Se on tietysti nimeltään suttunuijaAlkuperäinen kirjoittaja BKM:Just se on survin.Tee sillä. =)
Katso alla oleva video nähdäksesi, kuinka asennat sivustomme verkkosovellukseksi kotinäytöllesi.
Huomio: Tämä ominaisuus ei välttämättä ole käytettävissä kaikissa selaimissa.
Se on tietysti nimeltään suttunuijaAlkuperäinen kirjoittaja BKM:Just se on survin.Tee sillä. =)
Alkuperäinen kirjoittaja ÄssänÄiti:Mä en ole ikinä käyttänyt kananmunaa tuossa jauhelihaperunasoselaatikossa. En tykkää muutenkaan kovin kittaantuneesta muussista.
Alkuperäinen kirjoittaja M:Alkuperäinen kirjoittaja ÄssänÄiti:Mä en ole ikinä käyttänyt kananmunaa tuossa jauhelihaperunasoselaatikossa. En tykkää muutenkaan kovin kittaantuneesta muussista.
Kananmunahan se just tekee tästä ruuasta kuohkeaa ja hyvää. On kyllä outoja käsityksiä ruoka-aineiden vaikutuksista. Mutta kittailehan sinä, olen kyllä omalla tekotavallasi sössinyt ruokasi.
Alkuperäinen kirjoittaja Maira:Mun täytyy tunnustaa et ensin mua vähän huvitti että joku kysyy muusin tekoon apua, totesin sitten vaan et okei, ei siinä, kaikkien pitää oppia..Mut kun kävin lukee ton lasagne jutun niin rakastuin suhun!Kerrankin joku on ees rehellinen siitä ettei homma nyt ihan mene niinku pitäis..
Ihailtavaa että viitsit ees YRITTÄÄ opetella tekee erilaisia ruokia, noin sen on kaikki aikanaa alottanu...
![]()
No vähäsen hermostuin niiden munien puolesta, kun käsitin että syytit niitä muussin kittaantumisesta...sori.Alkuperäinen kirjoittaja ÄssänÄiti:Alkuperäinen kirjoittaja M:Alkuperäinen kirjoittaja ÄssänÄiti:Mä en ole ikinä käyttänyt kananmunaa tuossa jauhelihaperunasoselaatikossa. En tykkää muutenkaan kovin kittaantuneesta muussista.
Kananmunahan se just tekee tästä ruuasta kuohkeaa ja hyvää. On kyllä outoja käsityksiä ruoka-aineiden vaikutuksista. Mutta kittailehan sinä, olen kyllä omalla tekotavallasi sössinyt ruokasi.
Oikeastiko kananmuna saa lihaperunasoselaatikon kuohkeaksi? Jos näin on, niin mun pitää kokeilla. Mun olettamus perusti makaronilaatikkokokemuksiin. Jos laitan 2 munaa makaronilaatikkoon, se on lähes betonia...
(Ja näin sivuhuomautuksena haluaisin udella, että miksi sun vastauksessa on niin ilkeä sävy? Olenko tehnyt jotain sen ansaitakseni?)
Alkuperäinen kirjoittaja alaston sydän:Tuo reijällinen metalli survin on kyllä ehdottomasti parempi kun puinen.
Ja perunoista Van gogh on jauhoinen lajike. Kannattaa ostaa irtomyynnistä perunat eikä pussissa, jos et paljon ruuanlaitosta välitä. Siitä pussista jää kuitenkin yli ja sit ne alkaa itää ennen kun tarvitset seuraavan kerran.
Alkuperäinen kirjoittaja Maira:Mulla on ollu 2kg pottuja ja 400g jauhelihaa, mut sehän on ihan siitä kiinni kuinka paljon haluaa lihaa sinne...![]()
Alkuperäinen kirjoittaja alaston sydän:On se 2kg hyvä määrä, jos sulla on tuo määrä jauhelihaa ja kun tarkoituksena on laittaa koko pussi.
Irto myynnissä perunat on vähän halvempiakin, mutta nyt onkin tärkeämpää että laatikko onnistuu helpolla![]()
Alkuperäinen kirjoittaja alaston sydän:Ota tarpeeksi iso vuoka ettei laita ääriä myöden täyteen (ettei tule uunissa yli kuplien)
Alkuperäinen kirjoittaja alaston sydän:Onhan sulla mahdollisuus paistaa tuo satsi kahdessa eri astiassa, jos ei yhteen mahdu. Ja siinähän toisaalta on sekin hyvä puoli että jos sun muussista tulee liian kiinteätä (jos sen huomaa siinä vaiheessa kun on jo paistettu) niin toiseen vuokaan pystyt vielä lisäämään maitoa.
Ja yhtä hyvää raaka-ainetta on ostaa irtona kuin pussissa. Irtona jopa ehkä parempaa kun saa itse valita ne perunat, mutta ne on yleensä vaan multasia. Pusseissa on helpompi ostaa ja ne on pestyjä.
Alkuperäinen kirjoittaja chef:Ja tämä on nyt sitten auttakaa avutonta, osa 5![]()
Eli pohjana ja lähtökohtana on se, että teen muusin aina noista Oolannin pakastemuusipusseista joihin lisätään vesi, voi, suola ja maito. Sitten se laitetaan mikroon ja eikun syömään.
Nyt kuitenkin ajattelin yrittää tehdä muusin IHAN ITSE! :saint:
Olen kyllä joskus tehnyt muusia ihan itsekin, mutta en mitenkään järisyttävin hyvin tuloksin. Lopputuloksena on ollut lähes aina joko liisteriä (jonka saa kai periaatteessa vältetty sillä, ettei vatkaa liikaa) tai klimppilaatikkoa (jonka saa kai periaatteessa vältettyä sillä, että vatkaa riittävästi).
Ja jauhelihaa olen paistanut ja nyt sitten ne sipulitkin ruskistanut (ja saanut ohjeita kuorimiseen jonka avulla ei tule itku) eli tuo puoli on ainakin periaatteen tasolla hallussa. Käytäntö toki voi olla eri.
Nyt siis kaipaan idioottivarmaakin varmempaa ohjetta jota voisin noudattaa. Ystävämme google varmaan antaisi muutaman tuloksen mutta jälleen hakusessa on ohje jonka joku on todennyt varmasti hyväksi.
Ja jälleen tarvitsen ohjeet sitten ihan Aasta Ööhön, eli ihan voidaan vaikka aloittaa siitä, että minkämerkkisiä (lajike) pottuja ostan, jotta ne ovat hyviä muusiin =) Lähden kohtapuolin Prismaan, eli valikoimaa pitäisi olla.