Miten reagoitte kun 14v lapsi ilmoittaa, että hän ei sitten enää syö lihaa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
r0s
Sanokaa kaksi maistuvaa, terveellistä ja täyttävää kasvisruokaa? Ilman nyhtökauroja tms outoja!

Intialainen kasvis-linssicurry.

Siis sipulia, kukkakaalia, porkkanaa, kyssäkaalia, paprikaa ja melkis mitä rehuja mitä haluaa laittaa. Tomaattimurskaa. Punaisia (liotettuja) linssejä. Paaaaaljon mielusisaa currymaustetta joko itse tehtynä tai valmiina tahnana. Ja kookoskermaa.

Rehujen kuullottamiseen toki myös runsaasti öljyä niin pitää nälkää pidempään. Seuraksi tuoretta naan-leipää tai riisiä.

Ja toinen superherkullinen on kasvis-papupata kreikkalais-turkkilaiseen tyyliin. Rutosti sipulia, valkosipulia ja oliiviljyä. Tomaattimurskaa, munakoisoa, pari purkillista erilaisia säilykepapuja, chiliä sen verran ku sieelu sietää ja haudutellaan muutama tunti niin että munakoiso suorastaan sulaa suussa.

Kai noissa molemmissa on pointti se, että tuotoksen rasvapitoisuus pitää saada samalla tasolle kuin jos ois tehnyt liharuokaa. Eli lopputuloksessa pitää olla noin kymmenen prosenttia rasvaa. Sit pysyy nälkäkin loitolla.
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
Sanokaa kaksi maistuvaa, terveellistä ja täyttävää kasvisruokaa? Ilman nyhtökauroja tms outoja!
Vaikea vastata, kun en tiedä, mitkä asiat ovat sinun mielestäsi "outoja". Mutta omia lempiruokiani ovat linssikeitto ja härkäpavusta tehty pastakastike (toki pasta ei ole erityisen terveellistä, mutta sen tilalla voi syödä jotain muutakin). En tiedä, onko härkäpapu sinusta outo tuote, mutta vanha suomalainen viljelykasvi se on.

Itse ole kyllä todennut hyvin usein vegaanisen version olevan paremman makuista kuin ei-vegaaninen. Joku muu voi tietysti olla eri mieltä.
 
vierailija
Intialainen kasvis-linssicurry.

Siis sipulia, kukkakaalia, porkkanaa, kyssäkaalia, paprikaa ja melkis mitä rehuja mitä haluaa laittaa. Tomaattimurskaa. Punaisia (liotettuja) linssejä. Paaaaaljon mielusisaa currymaustetta joko itse tehtynä tai valmiina tahnana. Ja kookoskermaa.

Rehujen kuullottamiseen toki myös runsaasti öljyä niin pitää nälkää pidempään. Seuraksi tuoretta naan-leipää tai riisiä.

Ja toinen superherkullinen on kasvis-papupata kreikkalais-turkkilaiseen tyyliin. Rutosti sipulia, valkosipulia ja oliiviljyä. Tomaattimurskaa, munakoisoa, pari purkillista erilaisia säilykepapuja, chiliä sen verran ku sieelu sietää ja haudutellaan muutama tunti niin että munakoiso suorastaan sulaa suussa.

Kai noissa molemmissa on pointti se, että tuotoksen rasvapitoisuus pitää saada samalla tasolle kuin jos ois tehnyt liharuokaa. Eli lopputuloksessa pitää olla noin kymmenen prosenttia rasvaa. Sit pysyy nälkäkin loitolla.
(y)
 
vierailija
Vaikea vastata, kun en tiedä, mitkä asiat ovat sinun mielestäsi "outoja". Mutta omia lempiruokiani ovat linssikeitto ja härkäpavusta tehty pastakastike (toki pasta ei ole erityisen terveellistä, mutta sen tilalla voi syödä jotain muutakin). En tiedä, onko härkäpapu sinusta outo tuote, mutta vanha suomalainen viljelykasvi se on.

Itse ole kyllä todennut hyvin usein vegaanisen version olevan paremman makuista kuin ei-vegaaninen. Joku muu voi tietysti olla eri mieltä.
(y)
 
r0s
Melkoista yleistystä. Meillä tykkää muutkin noista tuotteista kuin vain kasvissyöjä.
Voitko kuvitella tex-mex.ruokaa ilman kidneypapuja? Tortilloissakin niitä pitää olla täytteessä mukana, muutoin ainakin ainakin syttyy sota.

Tai chili-concarne. Tältä sen kuuluu näyttää eikä tomaattiselta jauhelihasoossilta. Ja ainakin tän ruokalajin kanssa käy helposti niinkin että chili-sin-carne onkin parempaa.

 
vierailija
Voitko kuvitella tex-mex.ruokaa ilman kidneypapuja? Tortilloissakin niitä pitää olla täytteessä mukana, muutoin ainakin ainakin syttyy sota.

Tai chili-concarne. Tältä sen kuuluu näyttää eikä tomaattiselta jauhelihasoossilta. Ja ainakin tän ruokalajin kanssa käy helposti niinkin että chili-sin-carne onkin parempaa.
On ihan parasta ja ehdottomasti tarvitaan papuja! Mun äiti teki tuota jo joskus monta vuosikymmentä sitten, yksi perheen lempiruoista ja aina vain parempaa seuraavana päivänä.

Nykyisin olen tehnyt myös "sin carne" ja todellakin toimii :)
 
vierailija
vierailija
Vaikea vastata, kun en tiedä, mitkä asiat ovat sinun mielestäsi "outoja". Mutta omia lempiruokiani ovat linssikeitto ja härkäpavusta tehty pastakastike (toki pasta ei ole erityisen terveellistä, mutta sen tilalla voi syödä jotain muutakin). En tiedä, onko härkäpapu sinusta outo tuote, mutta vanha suomalainen viljelykasvi se on.

Itse ole kyllä todennut hyvin usein vegaanisen version olevan paremman makuista kuin ei-vegaaninen. Joku muu voi tietysti olla eri mieltä.
Tietysti sillä on ruokittu possuja ja kanoja ym, kun ovat saaneet tonkia vapaasti maata ja pavunversoilla on ollut helppo järjestää varjoisia paikkoja eläimille. Kaaliakin on kasvatettu kanoille, kun ne tykkäävät napostella niitä matoja ja toukkia.
 
vierailija
Intialainen kasvis-linssicurry.

Siis sipulia, kukkakaalia, porkkanaa, kyssäkaalia, paprikaa ja melkis mitä rehuja mitä haluaa laittaa. Tomaattimurskaa. Punaisia (liotettuja) linssejä. Paaaaaljon mielusisaa currymaustetta joko itse tehtynä tai valmiina tahnana. Ja kookoskermaa.

Rehujen kuullottamiseen toki myös runsaasti öljyä niin pitää nälkää pidempään. Seuraksi tuoretta naan-leipää tai riisiä.

Ja toinen superherkullinen on kasvis-papupata kreikkalais-turkkilaiseen tyyliin. Rutosti sipulia, valkosipulia ja oliiviljyä. Tomaattimurskaa, munakoisoa, pari purkillista erilaisia säilykepapuja, chiliä sen verran ku sieelu sietää ja haudutellaan muutama tunti niin että munakoiso suorastaan sulaa suussa.

Kai noissa molemmissa on pointti se, että tuotoksen rasvapitoisuus pitää saada samalla tasolle kuin jos ois tehnyt liharuokaa. Eli lopputuloksessa pitää olla noin kymmenen prosenttia rasvaa. Sit pysyy nälkäkin loitolla.
Nämä oli hyödyllisiä vinkkejä, kiitos paljon!
 
nooh
Nyt kyllä lopetatte noiden simppeleiden kasvisruokareseptien lähettämisen. Olemme juuri toisessa ketjussa saaneet kuulla jumalan sanaa siitä, kuinka kasvisruokareseptit ovat aina useamman sivun mittaiset ja täynnä eksoottisia ja yksittäispakattuina kaukomailta lennätettyjä ruoka-aineita, joita tyhmä Suomi-Pertti ei osaa edes llausua, saati sitten valmistaa. Ettehän tahdo oman raamattuvyöhykeläisenne näyttävän vallan valehtelijalta?
 
r0s
Nyt kyllä lopetatte noiden simppeleiden kasvisruokareseptien lähettämisen. Olemme juuri toisessa ketjussa saaneet kuulla jumalan sanaa siitä, kuinka kasvisruokareseptit ovat aina useamman sivun mittaiset ja täynnä eksoottisia ja yksittäispakattuina kaukomailta lennätettyjä ruoka-aineita, joita tyhmä Suomi-Pertti ei osaa edes llausua, saati sitten valmistaa. Ettehän tahdo oman raamattuvyöhykeläisenne näyttävän vallan valehtelijalta?

Tulee muuten ihan sairaan hyvää nuudelipöperöä, kun paistaa pannulla paljon sipulisuikaleita (ei tarvitse edes pilkkoa, suikalointi riittää), paprikasuikaleita ja normimarketeissa myytäviä siitakesieniä. Mikä tahansa öljy kelpaa tai voikin. Maustetaan paprikajauheella, soijalla (tai suolalla), sokeriripauksella ja tilkalla mitä tahansa etikkaa. Chiliä ja valkosipulia jos tykkää niistä. Ja sit sekaan sekoitellaan ohjeen mukaan keitetyt (hyvälaatuiset, maustamattomat ja ellei halua nuudeleita ni voi laittaa ihan vaan spagettia) kypsät nuudelit.

Alle vartissa valmista. Ja soijaa ja paprikajauhetta lukuunottamatta kaiken saa suomessa kasvatettuna niin halutessaan.
 

Yhteistyössä