Millaiset on Ora Terra rattaat?

  • Viestiketjun aloittaja "Ora"
  • Ensimmäinen viesti
.
Ei ole kokemusta, on kai ihan uusi malli. Hyvännäköiset, samantyyliset kuin meillä olevat Brio Race-rattaat, jotka ostettiin vuosi sitten. Silloin mielestäni oralla ei ollut vileä tota mallia. Ollaan ainakin tykätty raceista, joten mallia voin suositella.
 
Ora fani
Tänään tuli uudet Ora Terrat postitse, pieni koeajo suoritettu ja hyvältä vaikuttaa =) Meidän aikaisemmat vaunut olivat Jovi Airit ja kyllä olivat vankkaa tekoa nekin. Nämä vaikuttavat yhtä laadukkailta. Tilava istuinosa, selkänojan saa ihan alas ja isompikin lapsi mahtuu niissä tirsat ottamaan. Heijastimia on kiitettävästi. Kaikin puolin passeli menopeli!
 
Oran vaunuista rattaisiin
Meillä on pari viikkoa ollut käytössä Ora Terra -rattaat ja tyytyväisiä ollaan. Rattaissa on hyvin tilaa pitkällekin taaperolle ja koska istuinosa menee ihan makuuasentoon, niin helposti poika ottaa niissä torkutkin. Yksinkertaiset käyttää ja menevät kohtuullisen pieneen tilaan taitettuna. Istuinosan saa säädettyä portaattomasti, joten luulisi löytyvän helposti kaikille sopiva asento. Työntökorkeudessa on hyvät säätömahdollisuudet, joten eripituiset löytävät helposti hyvän työntökorkeuden.

Ainut miinus mielestäni on suht kovat umpikumipyörät, jotka keräävät hiekkaa ja ovat äänekkäämmät kuin pumpattavat renkaat. Mutta pumpattavissa renkaissa on aina rikkipuhkoutumisen vaara, joten hyvät renkaat nuokin ovat.

Suosittelen.
 
"vinku"
Haluaisin kysyä teiltä rattaat ostaneilta, saako selkänojan laskettua ihan alas vauvan nukuttamista varten? Olisiko ihan mahdoton ajatus ostaa Terrat ainoiksi rattaiksi lapselle?
 
"pipo"
[QUOTE="vinku";23610805]Haluaisin kysyä teiltä rattaat ostaneilta, saako selkänojan laskettua ihan alas vauvan nukuttamista varten? Olisiko ihan mahdoton ajatus ostaa Terrat ainoiksi rattaiksi lapselle?[/QUOTE]


eikös tuosta linkistä pääse katsomaan. Ainakin yhteen rattaaseen on laitettu pehmeä kantokassi + tekstissä sanotaan, että käy myös vauvalle.
 
[QUOTE="vinku";23610805]Haluaisin kysyä teiltä rattaat ostaneilta, saako selkänojan laskettua ihan alas vauvan nukuttamista varten? Olisiko ihan mahdoton ajatus ostaa Terrat ainoiksi rattaiksi lapselle?[/QUOTE]

Sopii ainakin tuon linkin mukaan vauvallekin: Yhdistä Terra kuomurattaaseen lämpöpussi (esim. Ora lämpöpussi/peruskantokassi) niin teet rattaasta kätevän ja näppärän kulkupelin ihan pienellekin vauvalle.

Ora Terra -kuomuratas UUTTA - Orasel

Rattaat kantokassilla:



*muoks* Tuon kantokassin pois ottaminen tai rattaisiin laittaminen voi olla hankalaa turvakaaren takia.
 
Viimeksi muokattu:
"vinku"
Myyntilauseisiin ja kuviin olen kyllä perehtynyt, mutta käytännössä tuotteet ei aina toimi niin kuin niitä markkinoidaan. Missään näkemässäni kuvassa selkänojaa ei ole laskettu aivan vaakatasoon vaan se on kaikissa hieman vinossa.
Ihan hyvä huomio, että kantokassin laittaminen rattaisiin turvakaaren alle ei ehkä ole kovin kätevää. Toimivien (ja edullisten) rattaiden löytäminen tuntuu olevan mahdotonta.
 
[QUOTE="vinku";23610920]Myyntilauseisiin ja kuviin olen kyllä perehtynyt, mutta käytännössä tuotteet ei aina toimi niin kuin niitä markkinoidaan. Missään näkemässäni kuvassa selkänojaa ei ole laskettu aivan vaakatasoon vaan se on kaikissa hieman vinossa.
Ihan hyvä huomio, että kantokassin laittaminen rattaisiin turvakaaren alle ei ehkä ole kovin kätevää. Toimivien (ja edullisten) rattaiden löytäminen tuntuu olevan mahdotonta.[/QUOTE]

Täysin vaakatasoon ei taida mennä missään rattaissa tai vaunuissa selkänoja.
 
"kommentti"
Ihan hyvät perusrattaat ja kevyet työntää. Minulla on sellaiset toisina kevyempinä rattaina. Yksi ongelma mikä niissä on että valjaat on hieman kömpelöt käyttää silloin jos joutuu usein ottamaan lämpöpussin pois . Valjaiden pujottelu hankalaa ja kamalaa näpräämistä.soitin oran tehtaalle ja ovat vaihtaneet valjaat helppokäyttöisempiin.Tilasin sieltä itselleni helppokäyttöisemmät valjaat joska voi sitten rattaisiin vaihtaa. Talvella en ole vielä kokeillut. Raceihin verrattuna esim on sellaine pieni ilma-aukko mikä on varmaan kesällä hyvät. Sellaista jotain pientä taskua vielä kaipaisin rattaisiin mihin voisi jotain pientä sijoittaa kuten avaimet ja lompakon juomapullon tai jotainsellaista.
 
Me ostettiin Ora terrat ns. matkarattaiksi. Aiemmin meillä oli gracot, joihin oli helppo kaukalo nakata kiinni, mutta gracon pikkurenkaista en tykännyt. Nämä sopivat autoonkin paremmin ja ovat erittäin näppärät ja kevyet. Kuitenkin ulkoillessa muuten käytän useimmiten meidän emmaljunga city crosseja, vaikka vähän tuntuu, että pärjäisimme pelkästään terroillakin. Suosittelen! (1kk ajan kylläkin vasta näitä käyttänyt)
 
INL
Tähän ketjuun ajankohtaisempaa tietoa jos joku on vailla mielipiteitä:

Meillä on Ora Terrat, ostettu v. 2014 kesällä. Eli on ns. uudempaa mallia.

Plussia on ainakin keveys, menevät pieneen tilaan, menevät matkarattaista, iso kuomu, tasku kuomun takana, rullaa hyvin ja ihan mukavasti joustavat. Ovat tukevat mutta kevyet rattaat joihin menee isompikin lapsi.

Miinuksina kurkistusluukun puuttuminen, hiukan "rimpulamainen" selkänoja (josta siis puuttuu tukiraudat), kiinteä turvakaari jota ei saa pois, sekä täyskumirenkaat. Itse tykkään enemmän ilmakumirenkaista, mutta tietysti näin rattaat pysyvät kevyempinä. Talvella ehkä hiukan kaipaisin parempia renkaita kun lumi tuppaa kasautumaan noihin Terran omiin renkaisiin... Mutta siitäkin kuulemma selviää suihkuttamalla rattaiden renkaat silikonisuihkeella. Tavarakori saisi olla isompi rattaissa.

Summa summarum: Kevyet ja samalla järeät perusrattaat, joihin kun saisi paremmat renkaat ja isomman tavarakorin niin olisivat - lähes - täydelliset! :)
 
Mb81
Oran Terrat on huiput! Toki olen huomannut kahden lapsen jälkeen että täydellisiä rattaita ei ole vielä keksittykään Mutta nämä ovat kyllä hintansa väärtti. Perusrattaat jotka kestävät painoa, jatkuvaa kasausta sekä käyttöä. Nyt näihin saatavilla myös ilmakumirenkaita (!), mutta itse tykkään huolettomista, puhkeamattomista renkaista. Ainoastaan kurkistusluukku puuttuu uudemmasta mallista.. Se olisi hyvä olla kun kuomu on todella suojaava, pääsisi välillä katsomaan mitä rattaissa nukkuvalle pienelle kuuluu :) Eli kurkistus-/tuuletusluukku uuteen malliin niin hyvät on!
 

Yhteistyössä