Minkä ikäisenä olette aloittaneet potalla käynnit/kokeilut/harjoittelut?

11 kk iästä poika on tehnyt lähes kaikki kakat vessanpytylle. Aluksi yritettiin pottaa, mutta karkasi siitä, joten ostettiin supistaja vessanpytylle.

Nostettiin poika joka syönnin jälkeen vessanpytylle ja hoksasi heti homman jujun. Nykyään (1v10kk) hänet laitetaan pytylle edelleen joka syönnin jälkeen + aamulla herättyään + illalla ennen nukkumaan menoa. Kakka tulee kerran-kaksi päivässä, pissa myös usein.

Vaipoissa poika on yhä pissahommien takia. Luulen, että pian olisi sopiva aika opettaa hänet kokonaan kuivaksi, koska hän pyytää usein ennen pissan tuloa päästä pytylle (sanoo kakka, joka tarkoittaa myös pissaa).

Meillä poika oppi potalle/pytylle kakkaamisen heti ensimmäisen kerran jälkeen. Kannattaa nostaa lapsi potalle, jos hänestä selvästi huomaa, että kakka alkaa tulla. Potan viereen kirjoja ym. viihdytysvälineitä. Meillä tuo oli helppoa, koska kakka tuli aina heti syönnin jälkeen.
 
Esikoinen alotti pottailun 7kuisena ja kakkasi pottaan pari kuukautta ja sitten tuli stoppi, kun oppi nousemaan potalta pois. Uudelleen pottailu alko sujua häneltä n. 1,5v:n iässä pottapussukan avulla ja vajaa 2v:nä oli lähes päiväkuiva, kun vaippa vaan jätettiin pois ja kesäkin helpotti opettelua kun pysty käymään puskassa. Kokonaan vaipat jäi pois 2v7kuisena, kun ensin oppi uudelleen kakkaamaan pottaan ja sitten halusi itse jättää yövaipan pois.

Kuopus alotti pottailun myöhemmin n. 1,5v:nä ihan omasta halustaan kun potta oli esillä. Nyt ikää on kohta 1v11kk ja sisällä käy aika kivasti potalla ja voi olla ilman vaippaa. Ulkona ja nukkuessa vaippa vielä on, kesällä annan olla ulkonakin ilman vaippaa. Vaipan vaihdon yhteydessä vien potalle ja kun ei ole vaippaa, niin kysyn pitääkö mennä potalle ja jos ukkelin naama näyttää keskittyneeltä tai pingottuneelta, niin vien potalle ja välillä poika pitelee pippeliään kädellä, joka tarkottaa vessahätää.
 
Alotettiin pojan ollessa 7kk käyttämällä syöntien ja unien jälkeen, myöhemmin sit tihennettiin. Tammikuun loppupuolella muistaakseni jätettiin vaipat pois ja siirryttiin pikkareihin. Unilla ja ulkoillessa on edelleen vaippa, mut yleensä se säilyy kuivana. Ikää on nyt 1v9kk ja poika ilmottaa kakkahädän, välillä pyytää pissallekin. Pääasiassa pyydetään potalle ite ja sillai saadaan pidettyä melkein kuivana.

Pojan ehdoilla ollaan käytetty eli pakko ei o le istua eikä haittaa, jos potta jää tyhjäks. Alkuun kateltiin kirjoja ja leikittiin jollain lelulla, nykysin poika valitsee ite jonkun lelun tai kirjan mukaan ja kattelee sitä. Hetkeks jätetään yksin, jos meinaa se asian hoitaminen unohtua ja mennä pelkäks leikkimiseks. Ylpeenä sit tulee potan kanssa tai muuten vaan ilmottamaan olevansa valmis.

Vaikee sanoo millon olis kunnolla oppinu tuon potalla käynnin... Siitä on tullu säännöllisesti toistuva rutiini vähitellen. Varmaan siinä kävelemään oppimisen aikoihin, (vuoden täytettyään) kun sillon alko ite kävellä veskin ovelle aina välillä eli alko osottaa kiinnostusta oma-alotteiseen potalla käymiseen.
 
7kk ikäisenä alettiin laittaan potalle syönnin ja unien jälkeen, ja sit tulikin melkolailla kakat pottaan, ja pisit yleensä myös..ja siis tietty vaippaan tuli myös pissoja..ei sentään kuivia ollut..mut aina pottaan tuli jotain kun hänet siihen laittoi.
Sit kun oppi nousemaan ylös niin potalla ei oltais enää pysyttykkään, kun kerran nousemaan on opittu :D silloin piti ottaa noi viihdykkeet mukaan, kirjat ja lelut. Ja sen avulla kakat edelleen suurimmaksi osaksi pottaan. Mutta nyt kun on opittu käveleen, ei enää potalla oikein malteta istua millään, ja siksi kakat on nyt tullutkin suurimmaksi osaksi vaippaan, poika nyt 1v.2kk..mut ei kiirettä jospa se potta alkaa taas kohtapuolin uudelleen kiinnostaa..
 
Meillä on istutettu potalla 7kk ikäisestä lähtien, ja nyt pojalla on ikää 1v3kk, ja vaipat pysyy usein kuivina koko päivän, tai korkeintaan 1-2 lirut tulee vaippaan. (lähinnä ulkoillessa jne.) MUTTA, kun potalta on niin kiire nousta ylös, niin kakkoja ei poika sit malta tehdä pottaan, vaan ne tulee ainakin jokatoinen kerta vaippaan.
 
vasy
Voi vitsi kun te olette kaikki aloittaneet ajoissa. Ma olen nyt vasta alkanut koittaa pottaa tytön kanssa ja ikää on 1v 4kk...Ja eihän se neiti siinä potalla istu sen aikaa että sinne ehtisi mitään tulla eikä auta kirjat ym. Ollaan koitettu yhdessäkin istuskella asialla, mutta ei tyttö silti malta. Olekon mä nyt jättänyt tämän homman niin myohään, että tässä meneekin ikuisuus? Olen koittanut aamulla ja päikkäreiden jälkeen koittaa, mutta en haluaisi painostaa ettei siitä tule ikävä kokemus kun ei tyttö siinä mielellään istu. vinkkejä vastaanotetaan täälläkin kiitos.
 
:LOL: meillä potta on oiva apu kiipeilyyn. Ollaan pottaan saatu pyydystettyä muutamia liruja ei kakkaa. Olen tosin ollut aika laiska tohon pottailuun, kylläse sen oppii, oppi tuo isompikin täysin kuivaksi ja vaipattomaksi 2v:nä. Potta liikkuu meillä aika monessa paikassa. Olkkarissa on kiva katsoa telkkua potalla istuenkin.
Tyttö 1v4kk
 
Pottaharjoittelut 8k iästä lähtien.Aluksi aamulla,ruokailujen jälkeen ja illalla.1v säännöllisemmin.
Tän hetken nuorimmainen alkoi varhain käymään itekseen potalla,eikä tarvinnut kysellä onko hätä.Vaippaa ei nuorimmaisella ole päivällä enään ollut pitkään aikaan ikää tällä hetkellä 2v 2kk.
 
Poika nyt vuoden ja olen pikki hiljaa aloittelemassa. Mainostavat ettei lapsella välttämättä se varsinainen pidätyskykykään olisi valmis kuin vasta noin puolitoistavuotiaana keskimäärin. En siis ole pitänyt kiirettä turhaan.

Pari tuttavaa aloittanut ruljanssin vasta n. 2 vuotiaina ja käyttäneet tarrataulua apuna. Kumpikin oppi asian parissa kuukaudessa täysin. Samaa ajattelin itsekin kokeilla aikanaan. Turhaa painostaa liikaa ja liian aikaisin.
 
Ootteko pojan opettaneet pissaamaan seisten vai istuen?? Meidän 1v4kk alkoi vuoden hujakoilla pissimään aina lattialle kun otti vaipan pois. Sitten alettiin tarjoamaan tuolimallisesta potasta sitä pelkkää astiaa alle ja nyt oppinut pissimään siihen seisten, kun vaipan ottaa pois. Mutta mites sen sais istumaan potalle?? Nyt nousee vain heti pois, ei ymmärrä että istuallaankin homma on sama. Kakkaakaan ei täten oo saatu pottaan koskaan tulemaan. Lisäksi tahtoisin tietää, millasia pottia teillä on pojilla? Tuossa meidän tuolimallisessa ainakin jää pippeli sojottaan ylöspäin kun menee istumaan, eikä pissa osuis ees pottaan. Vai pitääkö poika opettaa vielä laittaan pippelinsä reunan alle ennen pissaamista??
 
Alkuperäinen kirjoittaja Mötkylä:
Ootteko pojan opettaneet pissaamaan seisten vai istuen?? Meidän 1v4kk alkoi vuoden hujakoilla pissimään aina lattialle kun otti vaipan pois. Sitten alettiin tarjoamaan tuolimallisesta potasta sitä pelkkää astiaa alle ja nyt oppinut pissimään siihen seisten, kun vaipan ottaa pois. Mutta mites sen sais istumaan potalle?? Nyt nousee vain heti pois, ei ymmärrä että istuallaankin homma on sama. Kakkaakaan ei täten oo saatu pottaan koskaan tulemaan. Lisäksi tahtoisin tietää, millasia pottia teillä on pojilla? Tuossa meidän tuolimallisessa ainakin jää pippeli sojottaan ylöspäin kun menee istumaan, eikä pissa osuis ees pottaan. Vai pitääkö poika opettaa vielä laittaan pippelinsä reunan alle ennen pissaamista??



Meillä poika teki pissit seisten ja pöntölle jakkaran päällä seisoen,pottaankin joskus.
Kakkaa ei juuri suostunut pottaan tekemäänkään vaan aina vein pöntölle et jos tekis sinne ja sit vähitellen se rupes onnistumaan.
 
Aloitimme pottailun 10kk ikäisenä ja nyt tyttö 1v2kk tekee suurimman osan kakoista ja pisuista pottaan. Käytämme hänet potalla aina unien ja ruokailujen jälkeen sekä vaipanvaihdon yhteydessä, joskus muulloinkin. Potalla suostuu istumaan aloillaan silloin kun on jotain tulossa, muuten on kiirus pois.
 
Pottailu aloitettiin noin 9 kk ikäisenä ja se lähti sujumaan loistavasti. Alle vuoden ikäisenä teki jo kakat pottaan ja suurimman osan pisuistakin. Nyt 1,5 v ikäisenä vaippoja kastuu 0-3 päivässä, kakat tekee aina pottaan ja usein menee pissillekkin vapaaehtoisesti. Kohta varmaan lähtee vaipat pois kotioloissa.
 
9-10kk sai potan ja siitä asti sillä käynyt. Nyt on 1v5kk eikä ainuttakaan saalista. Millään se ei istu siinä kun sekunnin ja kakkaa niin epäsäännöllisesti +luikkaasti ettei sekään kyttäys oo onnistunut.
Ilman vaippaa tekee minne tahansa eikä yhdistä hätää pottaan. Mutta kerkiäähän se oppia.
 
Meillä aloitettiin 6kk iässä. Pissa sinne on aina tullut ja kakkakin, jos ollaan ahkerasti jaksettu viedä ennalta arvottuun "oikeaan" aikaan. Nyt olemme käyttäneet wc-pytyn supistajaa, ettei tartte aina pottaa huuhdella. Tyttö on nyt vuoden, vähän reilu. Se on hassu, kun se ottaa paperia telineestä seinästä ja tunkee sitä pimperoonsa ikään kuin pyyhkiäkseen :) Mutta tällä pottailulla ei ole toistaiseksi ollut mitään tekemistä kuivaksi opettelun kanssa, se vaan on ollut luonnollinen osa vaipanvaihtoa. Eli aina vaipan vaihdon yhteydessä ensin potalle.

Niin ja siis sitä vielä, että tyttö ei kyllä istu hetkeäkään pytyllä tai potalla, jos ei ole hätä. Mutta istuu jos tietää, että kohta tulee =)
 
Isompien kanssa alotettiin n. 2v ikäsenä. 2-3kk meni ja olivat täysin kuivia kaikki. Ei siis todellakaan pidetty kiirettä ja heti kun alotettiin ja pojat oli siihen valmiita, se meni nopsaan =)

Neiti on nyt 1v2kk eikä suostu 2sek kauempaa istumaan potalla, potta iis vessassa kyllä ja toisinaan leikkii sillä. Ei siis olla vielä mitenkään potateltu. En ole edes ajatellut koko asiaa =)
 
Pottailu aloitettiin puolivuotiaana heti kun osasi istua. Heti ekalla kerralla pyydystettiin kakka pottaan ja siitä saakka kakka on tullut lähes ainoastaan pottaan. Nykyään ei suostu kakkaamaankaan vaippaan.

Potalle mennään aina syönnin päälle, sisälle tullessa, päikkärien jälkeen, kylvyn molemmin puolin ja vaippaa vaihdettaessa. Harvoin potta jää tyhjäksi, pisun vähintään tyttö koittaa sinne tirauttaa. Potalla hän viihtyy hyvin, leikkii siinä ja potkuttelee menemään pitkinpoikin huushollia potalla istuen. Nyt kun osaa kävellä ja nousta seisomaan, hän nousee pois, kun homma on hoidettu ja menee makaamaan vaipan päälle, jotta laitahan tämä mulle.

Vielä (1v2kk) tyttö ei potalle pyydä, mutta pisun tultua vaippaan, hän usein asian mainitsee (aitta=vaippa). Eiköhän tuo kesän mittaan päiväkuiva ole, kunhan potta on koko ajan hollilla.
 
esikoisen kanssa aloitin potatuksen 10kk iässä ja aika pian saatiin kakat pottaat päivittäin.
tä,mä kuopus ei istu kun sekunnin siinä ja mikään kirja tai muu viihdyke ei pitele siinä.

pitäis varmaan kokeilla sitä pöntön pienentäjää...
 
Päntöllä peräkkäin istuen onnistuu meillä parhaiten.

Itse en SUOSTU pisuttamaan poikaa sisällä seisten! En todellakaan halua tarkastaa pöntön reunusta joka kerta istuessani pissaroiskeiden varalta, kun miehet ei osaa tähdätä. |O Onneksi mies pissaa istualtaan, muuten olisi joku muu meidän perheessä, joka pesee vessat.
 
Meillä aloitettiin potalla käynti noin 1v. 1½ vuotiaana (siis nyt) ei vielä pyydä potalle tai tee läheskään joka kerta sinne mitään. Osaa kyllä jo näyttää koska on tavarat vaipassa :LOL:
Vaipat meinaan jättää pois nyt kesällä, ainakin ulkoilessa omalla pihalla.... Saa nähdä jätänkö myös sisällä, kun viedään kuitenkin nuo matot pois kesäksi...
 

Yhteistyössä