Minkä ikäiseksi lapsenne ovat puhuneet vain sanojen ekoilla tavuilla?

  • Viestiketjun aloittaja gallupistiäinen
  • Ensimmäinen viesti
gallupistiäinen
Poika 2v 3kk on ollut aika hiljaista poikaa 2v synttäreihinsä asti. Sanoja oli olemassa, mutta jotenkin säästeli niitä.. Nyt siis kesästä asti puhunut kyllä reippaasti ja oma-aloitteisesti, sanoo ihan uusiakin sanoja esim. "lautasantenni" ja lauseita mutta vain käyttäen sanojen ensimmäisiä tavuja. Siis lautasantenni oli "lau.. enni", mutta muuten puhuu auto = au, nalle =na' pikku kakkonen =pik.. ka, NN menee isin kans uimaan =N mee isin kaa ui(aan).

Mun mielestä tämmönen kehitys on siis ihan normaalia ja oon tottakai iloinen siitä, että lapsen kanssa voi kommunikoida ja kaikki ymmärtää päiväkodissakin. Mutta eiköhän vaan eräs ihminen ruvennut kommentoimaan, että no miten ette saaneet 2v neuvolassa puheterapiaan passitusta ja onpa kummallista mongerrusta jne...

Eli siis, pitkän viestin jälkeen, onko teidän lapsenne puhuneet näin, ja minkä ikäisiksi asti? Kiitän vastauksista :)
 
vieras
Ei. 1,5v sanoo muutamia sanoja, mutta sanoo ne ihan kokonaan (hattu, kenkä, (l)eipä). Isoveli aikoinaan aloitti sanat usein vikasta tavusta, esim aurinko oli kouria. Hyvä vaan että puhuu, eiköhän ne sieltä ala pikkuhiljaa löytymään, en olis huolissani.
 
Ei meidän lapsista kumpikaan ole puhunut noin. Tai voihan tuo kuopuksen puhe vielä muuttua tietysti tuosta :) Ikää 1v 6kk ja sanoja tulee aika paljon jo.
"kule XXXX" = tule ja koiramme nimi. "Mitä tee" = mitä teet. "Komme nejjä kymme" = laskee sormilla.
Sitten tulee nämä tavalliset Äiti ( yleensä sopivalla äänen painolla äiTIIIIIIII :D ), isi, lisää, auta, auto, siskonsa nimen sanoo, muumi, kissa, hauva, pappa, mummo, vaari ( aavi )... jne.
 
meijän 2v5kk tytöllä vieläkin aika paljon tuollaista. sanoo sanan ekan tavun oikein ja sitten lyhentelee sanoja. vokaalit tuntuvat menevän aina sekaisin esim. tutti on tittu. jne. meille neuvolan täti sanoi että jollei ala siitä selkiintymään niin sitten puheterapiaan. en tiedä onko normaalia vai ei kun on esikoinen. hyvin kuitenkin jo "puhuu" niin että lähipiiri ymmärtää.
 
Mä väittäisin ettei kumpikaan lapsista ole puhunut noin missää vaiheessa. Esikoinen oli käytännössä hiljaa kunnes alkoi puhumaan kahta kieltä kaksivuotiaana.
Kuopus on vielä alle kaksi, mutta puhuu monia sanoja kahdella kielellä ja lauseitakin jopa.

Mutta että puheterapiaan ton takia?? EI todellakaan, ihan luonnollista kehitystä ja noin pienen ei tarvii osata puhua läheskään täydellisesti vielä.
 
ap
No hyvä että on edes joillekin tuttua :)... Puhuu kyllä monia sanoja ihan oikeinkin, esim. "pissa" kun pissattaa. Meidän neuvolantäti ei tuota puhejuttua kommentoinut yhtään mitenkään, kun ei lapsi juuri sanonut muuta neuvolassa kuin että, ei ja kirja. Oli uusi neuvolantäti kun muutettiin, eikä oikein synkannut sen kanssa.. Ei äidillä eikä pojalla.
 
äippis
Meillä vanhin lapsista puhui n.1v 10kk - 2v 2kk iässä silleen et sanoi sanoista vain ekan tavun, mut hän ei muistaakseni lauseita puhunut vaan ihan yksittäisiä sanoja. sit ihan ykskaks sanat alkoi tulla kokonaisina ja alkoi puhua pitkiäkin lauseita
 

Yhteistyössä