paapii
rasva sulaa pannulla, lisään jauhot. neste vähitellen sekoittaen. ja aina aina siinä lkelluu niitä hiton jauhopaakkuja joka puolella. vaikka kuinka sekottais. HELP!
Mulla on taas ihan kuiva satsi... Mut sen pitää kunnolla ruskistua ja sit pikkuhiljaa sitä nestettä.Itse saan ruskeasta kastikkeesta klimpitöntä kun laittaa tarpeeksi rasvaa (voita/öljyä) jauhojen sekaan ruskistaessa, ettei jauhot ole sellasta kuivaa ainesta vaan enempi "uivat" siellä rasvassa. Ja vesi kaadetaan rivakasti sekaan, samalla vispataan pallovatkaimella.
Mutta eikös jokainen kokki tee kastikkeetkin alusta loppuun asti itse?Itse tosin käytän maizenaa, mutten kokki olekkaankäytä valmista ruskea suurustetta, maustamalla saat jop aparempaa kuin oikeasta ruskeasta kastikkeesta. Eikä ole nii epäterveellistä ( sisältää maizenaa)
harvemmin enään RAVINTOLOISSA näin tehdään, mutta joisskin ruokaloiss ajoiss saa tavais kotiruoka tehdään itte.Mutta eikös jokainen kokki tee kastikkeetkin alusta loppuun asti itse?Itse tosin käytän maizenaa, mutten kokki olekkaan