miten paljon videoiden katselua/päivä?

  • Viestiketjun aloittaja nansa
  • Ensimmäinen viesti
nansa
meillä reilut 2-v tyttö on yllättäen alkanut viihtymään liiankin hyvin telkun ääressä. Hän on kotihoidossa, eli päivät on aika pitkiä kotona, kun ei koko ajan ole touhua ja leikkikavereita.

Tyttö haluaisi joka välissä katsoa lempivideoitaan (muumi ja tomi traktori), ja huutoahan siitä seuraa, kun ei äiti anna ylettömästi katsoa telkkua.

Miten paljon te muut (etenkin, kun lapsi koko päivän kotona) annatte katsoa telkkua?
 
trubaduuri
Tyttö 1v4kk ja sai ensimmäisen video kasetin juuri. Tykkää ihan hirveesti siitä myyrä videosta ja joskus laitan sen pyöriin et tyttö pysys hetken paikallaa ja mä saan maksaa laskuja taikka tiskata. Sanotaan 0-3 kertaa viikossa kattoo noin 15minuuttia kerrallaan. Mutta meidän tyttö onkin nuorempi kun teidän muksu.
 
norppa75 harmaana
Meillä ei ole koskaan katottu videoita, ikää 1v8kk, ainakaan kotona, hoidosta en sitten tiedä. Eikä telkkarikaan kiinnosta poikaa. Joskus yritetään katsoa lastenohjelmia, mutta kyllä siinä käy niin että poika touhuaa omiaan ja äiti/isä saa katsoa yksin pikku kakkosta. Kerran poika jaksoi katsoa tomi traktorin melkein kokonaan.
 
moi
meillä n.1,5-vuotias vesseli viihtyy kans erittäin hyvin ja pitkäänkin tomi traktorin ja muumien parissa. Kotihoidossa on myöskin ja täytyy myöntää että melkein joka päivä katsoo jonkun pätkän piirrettyä että saan edes ruoan laitettua rauhassa. Viikonloppuisin ei sitten katsota ollenkaan telkkua kun iskäkin on kotona.
 
Hannele
Meillä kaksivuotias ei juuri videoista perusta... Kerran viikossa saattaa haluta tappivideon tai muumit pyörimään, mutta jaksaa katsella korkeintaan vartin ennen kuin keksii jotain mielenkiintoisempaa.
 
karvinen82
Meillä ei paljon jaksa keskittyä telkun katseluun. Nyt tullut suosikiksi Tomi Traktori. Sen katsoo lauantai aamuisin ja nyt on oma dvd:nä. Sitä katsoisi vaikka joka päivä, mutta ei kuitenkaan koko ajan istu paikallaan. Poitsulla ikää 1v 11kk kohta. Pakko vähän hellittää, kun toista odotan rv 33+4. Helpottaa vähän tota vauhtia, kun saa itsekin hetkeksi levähtää. :)
 
Häjy
Me katsellaan yleensä 1 Muumijakso/ päivä, äidin aamukahvien aikaan. Jos on hyvä ulkoilusää ja muuten touhupäivä, niin silloin ei katsella ollenkaan. Sadepäivinä ja jos muuten on esim. äidillä jotain hommaa, joka pitäisi saada tehdä rauhassa, niin saattaa mennä kolmekin.
 
no meillä kyllä katsellaan joka päivä jotakin. poika 2v. nyt on puuha-pete -buumi meneillään ja myyrästä tykkää kanssa. poika on vilkas tapaus, joten dvd:n katselu on ihan hyvä rauhoittumisen välinen ja mikäpäs siinä, jos kerta tykkää katsoa. ei mekään nyt tunti tolkulla tuijotella tv:tä, vaan semmoisina kriittisinä hetkinä, kun äidin tai isän pitää saada jotain tehtyä tai muuten vaan alkaa olla liian levotonta.

 
Meillä ei olla katottu telkkua vielä oikeastaan ollenkaan. Meillä on erillinen tv-huone, jonne poika ei pääse niin eipä tule vietyä erikseen kattomaan mitään. En edes tiedä millon mitäkin lastenohjelmaa tulee. Ehtii kai tuota vielä..
 
Meillä tyttö 2v3kk ja katsoo vaihtelevasti telkkua. Välillä sekä aamulla lastenohjelmat neloselta että illalla kakkosen lastenohjelmat. Joskus niiden lisäksi myös videoita. Pikkuveli 3kk ja välillä on pakko saada elohopean lailla touhuava esikko paikoilleen. Toisina päivinä ei katso ollenkaan, jos muuta touhua ja seuraa riittää. Muumit ja Tomi Traktori ovat nousseet kärkeen neidin suosikeissa. JÄlkimmäinen ihan hiljakkoin. Joskus ajattelen huonoa omaatuntoa potien, että tyttö katsoo liikaa, mutta yleensä lopettaa katsomisen kesken kaiken kun tympääntyy.
 
Meillä tyttö 2v3kk ja katsoo vaihtelevasti telkkua. Välillä sekä aamulla lastenohjelmat neloselta että illalla kakkosen lastenohjelmat. Joskus niiden lisäksi myös videoita. Pikkuveli 3kk ja välillä on pakko saada elohopean lailla touhuava esikko paikoilleen. Toisina päivinä ei katso ollenkaan, jos muuta touhua ja seuraa riittää. Muumit ja Tomi Traktori ovat nousseet kärkeen neidin suosikeissa. JÄlkimmäinen ihan hiljakkoin. Joskus ajattelen huonoa omaatuntoa potien, että tyttö katsoo liikaa, mutta usein lopettaa myös oma-aloitteisesti kattomisen, jos ei enää jaksa.
 
Meillä tyttö 2v3kk ja katsoo vaihtelevasti telkkua. Välillä sekä aamulla lastenohjelmat neloselta että illalla kakkosen lastenohjelmat. Joskus niiden lisäksi myös videoita. Pikkuveli 3kk ja välillä on pakko saada elohopean lailla touhuava esikko paikoilleen. Toisina päivinä ei katso ollenkaan, jos muuta touhua ja seuraa riittää. Muumit ja Tomi Traktori ovat nousseet kärkeen neidin suosikeissa. JÄlkimmäinen ihan hiljakkoin. Joskus ajattelen huonoa omaatuntoa potien, että tyttö katsoo liikaa videoita, mutta usein lopettaa myös oma-aloitteisesti kattomisen, kun on tarpeeksi tuijottanut.
 

Yhteistyössä