Miten opetit oman lapsesi ajamaan polkupyörällä ilman

  • Viestiketjun aloittaja ov
  • Ensimmäinen viesti
ov
apupyöriä? Ja paljonko lapsella oli silloin ikää?

Meidän muksu on nyt 5,5v ja vielä viime keväänä (4,5v) hänellä ei ollut yhtään tasapainoa, kun otin pyörästä apparit pois. No ei muuta kuin apparit takaisin ja johan alkoi taas pyöräily sujua.

Mutta kyllä mielestäni jo tänä kesänä lapsen olisi syytä oppia ajamaan ilman apupyöriä, kun syksyllä menee jo eskariin ja on muutenkin isokokoinen ikäisekseen.

Vaan en tiedä miten hänet saisi oppimaan pyörällä ajamisen ilman appareita?


 
juuh
saman ongelman kanssa painitaan. Tänä keväänä irrotettiin heti apparit ja sovittiin, että harjoitellaan joka päivä vähän. Nyt pyöräilee ehkä muutaman metrin, mutta ei uskalla juurikaan enempää. Itse juoksen vieressä ja pidän kiinni ohjaustangosta ja välillä irrotan ja otan taas kiinni jos meinaa kaatua. Kuntoilusta tämä opettelu käy ainakin aikuiselle =)
 
Susa
Ei stressiä tuosta!

Ihan perinteisellä menetelmällä, tarakasta pitäen juossu rinnalla.
Esikoinen oppi vasta 8v. On motoriikkahäikkää sikäli että myöhemmin oppii kaikki jutut eikä oo yhtä hyväkään kuin muut niissä jutuissa. Oli juhlan paikka =)

Toinen oppi 5v samalla menetelmällä.

Kuopukselta älysin ottaa kotonakin apparit pois, kun se kerran kylässä nappas pihasta pyörän ja alko polkee =) ja heti meni kuin ois aina polkenu =) Tais olla neljän vanha. Ei tosiaankaan isoveljeensä tullu.....

Mutta en kyllä murehtis jos 5v ei osaa. Oppii kun on kypsä.
 
ite opetin niin, että pidin takin selästä kiinni,enkä antannut kaatua, inspis ois menny heti. 5 kertaa harjoteltiin niin, ja sit oppi omineen menee. jarrutukset ja liikkeelle lähöt oli sit oma juttusa. nyt pojulla on 20" fillaria ja into on kova. tänään ollaa käyty 3 krt pyöräilemässä :LOL: ja ikää on 5v.
 
äitix4
otin apparit pois ja laskin penkkiä sen verran että potkiskeli vauhtia siin sillain ettei tarvinut polkee ja jalat ylsi hyvin maahan jos meinas kaatua.
siin sitten potkiskeli päivän ja saikin jo kovat vauhdit aikaiseksi.Tokasin että eikös ole sama polkea kun vauhti jo hyvä ja pitkiä matkoja liuku siis ilman tukea meneen.
ikää samat 5,5 vuotta ja tuntuiettei se koskaan opi..
jos epäonnistuu halaile ja keksi muuta tekemistä mutta appareita elä takaisin pane.

poika kaatui muutaman kerran ja heitti pyörän mäkeenki ja raivosi.Käytiin sisällä syömässä ja tultiin tuunaan sitte pyörään räpätinki ja taas jaksoi kokeilla-
 
Minäkin opetin niin,että juoksin vierellä pitäen kiinni lapsesta tai pyörästä. Mun mielestä tärkeintä oli, että lapsi luotti siihen ettei päästänyt kaatumaan. Saman päivän aikana ovat oppineet pysyyn tasapainossa, kun apupyörät on irrotettu.
 
Harjottelemalla ja satojen kaatumisien kautta. Vanhimmalla naperolla ei meinannu millään onnistua, sain juosta kilometritolkulla tarakassa kiinni ja heti kun irti päästin meni kumolleen. Ja mun mokahan se oli kun liian isolla pyörällä yritin patistaa ajamaan. Sitten vaihettiin alle entinen pieni pyörä ja lopetin perässä juoksemisen, tuotti tulosta ja oppi ajamaan ennen eskaria =)
 
m
Otettiin pois apupyörät ja polkimet. Potkutteli ja liukui menemään pyörällä muutaman viikon ja kun tasapaino löytyi, laitettiin polkimet takaisin. Tyttö oli viime kesänä kun näin tehtiin 4v.
 
å
Tuuppasin pojalle vaan vauhdin ja poika huusi ja polki. Ikää oli 5v ja täysin "valmis" ajamaan, mutta ei olis millään tahtonut. No, ton tempauksen jälkeen poika ajoi vallan ilman appareita.
 
ghg
apparit irti, vauhtia ja lapset polkee. sit ne kaatuu, ja uudestaan. 2pv harjoittelua, päiväunet ja yöunet välissä-unissaan ne sen asian oppii! 3+v kaikki 3oppinu ajamaan. ja hyvä helposti rullaava pieni pyörä
 
vieras
meillä ei melkein 7-v osaa vielä ajaa - eikä tahdo harjoitella.

Minäkään en oppinut ennen kuin lähes 8-vuotiaana, joten en hermoile ollenkaan.

Pyörän täytyy kyllä olla tarpeeksi iso, esikoinen ei viime vuonna ajanut paljon yhtään kun kaatuili 16" vaikka oli apupyörät. Polet melkeen otti tankoon ja painopiste kamalan ylhäällä, joten ihmekös tuo.
Nyt on 20" hankittu, katotaan innostuuko opettelemaan vai hankitaanko apparit.
 
Meillä taas otettiin apupyörät pois, juostiin vierellä, laitettiin takaisin, poljettiin loppupäivä apupyörillä ja seuraavana päivänä sama homma :D :D Muutama päivä meni ja ikää pojalla hiukan alle 5v. Oppimistapa riippuu kyllä niin lapsestakin. Meillä esikoinen ei pakottamalla tee mitään, vaan haluaa säntillisesti 'harjoitella' valitsemallaan tavalla.
 
Foortti harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
meillä ei melkein 7-v osaa vielä ajaa - eikä tahdo harjoitella.

Minäkään en oppinut ennen kuin lähes 8-vuotiaana, joten en hermoile ollenkaan.

Pyörän täytyy kyllä olla tarpeeksi iso, esikoinen ei viime vuonna ajanut paljon yhtään kun kaatuili 16" vaikka oli apupyörät. Polet melkeen otti tankoon ja painopiste kamalan ylhäällä, joten ihmekös tuo.
Nyt on 20" hankittu, katotaan innostuuko opettelemaan vai hankitaanko apparit.
Meillä kanssa sama "ongelma".

Neiti vaan ulisee ja vinkuu ja lyö pyyhkeen kehään o_O
 
Keittiönoita
Siivosin ulkovarastoa enkä ehtinyt poikaa opettaa enkä laittaa apupyöriä takaisin. Siitä sisuuntuneena poika opetteli ajamaan itse. Taisi olla saman ikäinen kuin sun lapsesi nyt.
 
Apurattaat niin, että pyörällä joutuu hakemaan tasapainoa kokoa ajan. Se sujuu ilman kiinnipitoa ja juoksemista. Kun apurattaat ei enää koske maata, ne otetaan pois. Yks oppi ilman apurattaita itsestään.
 

Yhteistyössä