Millaisella perheellä ei ole tietokonetta tai nettiliittymää?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jos eläisin yksin (ilman miestä ja teinejä), ei minullakaan varmasti olisi. En omista edes älypuhelinta.
Jos kotona ei olisi nettiä, yrittäisin sopia työnantajan kanssa, että voisin hoitaa pankkiasioitani työnantajan koneella (vapaa-ajallani tietysti, töiden jälkeen).
 
vierailija
No kyllä nyt vähintään älypuhelin netillä varmaan jokaisella on... muuten hieman hankalaa hoitaa edes pankkiasioita tai muita välttämättömiä asioita.

Omasta mielestä kyllä helpompaa koneella, missä kunnon näppis, mutta onnistuu ne toki puhelimellakin.
 
vierailija
Monella vanhusperheellä. Anoppi on ollut aina konevastainen, tosin nettiliittymän hän sai, kun tuli taloyhtiönetti. Nettipurkkikin laitettiin hakemaan, mikä sai olla kaapissa käyttämättömänä. Konekin oltaisiin voitu hankkia, mutta ei ole koskaan sellaista suostunut edes koskemaan.

Meiltä kuka tahansa olisi voinut häntä auttaa ja neuvoa.
 
vierailija
No kyllä nyt vähintään älypuhelin netillä varmaan jokaisella on... muuten hieman hankalaa hoitaa edes pankkiasioita tai muita välttämättömiä asioita.

Omasta mielestä kyllä helpompaa koneella, missä kunnon näppis, mutta onnistuu ne toki puhelimellakin.
Jos sinun tuttavapiirissäsi kaikilla on älypuhelin netillä niin katsele hieman kauemmaksi tuttavapiiristäsi. Kaikilla ei todellakaan ole nettiä, ei edes älypuhelinta.
 
vierailija
Ap tarkoitti varmaankin lapsiperheitä, mutta kyllähän on paljon iäkkäämpiä ihmisiä joilla ei ole tietokonetta eikä edes älypuhelinta netillä. Mun isä on vähän yli 70v eikä hänellä ole älypuhelinta tai tietokonetta. Mä käyn hänen luonaan maksamassa laskut tabletilla.
 
vierailija
Sellaisella perheellä jota ei kiinnosta että viranomaiset kyttää ja valtio kyttääjineen tietää jokaisen liikkeesi. usein datakäyttäjät jopa itse vapaaehtoisesti tämän kertovat.
 
Koneeton
Meillä on nettiliittymät puhelimissa ja telvisiossa. Koulutehtäviin käsittääkseni tarvitaan tabletti tai tietokone/läppäri. Meillä ei ole tablettia kun meni rikki vuosi sitten emmekä ole uutta kaivanneet niin emme ole ostaneet. Lähinnä oli lapsella pidemmillä sairaalareissuilla mukana eikä nyt ole onneksi tarbinnut viettää sairaalassa pidempiä aikoja. Läppäri on mutta se on niin vanha ettei siinä toimi enää edes office. Miksi hankkisimme tietokoneen jos meillä ei ole sellaiselle käyttöä? Koulusta saa tarvittaessa lainaan ja sitten tietysti ostetaan jos esim lapsi alkaa enemmän tarvitsemaan. Mielestäni turhaa ostaa tavaroita ja etenkin elektroniikkaa joka vanhenee nopeasti jos sille ei ole käyttöä.
 
vierailija
Oletin, että tässä puhuttiin lapsiperheistä.

Mutta joo, omassa lähipiirissä myös vanhat ihmiset käyttää nettiä. Miehen vanhemmat on päälle 7-kymppisiä ja heillä on tietokone ja tabletti ja nettiyhteys.
Oma mummini on yli 8-kymppinen ja hänellä on tietokone ja älypuhelin ja hoitaa itse omat pankkiasiansa ym. Kyselee neuvoja kun on tarvetta.

Meillä on miehen kanssa työkoneet, jotka voi ottaa kotiin tarvittaessa. Miehellä on erillinen pelikone. Kaapista löytyi myös 10v vanha läppäri mun opiskeluajoilta, joka nyt vielä toimii sen verran että alakoululainen voi jotain bingel-tehtäviä tehdä ja nettiin pääsee. Älypuhelimet on kaikilla ja yksi vähän halkeillut tabletti.

Vaikeaa on nyky-yhteiskunnassa toimia jos ei nettiä ole, nyt kun ei pääse edes kirjastoon konetta käyttämään.
Ne joilla ei ole nettiä on jotain periaatteen-ihmisiä, jotka haluaa tehdä elämästään vaikeaa.
 
vierailija
Nää on näitä vasemmistovitsejä. Eli kun jotain järkätään, niin mitään ei voi tehdä, jos ei aivan kaikkia mahdollisia kustannuksia muut maksa. Etäkoulua ei voi käydä, kun "hups ei ole tietokonetta, ei ole nettiä".... eikä tietenkään millään ole varaa ostaa edes käytettyä. Kumma ettei nämä vasemmiston veijarit ole keksineet, ettei kouluun voi tulla, kun koulu ei maksa kenkiä.

Hyvä esimerkki oli sekin vasemmisto-työtön, jota Susanna Koski silloin kuuluisassa haastattelussaan "tylytti". Sehän vetosi siihen, ettei töitäkään voi hakea, kun ei ole tietokonetta tai nettiä. Sitten kun asioita vähän kaiveltiin, niin kävi ilmi, että kyseinen tyyppi oli aktiivijäsen ja moderaattori jollain vasemmiston keskustelufoorumilla.

Mutta tuohon tietokoneen puutteeseen on kiva vedota, niin voi vaatia taas muita maksamaan itselleen tietokoneen. Kyllähän fakta toki on, että jonkinlainen peruskone löytyy lähes jokaisesta kodista ja niillä harvoilla kenellä sitä ei ihan oikeasti ole, niin kannattaisi se hankkia. Kaikki tuetkin haetaan nykyisin koneella, pankkiasioista nyt puhumattakaan. Halvin läppäri näytti äsken kun Torista katsoin, maksavan 25€. Eli ei se nyt rehellisesti puhuttaessa kenelläkään jää hinnasta kiinni. Mutta kiva vaikertaa periaatteen vuoksi, että eikö nyt muut veronmaksajat voisi maksaa mulle jotain uutta kivaa ja kiiltävää läppäriä... nyyh...