Minä päivänä Apu-lehti ilmestyy?

Ismo M
https://www.facebook.com/Kuivuneet-painomusteet-198569653852078/

"Olipa kerran työtön Suomi 1933. Silloin Lyytikäinen niminen perhe päätti pistää rahoiksi työttömyydellä ja perusti Apu- lehden. Alku oli tietysti asiallista ja toiminta vielä vilpitöntä, mutta tiedämmehän kaikki miten ahneus sokaisee. Se sokaisee vielä pahemmin kuin vauhtisokeus maantiellä.

1980- luvulle tultaessa Apu oli vaurastunut työttömiä hyväksikäyttämällä. Toimipiste Helsingin Fredan autotalosta oli siirtynyt Herttoniemeen ja Apun toimituksessa mähelsi varsin värikästä henkilökuntaa. Niistä ehkä värikkäin ja A-lehtien lähihistorian mainittavimpiin talousvahinkoihin jäi erään Hannu-Pekka Laihon "toimittajan" puuhastelut, hän kun soitteli ihmisille herjaten heitä lauseilla "sosiaalipummi" ja "yhteiskunnan elätti" esiintyen ja mieltäen itsensä välillä jopa lehtitalon kustannusjohtajaksikin.

Varsin merkillistä toimintaa kuitenkin siis kustantajalta jonka aatteen täytyi perustua auttamiseen, ei ivaamiseen. Laihon soittoja alkoi selvittää poliisikin ja tyypin toimet tutkittiin A-lehtien sisällä kunnes lopulta A-lehtitalon johto ilmoitti että Keravalainen Hannu-Pekka Laiho ei todellakaan päätä meillä mitä juttuja jätetään Apusta pois. Laiho löysikin itsensä varsin pian suojatyöpaikasta Suomen punaisesti rististä.

Ja kulutusjuhlavuosien jälkeen alkoi tapahtua. A-lehtien toimipiste oli siirtynyt sopivasti veden ääreen Herttoniemen rantaan, rakennusvirheiltään virheeksi osoittautuneeseen toimitaloon johon vesi virtaa sisään sadeaikoina, tai pitäisikö sanoa veden sijasta paremmin virtsa. Alkoi myös tapahtua, sillä ensin kärähti herra Lyytikäinen kovasta ruorijuoppoudesta, sitten siskonmies Tamperelainen kenkäkauppias sisäpiirikaupoista ja lopulta bravuuriesitys: katso- lehden uusi päätoimittaja pidätettiin kuukausiksi KRP:n toimesta ja henkilö tuomittiinkin kovaan ehdottomaan vankeuteen Uotin rahojen salakuljetuksesta.

Myöhemmin hovioikeus totesi kuitenkin miehen syyttömäksi mutta mies sai lopputilin median ehtiessä jo tuomita miehen.
Käräjät,tuomiot ja selvittelyt ovat A-lehdille tuttua.

A-lehdet sai joulukuussa 2005 painokannetuomion Helsingin oikeudessa televisiolehtensä levittämistä valheellisista lehtijutuista sekä salakuvaamisesta. Painokannetuomio on sellainen synti lehtialalla että jos sellaisen saa kontolleen on luottamus lukijoihin mennyt. A-lehdet myi katso- lehden kiireellä välittömästi tuomion jälkeen tanskalaisille Allereille. häpeästäkö?

Tanskalaisilla riitti naurunremakkaa ilman kinkkuakin saihan ne lähes sikapilkkahintaan yhden päänahan lisää täydentääkseen Suomen viihdelehtikentän valloitusta.

A-lehdet sai toukokuussa 2006 Hovioikeudelta tuomion erään insinööritoimiston kaavapiirustusten laittoman kopioinnin takia. Hovioikeus määräsi A-lehtien (Lyy invest) korvaamaan insinööritoimistolle tältä vohkimien kaavapiirustusten arvoa lähes miljoona vanhaa markkaa.

Kuten aiemmin todettiin, niin A-lehdet on kopioinnissa varsinainen mestari. Tänä päivänä apu on halpa kopio muista julkaisuista. Se pyrkii jäljittelemään konservatiivista mediaa mutta tuloksetta, lopputulos on aina huono.

Todellisuudessa Apu on värikynällä sotkettu turhanpäiväinen ja valehteleva tuotos josta ei ole edes takansytykkeeksi. Apussa mainostaakin itseään nollatoleranssit!

Apu-lehden päätoimittajat ovat vaihtuneet aika vauhdilla. Apu- lehteä luotsasi aiemmin Matti Saari niminen mies joka ei kuitenkaan ole mitään sukua kaimalleen nuorelle Kauhajoen koulusurmaajalle syyskuussa 2008 vaikka nimi ei tässä tapauksessa herätä kuin hysteeristä kauhua. Ennen Saarta Apun päätoimittaja ehti vierailla myös "Mape" Veijalainen. Eräs kaunis päivä Veijalaisen huoneeseen tuli A-lehden johto ja ilmoitti että sinulla on tovi aikaa kerätä tavarasi. Saari tuli takaisin pestiin mutta ehkä havaitsi jo että muutama mätä hedelmä oli ehtinyt pilata jo koko korin. Saari ilmoitti että on kypsä ja ilmoitti siirtyvänsä Apun kehitystehtäviin.

Saaren tilalle Apun päätoimittajaksi tuli Marja Aarnipuro joka on hankkinut oppia toimittajaksi iltalehden ristikoita täyttelemällä. Eräissä yhteyksissä Aarnipuro (vai oliko se Turhapuro?) on esiintynyt jopa "journalistina" mutta ikävän harmillista kun yliopistolle tehdyn visiitin vahvistamana Apun Marja Aarnipuro nimisellä päätoimittajalla ei ole minkään valtakunnan toimittajan pätevyyttä vaativaa tutkintoa sieltä mistä oikeat toimittajat valmistuvat.

Edelleen Iltalehteen tehdyn tiedustelun kertomana on selvinnyt että Aarnipuro on työskennellyt kyseiselle lehdelle ja lehti ottaa kantaa myös siihen tosiasiaan toteamalla että Aarnipuron taidot ja tiedot toimittajaksi ovat varsin vaatimattomia.
Aarnipuro näyttääkin toteuttavan Apu-lehden uuden sukupolven filosofiaa "rahat pois tyhmiltä ja sokeilta" ja "tyhmähän on se joka lopulta maksaa".

Tänä päivänä Apu ei kestä lähempää tarkastelua sen markkinoinnin hipoessa jo markkinaoikeudellisiakin rajoja. Tiedossa on nimittäin että Apua markkinoivia yrityksiä on tuomittu vankilaankin erehdyttämisestä. Katso alempaa täältä faktat!

Yleisö ja media varoittaa A-lehdistä sillä Apu-lehden periaate perustuu tänä päivänä epärehellisyyteen. Yleisö kehoittaakin suureen ääneen että Apu-lehden kanssa ei kannata olla missään tekemisissä.

Tuputtavalle Apu-lehden puhelinmyyjälle täytyy sulkea puhelin ja sanoa kohteliaasti Ei kiitos kuitenkaan. Apun tilaaminen tietää aina hankaluuksia ja tilauksen peruuttaminen voi olla kallista. Lehteä ei kannata myös ostaa kioskeista eikä kaupoista sillä tänä päivänä lehdet ovat internetissä ja lehdet voi lukea myös maksutta kirjastossa jos haluaa testata onko niin tyhmä että uskoo miten tälläinen lehti yrittää viihdyttää.

https://www.facebook.com/Kuivuneet-painomusteet-198569653852078/
 

Yhteistyössä