milloin päiväunet pois

Tytär 2v 7kk nukkuu vielä päiväunia 1-3 h päivässä. Muuten tämä on ihan ok mutta ilta on yhtä tuskaa kun neiti kukkuu ylhäällä vielä klo 23.00.... Kymmeneltä mennään kyllä omaan petiin mutta siellä alkaa hirmuinen huuto kun "ei haluu nukkuu".

Milloin teidän muksut ovat jättäneet päiväunet ja jäikö ne "itsestään" vai oliko vanhempien tietoinen päätös?

kyselee Kiisi
 
Meidän esikoiselta jäi päiväunet 3 vuotiaana, kun jäi päivähoidosta kotiin. Nyt neiti on 4v ja pärjää kyllä hyvin ilman päikkäreitä. Oikein touhukkaan päivän jälkeen (ja jos vielä edellinen iltakin on venähtänyt) tyttö kyllä on joskus sammunut hetkeksi sohvalle alkuillasta. Ja sittenhän sitä kukutaan vielä klo 23.

Keskimmäinen (täytti juuri 2v) on hiukan "ongelmallisempi" tapaus. Hän siirtyi pinnasängystä juniorisänkyyn 1,5 vuotiaana eikä ole sen jälkeen nukkunut varsinaisia päikkäreitä "vapaaehtoisesti" ja omassa sängyssä. Liikenteessä nukahtaa tietenkin heti autoon (iltapäivällä tai illalla), mutta kotioloissa on vaikeeta. Sitten kiukutellaan ja huudetaan väsymystä... :( Usein neiti nukahtaa kans sohvalle, mutta vaikka unet on tärkeet, saattaa illalla nukkumaanmeno olla vaikeeta. Eli on ilmeisesti tottunut jo "pärjäämään" ilman unia ja silloin nukahtaa hetkessä illallakin.

Olen huomannut, että päivähoidossa päikkärit hoituu ongelmitta, mutta näin kotona (nyt 3 lasta päivävirkkuja, kun kuopuskin 10kk pärjää vain pienillä torkuilla... :/ ) asia tuntuu välillä sanoinkuvaamattoman vaikealta. Ja kun tuntuu, että MEILLÄ on ainoat "ongelmatapaukset"...

Omasta kokemuksesta sanoisin, että 2-3 vuotias tarvitsee ainakin tunnin torkut ja 4-5 vuotiaskin pienen lepohetken päivällä. Ihmettelen kyllä tuota kuopusta, joka ei edes kiukuttele... =)

Tulipa sepustus.
 
riippuu paljon lapsesta, toiset tarttee unta toiset ei. Päivä uni suositus on 12-14 välillä jolloin se ei vaikuta yöuniin...myöhemmin otetut unet ja liian pitkät (3 tuntia) vaikeuttavat pahasti yöunille menoa...
 
voi teitä onnellisia..
no meillä jäi tytöllä päivä unet pois ihan itsestään kun täytti 2v tais olla hieman alle.. mutta silti kukkuu illalla 22.00-23.00 vaikka aamulla heräilee 8-puol9 aikoihin. koko päivän jaksaa temmeltää ja leikkii..mut silti vaan pitäs jotenkin saada yö unille aikasemmin.. vai pitäskö herätyskello laittaa soimaan joka aamu 7..ite oon aamu uninen =)
 
Päiväunet jäi meilläkin pois kun tyttö täytti 2v. Sen jälkeen ei enää nukkumaan millään, vaikka päivällä normaaliin uniaikaan oli selvästi väsynyt. Nyt tyttö 3v eikä enää tunnu unia tarvitsevankaan. Illalla menee jo 20.00 -20.30 nukkumaan ja nukkuu aamulla 8.00 -9.00 eli kellonympärystän suunnilleen. Eli olen ihan tyytyväinen tähän tilanteeseen :D
 
Meidän pojalta jäi myös n.kolme vuotiaana päiväunet pois eikä nuku tarhassakaan jos hän tuntuu väsyneeltä päivällä lepää sängyssä ja katselee kirjoja mutta ei nuku ja hyvä niin ja taas on uutta virtaa saatu pelkästä hetken levosta (ei nukkumisesta)
 

Yhteistyössä