MITEN paljon teilä on lapset sairastaneet aloitellessaan päiväkotia?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meillä lapsi ollut nyt pienessä päkkärissä puolisen vuotta ja on ollut ihan tauotta kipeänä.
Kuumetta, nuhaa, yskää, korvatulehduksia, tukkoisuuta, ihan jatkuvasti.
AB kuureja syönyt vaikka kuinka paljon :(.
 
"vieras"
Meillä aloitti 4,5 -vuotias viime syksynä päiväkodissa ja vasta nyt helmikuussa oli ensimmäistä kertaa kipeänä. Ehkä joku pikkunuha on voinut syksyllä olla, mutta ei mitään minkä vuoksi olisi ollut hoidosta pois. Taitaa kyllä olla aika poikkeuksellista, yleensä kait sieltä tarttuu kaikki mahdollinen täistä ja kihomadoista lähtien...
 
vvnjks
Meillä meni noin eka syksy ja joluloman jälkeen ei ollut ollenkaa kipeä paitsi lomaviikolla. Putket korviin laitettiin joulukuussa. nyt on jo kolamtta vuotta päiväkodissa ja vieläkin oli syksyllä useasti kipeänä.
 
halipupu harmaana
Esikoiselle tuli korvatulehdus kierre, kun aloitti pöivähoidon 2,5v:nä, mutta onneksi jäin nopeasti äitiyslomalle ja esikoinen pois hoidosta. Silloin aloin syöttää lapselle maitohappobakteereja uudelleen vauvaiän jälkeen ja myös kuopukselle syötin niitä jo ennen hoidon aloitusta, eikä hän muistaakseni ollut yhtä paljon kipeänä.

Selvästi meillä on kuitenkin sairastelut vähentyneet kun ikää ja päiväkodissa olovuosia on tullu lisää.
 
"höh"
Joka kuukausi. Yskää, nuhaa, kuumetta, silmätulehdusta, märkärupea... En käsitä, mistä tuo lapsi 2v, nuo kaikki "imuroi". Mitenköhän hyvin lasten käsien pesusta päiväkodeissa oikeasti huolehditaan? Ei riitä, että ne kätöset vain käyvät juoksevan veden alla...
 
[QUOTE="höh";28043896]Joka kuukausi. Yskää, nuhaa, kuumetta, silmätulehdusta, märkärupea... En käsitä, mistä tuo lapsi 2v, nuo kaikki "imuroi". Mitenköhän hyvin lasten käsien pesusta päiväkodeissa oikeasti huolehditaan? Ei riitä, että ne kätöset vain käyvät juoksevan veden alla...[/QUOTE]

Lapset on siellä koko ajan tekemisissä keskenään, riittää että jollain on vaikka nuha, pyyhkiny räkää käteen, koskenu leluun mihin toinen lapsi koskee heti ni siitähän se tartunta tulee. Ei siellä käsien pesu paljon auta tai niitä pitäis pestä oikeesti koko ajan, siis joka kerta kun koskee johonkin. Joku aivastaa samassa huoneessa niin siitä saa tartunnan. Kyllä mun käsittääkseen siellä hyvin käsiä pestään, mutta ei niitä tauteja siellä pysty mitenkään välttämään.
 
kamalaa ollut
meillä aloitettiin päivähoito elokuussa ja joka kuukausi ollut jotain flunssaa tai kurkunpääntulehduksia. Kamalinta oli kun lapsi sai keuhkokuumeen ennen joulua. eikä mennyt kun 3viikkoa sen jälkeen niin alkoi taas uusi yskä, räkätauti ja korvatulehdus. Ja nyt TAAS on nuha ja yskä. Toi yskä on kaikista kamalin. saa nyt pelätä että siitä kehittyy taas keuhkokuume :/

ei tätä meinaa jaksaa...
 
"vieras"
ekat 4kk oli joka kuukaus jotain, yleensä korvatulehdus. Sen jälkeen ei ole sitten ollutkaan mittään, eli viimeksi oli lentsu puol vuotta sitten. Ikä pk:n aloittaessa 1v3kk.
 
Yllättävän vähän.

Varauduin muitten opettamana pahempaan, saadakseni huomata että omat eivät juurikaan ole sairastelleet.
Toki kummallekin tuli se 'eka' flunssa melko pian, mutta ei mitään tautikierteitä sentäs, vaikka esikoisen immuunipuolustus oli kaikenlisäksi vajaa.

Maitohapot, nostan ne alttarille.
 
Meillä poika ei ole ikinä vielä ollut mahataudissa, saanut korvatulehdusta tai mitään muitakaan tulehduksia. Kuumeessa on ollut elämänsä aikana kaksi kertaa.
Poika täyttää tänä vuonna 7v (eskarissa) ja päiväkodissa aloitti 2-vuotiaana.

Meillä ei siis ole lapsi ikinä oikeastaan kipeä.
 
tytön ja pojan äiti
Poika meillä ei ole elämänsä aikan ollut vielä ikinä kipeänä lukuun ottamatta yhtä parin päivän kuumetta kolmevuotiaana. Tyttö on ollut kaksi kertaa elämänsä aikana kuumeessa. Kumpikin aloittanut hoidossa 1vuotiaana. Poika on jo tokalla luokalla koulussa ja tyttö eskarissa.
 
lapsi aloitti päiväkodissa 2012 elokuussa, nuha alkoi samantien, meni hetki niin tuli kuukauden putki kun sairasti korva- ja silmätulehdukset ja enterorokon. sit oli hetken terveenä ja taas kuumetta nuhaa jne. ja sit taas terveenä pidemmän pätkän ja nyt ollaan sit oltu taas nuhassa ja yskässä, ei kyllä oo tarvinnu montaa päivää olla pois hoidostaa tän flunssan aikana. vatsatautia meillä ei oo ollut kertaakaan koko aikana, eikä muutenkaan pojan elinaikana, toivottavasti ei tuukkaan hetkiin :D *kopkop* ikää lapsella 2v
 
"Vieras"
Meillä yksi lapsista meni eskariin ja oli ainakin puolet vuodesta poissa... Eli vaikka isompanakin aloittaa siellä, niin saattaa poimia ihan kaikki! Meillä kyllä sama meno jatkui lapsen aloittaessa koulu. Epäilen kyllä, että olisko ollut hometta eskarissa ja olisko koulussakin. En tiedä, mutta mietityttää vaan asia.
 
lucifer
esikoinen aloitti päiväkodissa vuosikkaana, kerkesi olla 4 päivää niin oltiin osastolla suonensisäisessä antibiootti tipassa.

sitten aloittivat hoitohommat yhdessä. esikoinen 5 antibioottikuurilla ja nuorempi sai vain neljä kuuria korvatulehdukseen.

ja nyt on esikoinen ollut ilman kuureja, nuoremmalla ollu kolme kuuria korvatulehdukseen.

lisäksi normaalit oksetukset, paskatukset, flunssat ja yskät. eli aika kivuttomasti on menny loppujen lopuksi.
 
fsds
Meidän poika aloitti päivässä 3 v 3 kk ikäisenä syksyllä. 2 kuumepäivää ja nuhaa ennen vuodenvaihdetta. Tämän vuoden puolella yksi flunssa ja sen perään jälkitautina välikovan tulehdus. Hän ei ole ole sairastanut vielä yhtään rokkoa.
 
"mie"
Meillä 5.vatsatauti menossa 4kk sisällä perheessä samalla lapsella.Pinimmällä korvakierre alkoi hoidon alettua.13 antibioottikuuri loppui 2 viikkoa sitten.Korvat putkitettiin ja valui mätää yli kuukauden =(.Lisäksi täit ,kihomadot ja muut lentsut tähän päälle,niin voin sanoa,että työnantaja on tykänny meistä vanhemmista kovasti.ollaan ihan hajalla tähän sairastamiseen.Koko asunto ihan rempallaan,kun ei ole jaksanut kun pakolliset.Pyykkituvan vaki käyttäjiä ollaan ja peti vaatteet on jyllätty sataan kertaa läpi =(.
Onneksi koulussa otettiin kovat keinot käyttöön ja piti kotona täyttää täi laput löytykö,onko hoidettu ja vielä terkkarilla käytettiin tarkastuksessa.Yhdet ja samat vaan jättää ne tätit hoitamatta ja tartuttavat ne sitten aina uudellee ja uudelleen.......
 
"mamma"
2 ensimmäistä vuotta meni niin ettei kokonaista kuukautta ollut terveenä. Kokoaika tuntui olevan joko toipilas tai uusi tauti alkamassa, tosi kurjaa aikaa. Jouduin töissä puhutteluun kun tuli niin paljon poissaoloja lapsen takia :(
Kun 3. syksy alkoi odotin taas samaa rumbaa. Yksi flunssa tuli heti alkusyksystä ja joskus marraskuussa oli oksennustauti. Siihen se sitten jäikin. Ei ole 3:een kuukauteen ollut sairaana.
 
Trilla
1,5v ja 3v aloittivat päiväkodissa elokuussa. Pienempi oli yhden kerran joulun alla kaksi päivää kuumeessa, muuten pikkunuhaa lukuunottamatta ovat molemmat olleet terveinä. Päiväkoti on pieni.
 
"Kuottarulla"
[QUOTE="outolintu";28044034]Ei ole vielä lapsi sairastellut kertaakaan. Päiväkodissa ollut pian 2-vuotta.[/QUOTE]

Meillä tyttö ollut vuoden pk:ssa. Parin päivän nuhakuumetta lukuunottamatta ollut täysin terve. Ei ole sairastanut koskaan korvatulehdusta tai vatsatautia eikä kyllä mitään muutakaan. Ollaan ilmeisesti aika onnekkaita - vielä ainakin, kop kop.
 

Yhteistyössä