Miten pystyt asumaan lastesi kanssa huonomaisella asuinalueella?

  • Viestiketjun aloittaja "huh"
  • Ensimmäinen viesti
vieras KM
Hyvin pystyn. Maine juontaa juurensa -80 luvulta. Nykyään täällä on ihan kuollutta, läheisissä kaupungi vuokrataloissa joskus tapahtuu, mutta ei näy meidän elämässä millään tavalla.

Miksi lasten puolesta pitäisi pelätä? Suomesta ei löydy yhtään oikeasti vaarallista asuinaluetta, joten pelko pois.
 
"Morrison"
[QUOTE="huh";30116724]Eikö sinua pelota lastesi puolesta?[/QUOTE]

Ehkäpä kerrot yhden huonomaineisen asuinalueen. Turpaan tulee asuinalueesta riippumatta missä sattuu.
 
"huh"
[QUOTE="Morrison";30116766]Ehkäpä kerrot yhden huonomaineisen asuinalueen. Turpaan tulee asuinalueesta riippumatta missä sattuu.[/QUOTE]

Esim. heikakehä Forssassa. Varmasti vaikea asua lapsen kanssa kun mustalaisia,narkkeja,juoppoja yms ja ampumisia vaikka kuinka. Silti sielläkin lapsiperheitä asuu.
 
Voi tsiisus.. Maineita on alueilla vaikka minkälaisia, ei se suurimmalla osalla kerro tämänhetkisestä tilanteesta yhtään mitään. Mekin asutaan ihan kustannusten ja sijainnin takia alueella joka on ollut pieneltä osin tosi levoton joskus 70-80-luvun taitteessa, mutta jonka maine elää vahvasti. Rauhallinen alue, hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, koulut ja pk:t lähellä, on leikkipuistoa ja tekemistä, ulkoilumaastoja ympärillä jne.

Suomessa ei ole yhtä ainutta gettoa, ei "oikeasti" vaarallisia alueita, ei juurikaan aktiivisia jengisotia meneillään ja nekin riehuu pääsääntöisesti ilman aseita. Narkkeja ja alkkiksia kuten myös väkivaltaa ja perhesurmia tapahtuu myös Arabianrannassa. Tiedoksenne hyvät sinisilmäiset lintukotoelätit ;)
 
"sasa"
Jaa... mä asun täällä pahamainessa Hakunilassa. Tai noh, Nissas alueena.
Asunu jo 22-vuotta.
Enpä oo huomannu mitään erikoista täällä. Enemmän sekoilua näkee esim aamutuimaan Itiksen alueella kun menee töihin.
 
"Mimi"
Haha :D kuvitteleppa huhtyyppi, että niillä mustalaisillakin on monillakin lapsia. Jos ne nyt jotkut heistä vähän äänekkäämpiä yksilöitä on, nii en mä kyllä silti koe, et musta ois turvatonta asua jollain tietyllä alueella. Jos ne keskenää kinaavat vähän rajummin, nii mitä siinä on ulkopuolisella pelättävää? Narkkeja on joo, mut eipä niittenkään tapa elää ole haitannut yhtään. Ykskään ei oo ollu mitenkään uhkaava. Jos pitää ihmisiä pelätä, nii sit pitää muuttaa maalle, missä naapureita on mahollisimman vähän ja kaukana. Ja jos nyt vielä jossitellaan, niin se mukavanoloinen ja "normaali" naapurikin voi olla joku psykopaatti. Eihän sitä koskaan tiedä :D
 
höms
[QUOTE="Mimi";30116990]Haha :D kuvitteleppa huhtyyppi, että niillä mustalaisillakin on monillakin lapsia. Jos ne nyt jotkut heistä vähän äänekkäämpiä yksilöitä on, nii en mä kyllä silti koe, et musta ois turvatonta asua jollain tietyllä alueella. Jos ne keskenää kinaavat vähän rajummin, nii mitä siinä on ulkopuolisella pelättävää? Narkkeja on joo, mut eipä niittenkään tapa elää ole haitannut yhtään. Ykskään ei oo ollu mitenkään uhkaava. Jos pitää ihmisiä pelätä, nii sit pitää muuttaa maalle, missä naapureita on mahollisimman vähän ja kaukana. Ja jos nyt vielä jossitellaan, niin se mukavanoloinen ja "normaali" naapurikin voi olla joku psykopaatti. Eihän sitä koskaan tiedä :D[/QUOTE]

Tosiaan, sekä maalla että Helsingissä ja Turussa asuneena olen nähnyt pahinta väkivaltaa juuri maaseudulla. Joillakin tuntuu olevan hirveä pelko vieraita ihmisiä, narkkeja, mustalaisia jne. kohtaan, mutta varsinkin Suomessa väkivallan uhri yleensä tuntee pahoinpitelijänsä. Siinä paranoideille mietittävää...
 
"hanne"
Suomessa ei ole yhtä ainutta gettoa, ei "oikeasti" vaarallisia alueita, ei juurikaan aktiivisia jengisotia meneillään ja nekin riehuu pääsääntöisesti ilman aseita.
Miksi tuo oikeasti-sana on lainausmerkeissä? Etkö siis oikein itsekään ota vakavasti kirjoittamaasi?

Minulle alueen leimaamiseen huonoksi (=itselleni kelpaamattomaksi) ei tarvita mitään "aktiivisia jengisotia" (no huh huh!) aseineen tai ilman, vaan ihan pelkkä runsas vuokra-asuntojen, työttömien ja alkoholistien määrä riittää tähän. Mutta mikäli sinä sellaisessa paikassa viihdyt, niin eihän se minulta ole mitenkään pois.
 
  • Tykkää
Reactions: Björn

Yhteistyössä