Mitä puuhaatte pienen vauvan kanssa (n 2kk)

  • Viestiketjun aloittaja reng
  • Ensimmäinen viesti
reng
Minkälaisia aktiviteetteja harrastatte vauvanne kanssa hänen hereilläoloaikana?
Meillä 6 viikkoisen kanssa hereilläoloaika menee aika pitkälti vaippojen +mahdollisesti vaatteiden vaihtoon +muihin hoitotoimenpiteisiin, sylittelyyn, hetki ehkä ollaan lattialla ja kohta syödään ja ruvetaan taas nukkumaan.

Onko teille tullut jo jotain rytmiä päiviin? Meille ei sen kummempia, pidemmät unijaksot keskittyvät onneksi öihin, mutta vauvan tahtiin mennään, eli välillä vauva nukkuu melkein koko päivän lyhyitä päikkäreitä, syö ja nukahtaa taas ja hereillä ollaan tosi vähän. Välillä taas seurustelee pirteänä parikin tuntia.
 
samat hommat
Kuulostaa tutulta. Tuota se on meillä vieläkin vaikka poika on jo kohta 5 kuukautta. Hereilläoloajat ovat tietenkin jo vähän pidempiä ja niinpä nykyään ehditään jo lukea kirjoja ja lauleskella ja lorutellakin. Samoin lattialla möyrimistä ehtii olla enemmän.

Meillä muotoutui aika tarkka vuorikausirytmi tosi aikaisin. Aloitin lähinnä oman itseni takia säännölliset vaunulenkkeilyt jo kun vauva oli n. 6 vkoa. Lähdin joka päivä samaan aikaan ulkoilemaan ja niinpä siitä muodostuikin pian, että vauva alkoi nukkua pitkiä päiväunia siihen samaan aikaan päivästä eli n. 12.30-13.30-> 3tuntia. Sen ympärille alkoi sitten nopeasti muodostua oma rytminsä, joka pätee vieläkin. Mutta tosiaan pidemmillä hereilläoloajoilla.
 
mamu79
Meillä 8 viikkoinen vauveli ja meillä mennään jokseenkin näin. Aamulla heräillään 7.30-09.00, riippuen siitä miten yö on mennyt. Hoitotoimet, syöttöpuuhat, sylitellään, harjoitellaan lattialla oloa, katsellaan leluja tms. aikaa menee 1-1,5h. Vaunuihin nukkumaan yleensä 9-10 aikoihin ja nukkuu 3h. Ulklillaan, käydään kaupungilla tai sitten nukkuu partsilla. Sitten taas syödään ja seurustellaan yms. ottaa pieniä torkkuja sitterissä tai sylissä ja taas ulos nukkumaan 16-17.00 aikoihin ja nukkuu 2-3h. Sitten yritetäänkin pitää iltaan asti hereillä, käydään suihkussa/kylvyssä, kyläillään tms. Yöunille pyritään käymään 21-22 aikoihin. Yöllä herätään syömään/huutamaan 2-5 kertaa riippuen mahavaivoista ja nälästä.
Saattoi olla sekava sepustus. Olen pyrkinyt noudattamaan jonkinlaista päikkärirytmiä jo ihan pienestä, koska meillä on myös 2,5 vuotias lapsi joka tarvitsee selkeät rutiinit. Kyllä meilläkin periaatteessa lapsentahtisesti mennään, ei vauvaa voi pakottaa syömään tai nukkumaan, mutta olen yrittänyt hieman ohjata päikkäreitä niin, että ne osuisivat esikoisen ulkoiluihin ja että ruoka-aikoihin. Meillä vauva ei nuku sisällä kuin pikku pätkiä ja saattaa valvoa 3 tuntiakin putkeen, kun nukahtaminen on välillä todella vaikeaa.
 
mamu79 jatkaa
Sori kirjoitusvirheet.. Eli meillä siis aamupäivällä ja iltapäivällä pitkät päikkärit aina suunnilleen samaan aikaan ja muuten torkutaan sitterissä tai sylissä. Iltatoimet pyritään aloittamaan aina samaan aikaan ja tekemään aina samalla lailla.
Nyt ollaan alettu pitää vauvaa lattialla mobilen kanssa ja alkaa pikkuhiljaa viihtymään vähän aikaa itsekseenkin ja selkeästi alkaa harjoitella kääntymistä. Leluja esittelen hänelle ja isosisko "lukee" vauvalle kirjoja. Piku hiljaa vauva alkaa kyllä seurailla ympäristöään ja hymyilee milloin valolle, seinälle, siskolle tai tissille, mutta ei vielä äitille..
 
emilia1980*
Hei,


Meillä on 7 viikkoinen vauveli ja päivät menee suurinpiirtein näin: Herätys 07-08, syöttö, vaippojen ja vaatteiden vaihto, sylittelyä, höpöttelen vauvalle ja hän kuuntelee ja hymyileekin välillä. Viihtyy joskus lattialla leikkikaaren alla tai sitterissä 15min-30min jolloin käyn itse suihkussa tai syön aamupalaa.
n. klo 12-13 lähdetään vaunulenkille ja hän nukhataa siihen ja nukkuu 3-4h päikkärit. Sitten taas syödään ja seurustellaan ilta ja nukkumaan n 20-22. Öisin herää enää kerran syömään n klo 03-04 mikä on ihan juhlaa verrattuna alkuviikkoihin kun heräiltiin parhaimmillaan tunnin välein syömään.
 
Noa
Minäkin olen yrittänyt luoda jonkinlaista rytmiä, vauva nyt 8 viikkoa. Meidän päivä menee suunnilleen näin:

Vauva herää siinä 7-8.30 välillä, vaihdetaan vaippa, puetaan päivävaatteet ja syödään aamumaito. Seurustellaan ja katsotaan aamutv:tä. Itsekin syön aamupalan tässä vaiheessa. Yleensä poitsu on hyvällä tuulella aamuisin ja jaksaa seurustellakin. Poika istuu sitterissä jka katselee leluja, tai jos ei kelpaa, niin sit sylissä kiehnää. Jossain vaiheessa alkaa kitinä, syödään vähän lisää ja 11 maissa mennään päiväunille, joko vaunulenkille tai parvekkeelle. Yleensä nukkuu n. 3-4 tuntia. Iltapäivä meneekin vaihtelevasti, riippuen onko mies kotona. Käydään kaupassa, kylässä tai ollaan kotona. Iltaunia poika nukkuu vaihtelevasti, torkahtaa sohvalle tai autoon. Yleensä lyhyitä pätkiä, puoli tuntia - tunti. Joskus lähden uudelle lenkille tai nukutan parvekkeella mutta silti nukkuu vain noin tunnin. Yleensä iltaisin mies leikkii pojan kanssa, tai lähinnä sylittelee ja juttelee sille. Viihdyttää. Välillä pidetään lattialla. Iltatoimille eli vaipan ja yökkärin vaihtoon tai kylpyyn käydään kahdeksan jälkeen, yhdeksältä alkaa iltamaidon syönti ja nukkumaanmeno. Yleensä sammuu viimeistään puoli 10. Yöllä sit herää noin klo 2 ja 6 ja herätys taas 7-8 aikoihin.

Minuakin on helpottanut jonkinalinen rutiinien ja rytmin luominen, vaikka aina se ei tietenkään mene niin kuin suunnittelee. Esim. nyt poika nukkuu, nukkunut kohta jo tunnin eli tänään ulkounet meneekin myöhemmäksi. Ja nyt on alkanut huomata kun ikää tulee lisää, että se jaksaa pidempiä aikoja olla sitterissäkin, seurailee leluja ja naureskelee sylissä kun sille juttelee ja ilveilee. Eipä niiden touhujen tarvitse kummoisia olla, ihan vaan ydhessäoloa. Ja kyllähän se suurin osa päivästä menee vielä nukkumiseen ja muihin hoitotoimenpiteisiin ja kanniskeluun jos ei viihdy yksin.
 

Yhteistyössä