Miten saan vieraat pihalle

  • Viestiketjun aloittaja "Piia"
  • Ensimmäinen viesti
"Piia"
Pyytämättä ja yllätyksenä ystäväpariskunta lapsineen pelmahti mökillemme neljäksi päiväksi. Heitä passatessa meni aika, sillä mitään eivät itse tehneet saati mukanaan tuoneet. Kaupassa kävivät, mutta olivatkin ostaneet vain pienimmälle pilttiä, kun meiltä ei sitä löydy.

No, päästiin vieraista eroon ja pari kertaa puhelimessa juteltiin niitä näitä. Ystäväni kertoi, että viettävät nyt 7vk lomaa pienellä budjetilla, kun miehen työn jatkot epävarma.

Nyt sain tekstarin, että voisivat vielä pyörähtää meillä jussina. Siis WTF? Meillä on kolme viikkoa perheen ja suvun yhteistä lomaa. Tämä on minulle ihan uusi juttu,että joku haluaa tulla mukaan kuokkimaan. Ystävä tietää, että olemme mökillä eli mitä voin tehdä?
 
"höh"
No laita vaan tekstari, että haluatte viettää juhannusta perheen kesken. Pahottelet ja sanot et joku toinen kerta.
Tai sit heität pienen valkosen valheen ja kerrot että teille tulee muita vieraita..
 
"Piia"
Siis ongelmahan on se, että puhelimessa jo sanoi, että tulevat ja olin niin hämmästynyt/yllätetty, että en osannut sanoa mitään takaisin. Kai se on jokin tekstari väsättävä. Inhottaa vaan huijata ystävää, sillä kyllähän me täällä olemme. Minusta kuitenkin jo 4pv 3 viikon lomasta on aika paljon.
 
kynnysmatto
[QUOTE="Piia";26518288]Siis ongelmahan on se, että puhelimessa jo sanoi, että tulevat ja olin niin hämmästynyt/yllätetty, että en osannut sanoa mitään takaisin. Kai se on jokin tekstari väsättävä. Inhottaa vaan huijata ystävää, sillä kyllähän me täällä olemme. Minusta kuitenkin jo 4pv 3 viikon lomasta on aika paljon.[/QUOTE]

Eli hiljaa kynnysmattona hyväksyit sen ja annoit näin ystäväsikin ymmärtää että se teille sopii.
 
  • Tykkää
Reactions: Anatolia
Ei sun tarvitse huijata, sanot suoraan vaan että nyt eivät ole tervetulleita. Kerran mäkin ehkä nielisin, mutta jos tavaksi aiotaan ottaa, saan kyllä sanotuksi että kustannuksiin on osallistuttava kaikkien osalta.

Sen verran saattaisin olla pirullinen, että ilmoittaisin ilahtuneesti että jee, meillä on jo paljon muitakin vieraita ja nyyttikestimeiningillä vietetään, sipsit ja dipit jo on, että jos jotain kakkua ja skumppaa..... ja omat juomansa tuo jokainen.
 
"vieras"
No eihän sun nyt tarvitse valehtelemaan alkaa, sen kun sanot totuuden, eli haluatte olla keskenänne ja toivotat tervetulleeksi joku toinen kerta. Ihmetyttää kyllä itseänikin usein toisten tyyli tuppautua, eikö ihmiset yhtään ajattele omaa napaansa pidemmälle?
 
[QUOTE="Piia";26518288]Siis ongelmahan on se, että puhelimessa jo sanoi, että tulevat ja olin niin hämmästynyt/yllätetty, että en osannut sanoa mitään takaisin. Kai se on jokin tekstari väsättävä. Inhottaa vaan huijata ystävää, sillä kyllähän me täällä olemme. Minusta kuitenkin jo 4pv 3 viikon lomasta on aika paljon.[/QUOTE]

Aika monta ehdotustahan täällä on kun niitä kerran kysyit. Vai oliko sulla mielessä joku parempi...? Ei tuossa tilanteessa auta muu kuin suoraan puhuminen...eli soitat ja sanot, että haluat vielä selventää tilanteen, eli ei se sovikaan teille että tulevat. Jos menee herne nenuun niin sittenhän menee.
 
"huh"
soitat ja sanot, että ymmärsitkö väärin, että ovat tulossa. Kerrot, että te vietätte juhannusta ihan omalla porukalla. Jos menee herne nenään, niin onko kauhean vaarallista? Tuo on hyväksikäyttöä. Jokainen voi hommata mökin itselleen tai vuokrata jos siltä tuntuu. Ilmaista juhannuspuuhaa löytyy joka kunnasta ja pienimmästäkin kylästä. Jos ei mielikuvitusta löydy sen vertaa, että keksiin omalle perheelleen ilmaista tekemistä niin istukoot kotona! Ikinä en kehtaisi tuppautua toisten luokse.
 
Olisin jo ekalla käynnillä, sillä yllärikäynnillä, sanonut että kiva kun kävitte mutta tänne ei voi jäädä yöksi, sillä (ja tähän joku tekosyy).

Ja nyt sanoisin, että ei sovi tulla, sillä vietämme jussia suvun kesken.

Joo, olen todellakin niin possu että kehtaisin noin sanoa. Hyviin tapoihin ei kuulu tunkea kenenkään kotiin tai mökille kutsumatta, eikä olettaa että isäntäperhe kyllä ruokkii nämä kutsumattomat vieraat. Siinä ei ole kyse vieraanvaraisuuden puutteesta vaan siitä, ettei hyväksy loisimista, eikä suostu olemaan hyväksikäytettävänä.

Toivotut vieraat on asia erikseen. Sellaiset, joiden tulo on tiedossa, ja jotka on jopa ehkä kutsuttu.
 
Todella röyhkeä ystävä. Vastaa selvästi kunnon viestillä mitenkään kaartelematta, että teille ei voi tulla juhannuksena.

Seuraavan kerran kun tulevat sitten yllätykseksi olemaan mökillä niin teet vain puutelistan ja pyydät käydä kaupassa. Jos joku toisen mökille noin vain änkeää täyshoitoon niin on kyllä oikeus sitten röyheästi tehdä selväksi, että kauppareissu vieraiden piikkiin tiedossa.
 
Blue
Jos haluat että ystavät tulevat niin sano että tervetuloa mutta että te olette jo suunnitelleet menun ja kaupassa on käyty, joten ehtona on että tuovat itselleen ruoat.

Jos et halua että tulevat niin sanot vain että teillä jo muita suunnitelmia. Huijata ei tarvitse.
 

Yhteistyössä