Miksi vassarit vastustaa edullisia 28 euron lääkärikäyntejä ikäihmisille

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tästä kannattaa rumpuja paukuttaa, se on melkein sinnepäin päätös, että joku osa kansalaisista hyötyy. Veronmaksajille tuplahinnalla tosin!
Siis ensvuonna ja kokeiluna rahasummalla, jota ei ylitetä, jotain 350 miljoonaa.
 
vierailija
Aika monta virhettä sait yhteen virkkeeseen.

Yksityisen puolen toimijat ovat yrityksiä, joiden tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Joten, kaikessa yksinkertaisuudessaan niiden palveluhinnassa on siivu, joka menee omistajille. Julkisen kustannuksiin ei tarvitse moista laittaa.

Yksityisen voittomarginaalirahat muuten valuvat pitkälti pois maasta. Eli rahaa katoaa Suomesta. Se on pois kulutuksesta täällä eli pois paikallisilta yrittäjiltä.

Yksityinen siirtää erikoissairaanhoitoa (eli sitä kalleinta) tarvitsevat potilaat eteenpäin julkisella hoidettavaksi. Joten yksityisen puolen asiakkaita hoidetaan siinä kohtaa”muiden piikkiin”, kuten vihjailit.

Työterveyden asiakkaat ovat pitkälti yksityisellä, ja sen maksavat työnantajayritykset. Mutta tiesitkö, että Kela osallistuu näihin kustannuksiin? Eli ”muiden piikkiin”.

Nyt kun palautettiin kelakorvaukset yksityisille, niin hyvätuloisten hoitokustannuksis siirtyi yhteiskunnan maksettavaksi eli ”muiden piikkiin”. Hoitojonojen lyhentymistä ei toivotulla tavalla tapahtunut. Miksi olisikaan, sillä hinnat nousivat yksityisellä ja/tai pysyivät yhä liian korkeina niille julkisen jonoissa oleville. Mutta hei, saatiin rahaa yhteiskunnalta yksityisten omistajille.
👍
 

Yhteistyössä