Mitä jos osallistuisit syntymäpäiville, joissa...

  • Viestiketjun aloittaja "herkkusuu"
  • Ensimmäinen viesti
"kokki"
Olisin innoissani, mutta odottaisin saavani myös raakaa lihaa ja kalaa. Siitepölyallergiat rajoittaa jonkun verran raakojen kasvisten syöntiä, mutta ap:n ehdotukset varmasti sopii näin syksyllä hyvin.
Veikkaanpa ettet söisi raakaa kalaa tai lihaa. Tarkoitit varmaankin jotenkin muuten kypsennettyä, esim graavattua, suolattua, cevicheä tai kylmäsavustettua.

Tai no ehkä Carpaccio (naudanlihasta) menisi myös sullekkin.
 
bbierass
En kyl oikein tajua mitä hienoa tuollaisessa raakaravintojutussa on. Miksi ei tehdä jotain oikeasti hyvää. Salaatit on ihan ok, mutta jotkin viherpirtelöt... Ja raakakakut. Juhlissa. Mitä pahaa ne vieraat ovat sulle tehneet?
 
aslkjdf
Kyllä varmaan maistelisin, mutta itseni tuntien, en varmaan kauheasti tykkäisi. Jotenkin tuollaiset kauhean raskaat pähkinäiset kakut tuntuvat ei niin kivoilta ja sieniä en söisi muutenkaan ja harvassa on ne smoothiet mistä tykkään etenkin jos ne on yhtään karvaita. Olen itse makean ystävä.
 
aslkjdf
Piti vielä tarkistaa noiden kakkujen koostumus, niin voisi olla, että jäisi syömättä, kaikissa oli kookosta ja mä inhoan kookosta. Täytyy muistaa myös se, että kookos on sellainen mitä aika moni inhoaa. Itse ehkä tekisin tarjoilut sekä että, osan raakaa ja osan sitten ihan perinteistä, että jokaiselle olisi jotakin.
 
[QUOTE="kokki";30270664]Veikkaanpa ettet söisi raakaa kalaa tai lihaa. Tarkoitit varmaankin jotenkin muuten kypsennettyä, esim graavattua, suolattua, cevicheä tai kylmäsavustettua.

Tai no ehkä Carpaccio (naudanlihasta) menisi myös sullekkin.[/QUOTE]

Mielenkiinnosta katsoin mitä raa'asta ruoasta sanotaan. Wikipedia sanoi näin:
Raakaruoka*tarkoittaa kypsentämättömistä raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka sisältää ainakin kasviksia, joskus myös maitotuotteita ja eläinravintoa kuten graavikalaa ja lihasta tehtyä carpacciota.[1].
 
"kieppi"
Minä olen vuosikaudet tehnyt lasten synttäritarjoilut vegaanisina, kun suvussa on yksi vegaani. Veljeni välillä jäkättää asiasta, mutta minä en tajua, miksi, koska kyllä se kaikesta yleensä on tykännyt. Jos mussutat hyvällä halulla jotain kuppikakkua, niin mitäpä väliä sillä on, onko se vegaaninen vai ei? Ihmisten ennakkoluulot tulevat yleensä kuvioihin vasta siinä vaiheessa, kun kerrotaan, että tämä ruoka on nyt sitten vegaaninen/raaka/vhh/what ever.
 
En kyl oikein tajua mitä hienoa tuollaisessa raakaravintojutussa on. Miksi ei tehdä jotain oikeasti hyvää. Salaatit on ihan ok, mutta jotkin viherpirtelöt... Ja raakakakut. Juhlissa. Mitä pahaa ne vieraat ovat sulle tehneet?
Noi on kyllä ihan oikeasti hyviä, kannattaa kokeilla :D ja koska päivänsankari ei voi syödä mitään "normaaleja" kermakakkuja, niin mielestäni olisi kurjaa tällaisia tarjota hänelle järjestetyssä juhlassa. Viherpirtelöitä ei ole suunnitelmissa, vaan pikemminkin hedelmäisiä ja marjaisia.
 
Piti vielä tarkistaa noiden kakkujen koostumus, niin voisi olla, että jäisi syömättä, kaikissa oli kookosta ja mä inhoan kookosta. Täytyy muistaa myös se, että kookos on sellainen mitä aika moni inhoaa. Itse ehkä tekisin tarjoilut sekä että, osan raakaa ja osan sitten ihan perinteistä, että jokaiselle olisi jotakin.

Kookospointti on kyllä hyvä, voisin etsiä tosiaan ainakin yhden kakkureseptin, johon ei tulisi kookosta lainkaan, kaikki kun ei siitä tosiaan pidä :)
 
[QUOTE="kieppi";30271519]Raakakakut maistuu sitä paitsi paremmalta kuin normitäytekakut :)[/QUOTE]

Mä olen myös innostunut niistä kälyni esimerkistä, vaikka muuten meillä ei niin kovin raa'asti syödäkään :) Meillä herkutellaan nykyään arkenakin raakakakuilla kahvin kanssa, ne kun ovat niin herkullisia ja helppoja hyvien rasvojen lähteitä :) Ja vaikka mä olenkin oikea sokerihiiri luonteeltani, niin etenkin taateliset kakut tyydyttää kyllä mun makeannälkäni mennen tullen :)
 

Yhteistyössä