Minkä ikäisenä lapset oppivat R:n ja S:n?

Siis minkäikäisenä muitten lapset ovat oppineet? Meillä tyttö täyttää pian 4v ja edelleen sanoo S:n T:nä ja R:n L:nä. Ennen ei tullut D:täkään, mutta se on nyt alkanut vilahtelemaan puheessa. Joko tässä kohta pitää alkaa huolestumaan?
 
Meillä molemmat pojat sanoivat R noin 3.5v,S tuli molemmilta ehkä noin 2v.Toinen tytöistä sanoi R jo 1v8kk,S tuli vasta vajaa 4v.Ostettiin sille joululahjaksi tuolloin äänittävä mankka,jonne käskettiin sen toistamaan S-alkuisia sanoja.Tyttöä nauratti kovin puheensa,mutta parissa päivässä alkoi tulla puhe oikein.Lapsihan kuvittelee puhuvansa oikein,niin meillä oli ainakin selkeästi hyötyä tuosta,että kuuli oman puheensa.
Nyt meidän kuopus tyttö,pian 2v,on sanonut S jo tasan 1v,R on nyt alkanut tulla joskus satunnaisesti.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.03.2005 klo 10:41 Phoolan Devi kirjoitti:
Siis minkäikäisenä muitten lapset ovat oppineet? Meillä tyttö täyttää pian 4v ja edelleen sanoo S:n T:nä ja R:n L:nä. Ennen ei tullut D:täkään, mutta se on nyt alkanut vilahtelemaan puheessa. Joko tässä kohta pitää alkaa huolestumaan?

Ei kannata huolestua. Tuon D:n ilmaantuminen on merkki siitä että kieli ainakin sinne R:n ja S:n paikalle nousee, että eiköhän ne loputkin äänteet sieltä kohta tule. Ennen kouluun menoa ne kannattaa osata ja yleenstä osataankin :)
 
Ja meillä juuri 5-v tarkastuksessa käytiin, r puuttuu kokonaan (mikä on parempi kullemma kuin että se korruptoituisi), s tulee hienosti. Ja jotta pääsen minäkin kehumaan, tyttö on osannut jo kauan lukea sekä kirjoittaa, niin että eiköhän tuo r:kin omalla ajallaan tule. :)
 
heli-77
Meillä poika oppi samalla ässät ja ärrät yms. samalla kuin muutenkin rupesi pulputtamaan eli 1-vuotiaana. Joskus hänellä kääntyy kyllä Y U:ksi , mikä jossain sanoissa kuulostaa aika hassulta. Mutta kaikki lapsethan ne kirjaimet sitten joskus taitaa =) !
 
pojat02ja04jaäippä
meillä 2v6kk poika sanoo hienosti r ja s kirjaimet
joissakin "vaikeissa" sanoissa kuten traktori mennee näin tlaktoRI
mut pää asiallisesti todella hyvin
S:ssä suhisee hienosti.
hauska kulosta kun poika nyt keksinyt et kun vieraita tulee meille kylää tokaisee
teRvetulo SSSSSSSSSSSSSSSSShisälle vain...
lähtiessä
päräyttää vielä moRRRjest
:hug: :LOL: :hug:
 
Mamseli harmaana
Meillä poika alkoi puhumaan 11kk vanhana ja melkein heti tulivat R ja S oikein. R sanoo vielä oikein ylipäristen :LOL: . Poika on nyt 2v.
R on niin hyvin hallussa, että sanoo Dnkin Rksi :D
 
LeenaK
Meillä kumpainenkin on ässän oppinut samantien puhumaanoppiessa, mutta ärrää ei tule vielä kuusivuotiaalta eikä 2v8kk:lta. 6-vuotias saikin lähetteen puheterapiaan neuvolasta.
 
meidän neito sanoi s:n 1v8kk eli noin kk sitten. R luonnollisestikin puuttuu, mutta enemmän ihmettelen sitä, että ei sano L:ää (eikä J eikä V) Luulin, että L olisi ollut helppo. Viittaisko tämä tulevaan murheeseen R:n kanssa? isänsä ei osannut vielä koulussa, minä jo 2 v.
 
Meillä tytär 4,5 vuotias osasi S:n heti puhumaan aloittaessaan 11 kk:den ikäisenä (kun isi opittiin sanomaan) R:n osasi sanoa alle kahden vanhana. Vielä välillä sanotaan paLtuRI vaikka pitäisi sanoa paRtuRi... Mutta kyll ne molemmat kirjaimet tulee muuten ihan hyivn..
 

Yhteistyössä