusikallisen jauhoja sekaan, lorautan tomaattituubista mukaan, annan "lämmetä" tovin ja vettä perään sopivan sakeeks ja hetken kiehuttelu vielä. Mausteita mitä millonki ja joskus tomaattituubin tilalle tomaattimurskaa, ketsuppia tai tuoreita tomskuja.
OT mutta pakko kysyä: oletko huomannut, että se tomaattipyretuubi säilyy avattuna vain muutaman päivän? Tuli mulle järkytyksenä kun huomasin, meillä ollut joskus kuukausiakin käytössä...
Juu, niin se muka säilyy hyvänä vaan muutaman päivän :D Menee meillä parikin viikkoa, ilman että pilalla on.
 
Ohje 1. Kuullotan sipulia hetken, lisään naudan paistijauhelihan, jonka ruskistan. Sekaan paprikajauhetta, chilijauheta, pippuria myllystä, valkosipulia, suolaa, vettä ja annan muhia. Suurustan vesi-jauhoseoksella.

Ohje 2. Kuullotan sipulia, ruskistan jauhelihan, sekaan tomaattapyrettä tai tomaattimurskaa, vettä, yrttejä (oregano, välimeren yrtit tms), paprikajauhetta, suolaa, ripaus sokeria, pippuria, (tölkkipapuja).
 
cella
mulla on juuri soosi tulossa hellalla... mä paista sipulit ja jauhelihan, maustan hyvin. sekaan purkki tomaattimurskaa ja kunnon haudutus, lopuksi purkki jotain kevyt kermaa ja se on siinä.
 

Yhteistyössä