Millä korvata double cream?

  • Viestiketjun aloittaja Höpönassu
  • Ensimmäinen viesti
Höpönassu
Kiitos! Ajattelinkin, että onko double cream kuohukermaa vai ei, mutta hyvä kun varmistui... Se olikin sitten clotted cream sitä, mitä meiltä ei saa kaupasta. Millä sen muuten korvaisitte.

Eli half-anf-half, puolet kermaa ja puolet maitoa? Hassua, että jenkeille ja briteille pitää tuommoinenkin myydä valmiina sekoituksena. :)
 
"eeva"
Douple cream ei ole todellakaan sama kuin meidän kuohukerma. Se on rasvaisempaa ja paljon paksumpaa, joka on oleellinen ero. Suomessa ei ole korvaavaa tuotetta. Ainoa keino taitaa olla keitellä kuohukermasta nestettä pois.
 
Napnapnap
Double cream todellakaan ei ole kuohukermaa.

Double cream vastaa paksuudeltaan rahkaa. Saman paksuusasteen saatte jos sekoitatte pulet voita ja puolet kermaa yhteen tahnaksi. Siis tosiaankin niin paksua.

Suomessa ei oikein ole korvaavaa tuotetta. Ranskankermakin on liian lirua.
 
vierailija
Double Creamissä on 48 prosenttia rasvaa kun kuohumermassa on 35 prosenttia. Vispikermassa on 38 prosenttia rasvaa. Nykyään Suomestakin saa 48 prosenttista kermaa eli double creamia ja sitä myydään ainakin Valion tuotteena nimellä Täyteläinen kuohukerma.

Half and Half on 10-18 prosenttia rasvaa sisältävää kermaa. Sen voi korvata ruokakermalla (10 % rasvaa) tai Paksummalla ruokakermalla (15 % rasvaa). Myös kahvikerma on 10-prosenttista, mutta se on käsitelty niin ettei vaahtoudu eikä siis sovellu kaikkiin resepteihin.
 

Yhteistyössä