Missä iässä lapsi 13-kiloinen?

  • Viestiketjun aloittaja Kyselen
  • Ensimmäinen viesti
Kyselen
Minkähän ikäisenä SUURIN PIIRTEIN lapsi voisi olla 13 kg, jos on 8kk iässä n.10 kg? Mietiskelen vain kun meidän ensimmäinen, nyt käytössä oleva turvaistuin on 0-13 kiloiselle. Että milloinkahan kannattaisi ruveta uutta istuinta katselemaan?
 
piittör
Meän pien miäs painaa 13,5 kiloa ja ikää on sellaset 2vuotta. Se on niin totinen tosi että yksi vuotiaaksi asti se paino nousee tasaseen tahtiin.Mutta sitten ei paljoa tulekaan vuodessa. Mutta tietty tämäkin niiiin yksilöllistä.:)
 
Kaukalostahan voi siirtää isompaan istuimeen sitten kun lapsi osaa istua, ja oikea turvaistuin on isommalle lapselle turvallisempi kuin mahdollisimman kevyeksi tehty kaukalo, vaikka painoraja ei vielä tulisikaan vastaan.

Ja meillä tyttö 3,5 v on nyt 12,5 -kiloinen eikä todellakaan kaukaloon mahtuisi vaikka painoraja ei ole mennyt rikki :)
 
Meillä poika oli 6 kk 10 kg ja 1,5 v 13,5 kg. Otathan huomioon että etenkään lapsen pää, eikä mielummin jalatkaan, saisi tulla kaukalosta yli vaikka painoraja ei ylittyisikään, eli aika harva yli 1 v noihin mahtuu. Se painorajakin on muuten sitten kokonaispaino lapsen vaatteet sun muut huomioden, eli lapsi ei saa painaa kun noin 12 kg jos raja on 13.
 
Meillä poika oli 1-vuotisneuvolassa tasan 13 kg, eikä tosiaan ole mahtunut kaukaloon moneen kuukauteen. Vaihdettiin turvaistuimeen koon mukaan vähän liian myöhään, mutta siltikin poika oli vasta 7,5 kk.
Asiantuntijoidenkin mukaan kilorajat istuimissa ovat viitteellisiä eikä monikaan lapsi mahdu pituuden puolesta enää 13 kiloisena kaukaloon eli pituus ratkaisee, ei kilot...
 

Yhteistyössä