Minkä ikäisenä ootte siirtäny/meinasitte siirtää vauvan isompaan turvaistuimeen?

Puolen vuoden jälkeen kolmella ekalla, 6-8kk. Kaukalo vaan on ollu jo niin ahdas paksujen vaatteiden yms kanssa. Likka on nyt vähän pienempää sorttia, joten mahtunee varmaan hieman kauemmin. Joskus loppuvuodesta aattelin, et jos siirtäs, jos sinne asti kaukaloon mahtuu, marras-joulukuulle, ikää sillon n. 10kk.
 
No mutta meillä poika siirtyi turvaistumeen 9kk iässä jolloin pituutta oli 80cm ja turvakaukalo Birtax baby safe plus. Pidempäänkin olis kesä vaatteissa mahtunut, mutta kun alkoi talvi tulla niin paksumpien vaatteiden kanssa otti jo pituudesta kiinni.
 
Aku
Meillä tyttö oli about 8kk(73cm ja reippaat 9kg).Pituudesta lähinnä alkoi jäädä pieneks kaukalo.Tyttö viihtyy hirmu paljon paremmin istuimessa kun kaukalossa.Näkee vissiin paremmin sieltä kun istuu hiukan korkeemmalla.Huono puoli istuimessa on että asento on pystympi ja siksi nukkuminen hankalaa,lähinnä pidemmillä reissuilla.
 
Me just vaihdettiin kaukalo pois, poika tasan 8kk. Pitkä ja hoikka poika, olis mennyt vielä jonkin aikaa kaukalossa, mutta poika ei enään itse siinä viihtynyt joten päätettiin vaihtaa tuo turvaistuin.
 
Esikoinen siirtyi 5-6-kuisena (en muista tarkkaan), kakkonen vasta lähempänä vuoden ikää. Esikoisella oli huono kaukalo ja kakkosen kohdalla esikko tarvitsi vielä tuota turvaistuinta niin siksi matkusti kaukalossa pidempään. Suurinpiirtein samankokoisia kummatkin olleet. Kakkosella siis uusi kaukalo ja paljon parempi kuin esikoisen. Kyllähän tuo alkoi käydä painavaksi kantaa tosin. Kolmas, 5kk, saa istua kaukalossa kans lähemmäs vuoden ikää.
 
Yeb
Me vaihdettiin Maxi Cosin Cabriofixistä isompaan turvaistuimeen hiukan vajaa vuoden vanhana (10,6 kg ja 78cm) eli se oli ainakin pitkäikäinen turvakaukalo :) Edelleen menee esim. mummun autossa turvakaukalossa.
 
Vajaa puolivuotiaana on molemmat pojat siirtyneet turvaistuimeen. Painoa on kummallakin ollut siinä vaiheessa vajaa 10 kg ja siihen toppavaatteet päälle (heinä- ja elokuussa syntyneet) niin pieneksi jäi kaukalo. Esikoisella Britaxin kaukalo jäi ahtaaksi leveydestä/syvyydestä kun taas kuopuksen Graco Autobaby oli tilavampi mutta vöistä loppui säätövara.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kookospähkinä:
Me vaihdettiin Maxi Cosin Cabriofixistä isompaan turvaistuimeen hiukan vajaa vuoden vanhana (10,6 kg ja 78cm) eli se oli ainakin pitkäikäinen turvakaukalo :) Edelleen menee esim. mummun autossa turvakaukalossa.
meil sama kaukalo ja siirrettiin esikoinen 10kk:n iässä vaikka vielä 1-vuotiaana toppavaatteissakin (78cm/12,5kg) mahtui siihen ja käytettiinkin sitä mummalassa ja yhdellä lentolomalla viikon ajan vielä vuosikkaanakin.

kaukalo on kuitenki vauvalle turvallisin paikka joten kiirettä siirtämisen kans ei kannata pitää mikäli mahtuu siihen istumaan. sillähän ei ole väliä miten jalat on, pää ei saa tulla yli mut jalat saa.
ja jos on raskas kantaa niin mikä estää säilyttämästä kaukaloa autossa.. voihan sen lapsen kaukaloon kantaa siinä missä turvaistuimeenkin...

 
Meil on gracon autobaby kaukalo telakalla, painon puolesta sais olla 13kiloon saakka. Meidän herra kohta 10kk ja mahtuu vielä kaukaloon, varsinkin nyt kun kesäaikaan on vähemmän vaatetta yllä. Varmaan syksyllä pitää vaihtaa isompaan istuimeen.
 
SPy
Meillä hoikka pitkä pimu ja olisi hyvin mahtunut vielä kaukaloon, vaikka jalat meinas vähän yli tullakin. Pääsi kuusikuukautisena kokeilemaan serkkupojan turvaistuinta ja viihtyi autossa huomattavasti paremmin. Lähdettiin sitten itsekin kaupoille ja vaikka painoraja ei tainnutkaan ihan täyttyä (pimu painoi silloin vielä alle 7 kiloa) olivat liikkeessä sitä mieltä että jos osaa jo istua niin voi turvaistuimeen laittaa. Hankittiin Gracon Cosmic Comfort ja siinä tämänvuotisessa mallissa on niin hyvä pääntuki että tuo nyt 7,5 kk ikäinen ainakin nukkuu siinäkin ihan nätisti. Lisäksi tuossa on se istuinosan säätö niin saa nukkumiseen vähän paremmaksi asennon.
 

Yhteistyössä