Minkä ikäisenä lapsenne on oppinu uimaan?

  • Viestiketjun aloittaja "liinu"
  • Ensimmäinen viesti
"liinu"
Niin elikä minkä ikäisenä teidän lapset on oppinu uimaan?

Meillä tyttö on 2v 4kk ja ui täydellisesti yksin kellukkeilla. Osaa pienen hetken uida ilman kellukkeita. Nyt ihan yht'äkkiä oppinu uimaan tuolla meressä. Neiti on muutenkin todella vesipeto. Käytiin hetken aikaa vauvauinnissa mut se jäi hyvin nopeasti.
 
"vieras"
Ollaan käyty aika vähän uimassa, johtuen pitkistä matkoista uimapaikoille. Tänä vuonna pääsivät uimakouluun ja molemmat oppineet sukeltamaan ja vanhempi ui jonkin verran. LApset 5 ja 7.
 
5-vuotiaana. Nyt on 6v ja turvallisuuden takia käytetään kellukkeita, meillä on 3 muuta uimataidotona lasta, silmät pitää siis olla selässäkin. 6-vuotiaan kanssa uin pojan rinnalla laiturin päähän ja takaisin ja poika saa hypätä laiturilta, kun vanhempi on vedessä laiturin päässä. Joka uimareissulla uidaan kyllä ilman kellukkeita.
 
"essi"
juu, huvittaa tuo, ui täydellisesti kellukkeilla. Nyt ehkä ymmärrän, miksi joissain paikoissa on usealla lapulla ilmoitettu, ettei kellukkeilla olevaa lasta saa jättää valvomatta. Luulin, ettei kukaan oikeesti voi luulla, että se vastaa uimataitoa, mutta ilmeisesti sitten voi.
Oma lapseni osasi ensin vain sukellella kolmivuotiaana, ja nelivuotiaana ui noin 5m matkoja.
5 vuotiaana sai merkin, kun jaksoi uida virallisen uimataidon matkan, eli 25m.
 
040608
Esikoinen oppi uimaan ilman apuvälineitä 6,5v.

Ui täydellisesti kellukkeilla? Niin meidänkin 3v ja 5v nyt tekevät, mutta en silti tosiaankaan sano heidän osaavan uida.
 
:))
Tyttö alkoi käsipohjaa uimaan 2v. Nyt 3v2kk, uimarenkaan kanssa koiraa alkoi polskuttaa.

Mitkä kellukkeet olisi hyvät tuon ikäiselle? Mietin että onko ne käsiin laitettavat jotenkin kömpelöt? Vai miten olisi sellainen selkään tuleva, ne delfiinit tms.? Kun ei kuitenkaan osaa kannatella itseään pinnalla ja turha toivo että minä kannatella jaksaisin..
 
"vieras"
Tytär oppi uimaan n.4 vuotiaana. 5 v oli sellaisella 2 viikon intensiivikurssilla jolla oppi lopullisesti uimaan (vatsallaan 25 m, selällään 50 m ja vaatteet päällä sen vähintään 25 m) ja sai todistuksen siitä että on oikeus olla isossa altaassa ilman kellukkeita.

Nyt 6v ui todistettavasti 100m yhtäjaksoisesti, pidempään ei ole ollut tarvetta/annettu kokeilla
 
2v 4kk
Meillä 2v 4kk ui kelluntapuvulla, uimarenkaalla, kellukkeilla...Ui myös välillä ilman apuja, mutta pysyy pinnalla vain muutaman liikkeen verran..jalat tahtoo lopettaa potkimasta jos ei käytetä uima-apuja :D Kelluntapuku on oiva väline jos lapsi ei suostu/halua käyttää kellukkeita, uimarengasta tai muuta..Sitä on meillä käytetty ja itse oppinut sen kanssa kääntymään selälleen sekä oppinut uimaliikkeet eli potkimisen ja käsien liikuttelun yhtä aikaa..Välillä käytetään tätä ja välillä normaaleita uikkareita..Sukeltaa osaa itse, sukeltelee renkaita pohjasta...Eteenpäin yrittää sukeltaa, mutta vielä se on melko hidasta..Vauvauinnissa on käyty pienempänä ja taaperouimakoulussa pari kertaa, ei tykännyt siellä olla kun piti ohjeita noudattaa, haluaa tehdä kaiken itse käskemättä :) Käydään uimassa 1-2 kertaa viikossa, joskus on viikkoja, ettei ehditä ollenkaan..uimalaseja ei halua käyttää, vaikka nekin on hankittu..ehkä vielä joskus huomaa niiden hyödyn ja suostuu käyttämään niitäkin..Rakastaa uimista ja vettä, vois vaikka "asua" suihkussa tai uimahallissa, menisi vaikka joka päivä jos vain saisi :D Viimekesänä halusi joka aamu mennä uimaan kun kysyin, mitä tänään tehtäisiin. Mutta uida ei tosiaan vielä osaa, oppii sitten kun itse on siihen valmis.
 
"näin meillä"
Esikoinen oppi 6 v (oli tosi arka opettelemaan mutta nykyisin oikea vesipeto, nyt 8 v). Kakkonen oppi 5 v ja kolmonen ei vielä osaa mutta on innostunut opettelemaan (nyt 4 v). Varmaan ensi kesänä 5 v hänkin oppii.
 
Huom harmaana
Jos virallinen uimataidon rajapyykki on se 200 m niin sanoisin että ehkä 7-vuotiaana.
Mutta 5-vuotiaana pärjäsi hyvin uima-altaassa ilman apuvälineitä ja ui yhtäjaksoisesti noin 10 metriä.
 

Yhteistyössä