Mitä tarjositte ristiäisissä?

Tässä paremman puutteessa funtsin, että mitä sitä voisi tarjota tulevissa ristiäisissä...

Mitä teillä laitettiin pöytään ristiäisissä? Suolaista, makeaa? Oikein ruokaa vai leivonnaisia?
 
Meillä on ollut kolmet ristiäiset ja en nyt tarkkaan muista mitä kenelläkin ollut mutta luettelen niitä tässä, jos vaikka jotain vinkkiä sais.

Meillä oli tietysti täytekakku sit oli voileipäkakkuja, karjalanpiirakoita, kentakelainen kuivakakku, pikkuleipiä, hedelmäsalaattia, kaikilla on ollut pyöreitä keksejä/kakuja (välissä hillo) ja siihen pursotettuna suklaalla kirjain. On ollut jotain muutakin, mutta nyt ei tule mieleen. Eli siinä alkupalaa. Tulevaisuudessa pitää keksiä jotain uutta. Ehkä tuulihattuja.
 
meillä oli viimeksi tällaisia:täytekakku,voileipäkakut kala- ja lihakakku,karjalanpiirakat ja munavoi,tiikerikakku,suklaakääretorttu ja kranssi(anoppi halusi välttämättä tuoda sen ei ois ollu tarpeen :) ) ja vielä kaupasta niitä valmiit tuulihattuja..
 
Ensimmæisen lapsen ristiæisissæ meillæ oli lihakeittoa ja kakkujasen monta sorttia. Minun æiti halusi, ettæ on ruokaa...
Toisen lapsen ristiæisissæ oli siitte kans ruokaa; kæristystæ ja pottuja ja salaattia. ja totta kai kakkuja. Ja taas sama syy: Æitini halusi tarjota ruokaa. Kyllæhæn se sitte ite ne tekikin. Jos innokkaita apulaisia riittææ, niin voi tarjota mitæ vaan.
 
NINZUKKA
aika vatimatonta. oli vaan kakkua, pulllaa ja kauniit leipiä. eihän se tarjottava oo päsia, minust aon inhottava kun juhlissa on kamalasti kaikkea , niin tuntuu että se juhlien pääasia on trjottavat.

mieheni isän hautajaisissa oli ollut lohisoppaa ja minusta ei ruokatarjottavat kuulu ristiäisiin tai hautajaisiin ne on kahvijuhlat
 
jokainen taaplaa tyylillään....Meillä on sitten taas lähes aina ruoka tarjolla oli juhlat kun juhlat, kuitenkin jokainen syö päivän aikana niin vieraat kun oma väki, usein ruoka tulee halvemmaksi kun se että on 7 sorttia makeeaa ja suolaista. Meillä oli ristiäisissä kalapöytä+perunat sienisalaatti ja tuore. karjalanpiiraat kinkkukiusaus.Jälkiruuaksi Täytekakku aina sen värinen vaahto kun on lapsi :) ja kahvi ja mehua, kukat olen tehnyt pöytii itse., Istuinjärjestykset ja kutsut ja kiitoskortit olen myös tehnyt itse, pikku hiljaa näpränny jossain välissä kun lapset nukkuu B)
 
Sarita-80
Esikon ristiäisissä oli ruokana kinkkukiusaus. Lisäksi täytekakku, kuivakakku, nimipiparit ja jotain muita pipareita. Kuopuksella oli vain voileipäkakut ja täytekakku, kuivakakku ja pipareita (ei siis ruokaa).
 
Keitetyt perunat (kuoritut), savukalaa (lohta, siikaa), silliä, kasviskratiinia, salaattia, leipää, kotikaljaa, maitoa, vettä (perheessä etupäässä ihmisiä, jotka eivät syö lihaa, mutta syövät kalaa.)

Kakku, pikkuleipiä, kahvia, teetä

 
Meillä oli eilen ristiäiset ja tarjolla oli vihreääsalattia, ja makaronisalaattia, patonkia ja valkosipulivoita ja suolasarvia. Makeana vain täytekakku ja pikkuleipiä ja naposteltavana oli mansikoita. Oon huomannut, että suolaset tarjottavat käyvät paremmin kaupaksi ja kahvin kanssa makeana otetaan yleensä vain kakkua.
 
Santtutar
Toden totta tarjottavat ei oo pääasia, mutta on ihanaa hemmotella sukulaisiaan :) Esikoisen ristiäisissä: voileipäkakkuja (kala ja liha), mansikkakermakakku, lapsille keksejä ja pipareita, tuulihattuja (äitini tekemiä - meillä ei järjestetä mitään juhlia ilman niitä - nam!), karjalanpiirakoita lämpiminä ja munavoita, kahvit, teet, mehut, maidot.... Kyllä sitä aina tarjottavaa keksii. Kuopuksen ristiäiset järjestettiin nopeammalla aikataululla, joten voileipäkakut jäi tekemättä, mutta muuten suht sama tarjoilu. Mukavia ristiäisiä - pääasia on se pikkuinen, juuri nimen saanut enkelityttö/-poika =)
 
Meil oli pojan ristiäisis voileipäkakkua (kinkkutäytteellä), liha-kasvispiirasta, suklaakakkua ja mansikkakakkua, nimipikkuleipiä, porkkanapiirakkaa(joka ei tosin maistu porkkanalle vaan erinäisille mausteille, kuten kaneli, inkivääri..)siinäpä, ne oli..
 
Meillä oli pojan ristiäisissä täytekakku, voileipäkakku, tiikerikakku, pullaa, keksejä, munavoita´ja riisipiirakoita.
Anoppi on kova leipomaan ja halusi järkätä kekkerit. itse leivoin vain pullaa. Äitini oli tilannut sekä voileipä että täytekakut leipomosta (hyviä olivat :p ) ja anoppi pyöräytti tiikerikakun, cookiesseja ja piirakoita. Kaikkea oli ehdottomasti liikaa, koska juhlat olivat pienet.
 
No esikoisen ristiäisissä oli täytekakku, suklaakakku (kuivakakku jossa suklaakuorrute), pullaa, kahdenlaisia keksejä ja hedelmäsalatti+ kahvi ja lapsille mehu/limsa

toisen lapsen ristiäisissä täytekakun lisäksi, sitruunakakku, mokkakakku, suklaapiiras, vaaleat ja tummat keksit, kahvia, teetä, limsaa. Ja lapsille mini tuutit ja aikuisille jäätelökakkua siis tää jäätelö tarjoilu oli vasta noin tunnin kuluttua kahvitarjoilusta (kun pappi ei enää ollut paikalla)

kolmannen lapsen ristiäisissä täytekakkua, vaaleat keksit, pullakranssi, kookoskakku. ja tietty kahvit + mehut.

neljännen lapsen ristiäisissä taas se täytekakku, vaaleat+tummat keksit, suklaakakku ja pasteijat
 
hemari
Kasvis-kinkku-ja kalapiirasta,mietoa ja vähemmän mietoa.
Karjalanpiiraita munavoilla,lihaisia nyyttejä parmesaanilla.
Pikkuleipiä,kuivakakkuja,korvapuusteja ja täytekakku johon olin panostanut extra paljon.Mielestäni ristiäiset on kakkujuhlat.Kakku oli koristeltu karambolalla ja ananaskirsikoilla,ja se oli tosi suuri.
Kahvia ja teetä,mehua ja siideriä illemmalla.(meillä juhlat kun juhlat venyy).
Toisella lapsukaisella oli samantyyppisiä herkkuja kun vuosia oli niin monta välissä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.07.2004 klo 00:25 green kirjoitti:
meillä tais olla täytekakku,mokkapaloja,kuivakakku,karjalanpiirakoita+munavoi ja sitten kinkkuvoitaikinarinkuloita... ja tietty kahvit sun muuta.. että vaatimattomasti..
Vai että vaatimattomasti! Hienot oli herkut teilläkin! Kiitos vastauksista, hyvät on ollut tarjoomiset!
 
Meillä sukulaiset tulee aina kaukaa, joten aina pitää ajatella näitä matkustavia.

Meilla¨on pidetty kolmet ristiäiset ja aina on ollut suolaista ja makeaa. :)

Nyt 19.6. pidetyissä ristiäisissa¨tarjolla oli;

Täytekakku (mansikkaa - tietenkin) :D
Pullaa, tummakakku, vaalea kakku, korvapuustit, munkkeja, keksejä.

Lohivoileipäkakku, katkarapusalaatti, italiansalaatti, kreikkalaista salaattia, sienisalaatti, tuoresalatti.
Lihapasteijat, karjalanpiirakat ja munavoi.

Karkkeja muksuille ja näyttihän niitä kelpaavan isommillekin. =)

Kukka-asetelmat kastepöytään teetin suoraan kastemaljakkoon kukkakaupassa - tuli todella kaunis ja näyttävä!

Kutsut laitoin ihan tekstiviestillä.
Kiitoskortteina laitoin kaikille kummeille cd:n johon oli koottuna Pikku-ukkomme syntymästä tähän päivään asti kuvia. Se oli mieluinen "kiitoskortti".
Juhlia on aina ihana suunnitella ja järjestaä¨, mutta tosiasiahan on, että kyllähän ne kunnon juhlat aina kukkaroa jonkin verran rasittaa....

Mutta kerranhan lapsukaiset nimen saavat! :saint:
 
Nyt on vielä nämä viimeiset ristiäiset niin hyvin muistissa, että aattelin riipustaa mitä meidän pippaloissa tarjottiin. ;) Eli juhlat oli tänään ja tarjolla oli: mansikkakakku, kinuskikakku, lohi- ja kinkkuvoileipäkakut, tiikerikakku, banaanikakku(kuivakaakku sekin), coctailpiirakat ja munavoi, kolmea eri keksiä ja niistä yhdet ns nimikeksejä eli vauvan etukirjain suklaakuorrutteella päällä. pullakranssi, jäätelöä ipanoille ja tietenkin erilaisia juotavia. :)
 
tuttiputti
munkaan mielestä ruoka ei kuulu ristiäisiin, ja sulla on muutenkin hommaa pienen vauvan kanssa nii älä ihmeessä ala ruokaa väsätä. Näin kesällä kermakakun tilalla on ihan kiva jäätelökakku kaupasta saa upeita isojakin ja niin hyviä jäätelökakkuja. voileipäkakut ovat myös jees.
 

Yhteistyössä