Miten saisi kaksi,puoli vuotiaan nukkumaan?

  • Viestiketjun aloittaja d-ella
  • Ensimmäinen viesti
d-ella
Meillä' on niin suuria "ongelmia" meidaän 2,5vuotiaan neidin kanssa iltaisin kun pitäisimennä nukkumaan. Iskä ei kelpaa lainkaan nukuttajaksi ja munkin pitäisi istua sängyn reunalla niin kauan kun neiti nukahtaa... Se on välillä vaan niin raivostuttavaa!! :$ Istua kököttää siinä kun olis muutakin tekemistä tuntuu että oon yrittänyt kaikkea mut mikään ei tepsi ja mahdottomasti en viitsi huudattaa kun viereisessä huoneessa nukkuu puolivuotias veli. Jos vielä vaavelikin herää niin hoh hoijaa sinä sitä hermoja taas koitellaan :eek: Jos joku voisi antaa edes pari vinkkiä olisin todella ekstra kiitollinen!!!!! :D
 
Meillä vajaa pari vuotiaalta jäi äskettäin tutti pois ja jouduttiin luomaan ihan uudet systeemin "tuttisuuhunjasänkyyn-heippa" -meinigin sijaan. Tottumuksistahan on paljolti kyse arjen perusjutuissa kuten nukkumisissa, syömisissä yms.

Mutta meillä siis tuttien hävittyä:
Ekat illat rauhoiteltiin pitkään ja kun poistuttiin lastenuoneesta, huutoa se aluksi oli, mutta vähän niin kuin unikoulussa, ei heti rynnätä takas. Kyllä oli koettelevaa ja miehen kanssa saatiin yhdessä rukoilla asiaa, että itsellä olisi kaikesta huolimatta hyvä mieli asiasta, koska lapsi aistii sen tosi hyvin. Huutoa saattaa kestää, mutta käydään välilä kumoamassa takas sänkyyn ja kerrotaan ettei ole hätää.

Vähitellen, kun alkoi tulla onnistumiskokemuksia nukahtamisen suhteen, alettiin ottaa määrätietoisempaa linjaa. Nyt menee jo tosi kivasti. Tänäänkään ei tullut yhtään itkua siinä kun laitoin nukkumaan siihen asti, että oli nukahtanut.

Uusi systeemi alkaa olla muotoutunut:
Hammaspesu, yökkäri, lelujen kerääminen, kirjan lukeminen, rukoillaan yhdessä ja sitten lapsonen sänkyyn.
Äskenkin juteltiin vielä päivän jutuista ihan rauhassa, halittiin monet kerrat ja kerroin vähän mitä huomenna tapahtuu. Sitten sanoin, että nyt käydään nukkumaan, pusu ja lähdin pois huoneesta.

Määrätietoisuus on mun mielestä kova sana > lapselle tulee turvallinen olo, kun eihän se päivän jälkeen väsyneenä voi itse hanskata tilannetta. Kannattaa uskaltaa olla aikuinen!

Reippaita askelia eteenpäin. Ja kertoile miten sujuu!
 
Meillä oli sama rumba alkuvuonna (saman ikäisen lapsen kanssa). Siihen auttoi muutto :) mutta tosissaan, jos miehesi suostuu, niin voisit lähteä lenkille hieman ennen nukkumaan menoa, vaikka muutaman illan ja koitatte saada näin katkeamaan sen että vain äiti kelpaa nukuttajaksi. Tulet kotiin sitten kun lapsi nukkuu. Tämä kyllä vaatii aika paljon mieheltäsi...
Meillä muuton jälkeen auttoi se kun sanoin lapselle, että äidin täytyy tiskata (astinpesukone jäi vanhaan asuntoon), kuuntele kun äiti tiskaa ja kolistelee. Muutaman viikon tiskailin aina vain iltaisin, sitten vähitellen ei enää ollut väliä mitä teen, jää nukkumaan ihan hyvin, muutamia kertoja saattaa tulla huoneesta ulos, mutta se määrätietoisuus auttaa!
Taitaa olla joku ikään kuuluva juttu, vaikkei se lohduta kuin siinä mielessä, että menee joskus ohi
 
Meillä toimi sellainen Lassi -kirja, jossa nukkumatti suuttuu Lassille kun Lassi ei suostu menemään nukkumaan. Tyttö elää niin sadun maailmassa että uskoo että kirjan tarina on totta. Kokeile! Löysin sen ainakin meillä ihan kirjastosta. En muista tarkkaa nimeä, sori!
 
Meillä auttoi se, että istuin ensin iltasadun jälkeen sängynlaidalla, mutta hetken päästä sanoin että äitin täytyy käydä vessassa. Menin vessaan ja sen jälkeen takaisin istumaan viereen. Vähitellen vessareissut piteni ja muuttui joksikin muuksi tekemiseksi. Jos tilanne oli oikein paha (meillä on moneen kertaan yritetty erilaisia konsteja...) niin tein jotain pojan huoneen ulkopuollella niin että olin näköpiirissä koko ajan mutta en kuitenkaan samassa huoneessa. Jos pojalle tuli asiaa menin huoneeseen käymään.

Meilläkin kelpasi nukkumaan laittamiseen kauan vain isä mutta siihen auttoi se että minä lähdin lenkille tai ihan vaan kirjan kanssa ulos istumaan niin kauaksi aikaa että poika oli unessa. Toimi hyvin. Tsemppiä, kyllä se joskus helpottaa! Meidän poika on kohta 3-v ja nykyisin jää suht kiltisti nukkumaan, tosin iskä ei kelpaa ihan joka kerta ;)
 

Yhteistyössä