Millä kissa poissa naapurista?

  • Viestiketjun aloittaja heliotrooppi
  • Ensimmäinen viesti
heliotrooppi
Nyt tuli ongelma! Naapurit kävi tänä aamuna ilmoittamassa, että meidän kissa käy yöllä heidän hiekkalaatikolla tarpeillaan ja istuu kanikopin katolla. Kaniparat on ihan vauhkoina. Annettiin lupa ajaa se pois vaikka vähän kovin ottein, mutta talon isäntä oli sitä mieltä ettei hän rupee kenenkään kissoja vahtimaan, se on omistajan tehtävä. No on on, mutta kun täällä on kymmeniä kissoja näillä main, niin poistaisko se ongelman jos istuisin siellä tien poskessa vahtimassa, ettei mein kissa sinne mee? Kun ei siellä kuulema muita kissoja käy. En täysin usko, mein katti vaan on oikein kesyjen kesy eikä pelkää ketään vaan jää oottamaan silityksiä. Mutta mitäs sillä väliä kuin monta kissaa siellä kulkee, tää on nyt havaittu itse teosta ja pitäis keksiä mitä tehdä. Pressu luvattiin hankkia hiekkalaatikon päälle, muttei sekään tunnu kelpaavan. Mitäs tehdään, onko kellään ehdotuksia? En mä haluais tota kokonaan kiinni teljetä, kun kuten sanottua tässä naapurustossa on kissa tai kaksi melkein joka talossa ja ne kaikki kulkee vapaana.
 
No yksi konsti on ne kuuluisat appelsiininkuoret, mitä kissat kuuleman mukaan karttavat, no ei tietenkään toimi kaikilla, mutta kokeilun arvoinen ja halpa konsti. ;)

Eikä sen puoleen, miksi kissojen tarvitsee saada kuljeksia vapaana, eihän sitä koiratkaan saa tehdä :whistle:
 
Jaa-a, vaikempi homma. Jos ois kyseessä joku pahanteko mitä tekee sisällä, niin vesisuihkepullo ois siihen oiva ratkaisu, mutta tuskin sä kissaa seuralemaan lähdet pitkän naapurustoa, varmasti on muutakin tekemistä. Entä jos yrittäisit valjaita? JA flexiä? HArvemmin aikuinen kissa niihin tottuu, mutta... :/
 
heliotrooppi
Mein kissat on ollu aikanaan valjaissa ja kyllä ne tottus niihin vieläkin, mutta ongelmana on sitten nämä naapuruston kissat, jotka on täällä iät ajat kulkenu vapaana. Niistä pari pitää tätäkin tonttia reviirinään ja ottavat välillä kunnolla yhteen meidän kattien kanssa. Jos nää olis valjaissa, niin ei niillä olis mitään mahdollisuutta noita vastaan, kokeiltiin kerran ja ei ollu kaunista kattoa.
Ajattelin kyllä ehdottaa noille naapureille, että varaavat puutarhaletkun valmiiksi ja kun kattimatti sinne hiipii niin kunnon vesisuihku, kyllä se joskus oppii ettei tonne kannata mennä.
 
voivoi
ei se muu auta, sittenpa voit selittaa naapurille, etta ne on ne naapurin kissat kun heille pissii.
Kun kissa menee ulos, niin sita pitaa vahtia. Kova homma se on, mutta omistajan tulee kantaa vastuu.
Ikava juttu, mutta nain on. Ja samaten on naapuruston toisille kissoille oltava oma vahti.
 
Catmama
En mä haluais tota kokonaan kiinni teljetä, kun kuten sanottua tässä naapurustossa on kissa tai kaksi melkein joka talossa ja ne kaikki kulkee vapaana.

Ennenkaikkea kissan turvallisuuden kannalta ja naapurisovun säilyttämisen kannalta olisi järkevää rakentaa kunnon kissanpitävä aita tai rajata kissan haluttu ulkoilualue aidalla. Tai pitää kisu sisäkissana.

Kissanpitävän aidankin VOI rakentaa, tarvitaan tarpeeksi korkeaa aitaverkkoa ja taivutetaan aidan yläreunaa sisäänpäin, niin ettei kissa voi mennä siitä yli.. Kissan pitävästä aidasta tai ulkotarhasta voi saada jopa nätin pihaa koristavan kokonaisuuden kun näkee hieman vaivaa. Ja onhan siitä ennenkaikkea hyöty kissallenne.

Valitettavasti lait ja asetukset eivät takaa kissan todellista turvallisuutta ja joku, ei niin kissanne vierailusta pitävä naapuri, saattaa hyvinkin pian kyllästyä kissanne yöllisiin vierailuihin. Joten näyttäkääpä esimerkkiä muillekin naapuruston kissatalouksille: kunnon kissanpitävä aitaus pystyyn vaan!
;)

 
Meillä on kolme sisäkissaa, ulos eivät pääse kuin valjaissa. Tämä ihan siitä syystä, etten halua kuulla eräänä päivänä että "olisko tuolla auton alle jäänyt kisuli teidän"... Iso valtatie kun menee suht vieressä..
No asiaan, naapurissa on iso, oranssi kolli kisuli joka on ihmisrakas kylläkin, mutta en yhtään tykänny kun se meidän markille tuli kuseksimaan ja istui terassilla tuntikausia.. No yks ilta sitten kun kisuli tuli lekottelemaan ikkunalaudalle, hiivin hissukseen toisesta ovesta ulos, otin puutarha letku ja kylmästi kastelin kisulin... Ei ole kisulia sen jälkeen meidän markilla näkynyt... :D :ashamed:
 
niitä on sellasia aineita...kissan karkoitteita... jotka ei vahingoita luontoa /eläimiä.... muistaakseni niitä saa luontaistuote kaupoista... ostapa kokeeksi sellainen pullo ja käykää yhdessä naapurin kanssa suihkimassa sitä ja sitte seuraatte auttaako yhtään....
 
aitikka
Meillä on kans vanha kissa, ollut sisäkissana ja ulkoilee omalla pihalla valjaissa, pakko kun ei osaa varoa edes autoja. Meillä on ollut tätä, että naapureitten kissat tulee meidän pihaan. Joku nainen tästä talosta siitä keräs jopa jotain vastustusadressia.. sanoin ettei se mua muuten vaivaa kuin että toi meidän kissa on niin kärttynen että käy kyllä päälle jos vieras kissa tulee. Niitä on tullut pihaovesta sisälle asti.
Taitaa olla ainoo konsti pitää kissa sisällä ja yrittää totuttaa valjaille. Mun kokemuksen mukaan sen oppii vanhempikin kissa jos on kärsivällinen!
 
Me laitettiin laudoista rakennettu kissanpissisuoja hiekkalaatikolle, kun naapurin kissa siihen kävi pissimässä. Tykätään kovasti kissoista, muttei meidän hiekkalaatikolla.
Rappusille levitin keväällä appelsiinin kuoria ja kissankarkotetta (saa eläinkaupasta).
Pressu ei ole hyvä ratkaisu hiekkalaatikolle, laudoista tehty raollinen levy parempi vaihtoehto.
Todellisuudessahan kissat pitäisi pitää kiinni...
 

Yhteistyössä