Millä tavalla luomu olisi terveellisempää?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Millaisia ne myrkkyjäämät ovat kun niitä ei millään mittareilla voida havaita kun varoaikoja on noudatettu? Luomussa taas voi olla vaikka homemyrkkyjä kun homeita ei saa torjua.
Aikamoista yleistämistä. Eiväthän ne nyt voi olla terveellisiä jos niihin on jotain myrkkyä joskus kylvetty huolimatta varoajoista.

Minä käytän järkeäni, en halua syödä mitään kasviksia joita on myrkytetty. Kuorin aina omenat, varmuuden vuoksi jopa luomusellaiset koska en tiedä onko niihin jälkikäteen laitettu jotain vanhaa säilyvyyden parantamiseksi.

Homeen näkee ja maistaa. Samoin kuin luomutuotteen maistaa, paljon maukkaampia kuin keinolannoitteella kasvatetut.
 
vierailija
En kyllä huomaa kauppojen ns tavallisten tuotteiden ja luomun välillä suurtakaan eroa. Sen eron kyllä huomaa kun vertaa itse kasvatettujen kuten kaali, porkkana, palsternakka, peruna, kesäkurpitsa..... kauppojen juureksiin ja vihanneksiin. Ero on kuin yöllä ja päivällä.
 
vierailija
vierailija
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
Joo, viljelykierto on ollut ennen reppuruiskuja käytössä
 
vierailija
Se riippuu täysin luomusta. Mikä alkuperä, mikä laatu, kuinka tutkittua tilalla ja sen ulkopuolella, onko piikkikokeeton vai kokeellista, onko geenimanipuloitu vai muu alkuperä, mistä vesi (alajuoksulla harvoin on puhdasta järvissä tai joissa), onko eettiset olosuhteet eläimillä vai vain luulo siitä. Mitä rehuissa on ja mistä se on, onko mineraalit ja vitamiinit kunnossa. Ovatko eläimet suht terveitä. Sairas pitää joskus lääkitä mutta mitä se lääke on. Kovin sairas ei varmaan toimi kuin eläkkeelle. Entä loishäädöt, siisteys yms. -Taas iholle laitettavat tuotteet pitäisi tietää allergisoiko miten tai jos niellään joku tuote.
 

Yhteistyössä