Miksi suomalaiselle sanottiin ’Fucking monkey’?

  • Viestiketjun aloittaja Kuukerj
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei siinä ehkä ihan niin pahasti käynyt. Mutta kiistatonta on, että 50 minuuttia pelin päättymisen jälkeen Rangersin päävalmentaja Steven Gerard kutsui tsekit neuvonpitoon UEFAn edustajan kanssa. Tsekkien saapuessa paikalle Kamara hyökkäsi Kudelan kimppuun lyöden tätä nyrkillä. Näin Slavia Prahan Jindrich Trpisovsky kuvasi tilannetta tapahtuman jälkeen:




Kyllähän tuo selvästi pahempi rikos on kuin haukkuminen pelin tiimellyksessä.
Kyl nyt hävettää olla suomalainen kun tuolla lailla hyökätään ulkomaalaisen kimppuun. Suomen maajoukkuekin hyväksyy Kamaran väkivaltaisuuden. Ei hyvä.
 
– Vaikka maallikon oikeustaju sanoisi mitä tahansa, faktatodisteet ratkaisevat. Siksi voi olla, että Kamara saa tästä tapauksesta kovemman rangaistuksen kuin Kudela. Tai voi olla, että hän on jopa ainoa, jota Uefa rankaisee..

No näinhän sen pitää mennäkin. Kiinnikäyminen on aina pahempaa kuin haukkuminen.
 
Tuomari Vuorela
Tämä.

-Mutta olen myös moneen kertaan törmännyt kentillä siihen, että kun viheltää päivänselvän virheen tai antaa varoituksen ulkomaalaiselle tai tummaihoiselle pelaajalle,

tuomarille huudetaan, että tämä teki ratkaisunsa pelaajan taustan vuoksi, Vuorela sanoo-
 
vierailija

"There was one reason Rangers were waiting for Slavia Prague in the tunnel at Ibrox on Thursday 18 March.

They were not there to congratulate their opponents on a 2-0 win. They were not there to wish them well for the quarter-finals of the Europa League. Certainly not to share a beer after a match that descended into an on-field brawl.

Nor were they there to corroborate whether Slavia’s Ondrej Kudela leant into the ear of Glen Kamara simply to say “you’re a f***ing guy”. They knew then what they know now, of what was uttered and why it was said. Rangers were there to confront. Fundamentally, they were there to fight.

That was proved beyond doubt by Uefa. On Wednesday, they announced Kamara would be suspended for three matches for assaulting Kudela."


Sitten seuraa pitkä lista selittelyjä, mikä on aivan sairasta. Rasismi on kuulemma jotenkin niin erityislaatuista kiusaamista, että se ansaitsee väkivaltaisen koston. Kymmenen ottelun minimituomio rumista sanoista on vähättelyä ja noin pieni rangaistus tarkoittaa sitä, että pelaajien on turvauduttava nyrkkeihin. Jne.

Ei ihme, että nykyään saa vähän väliä kuulla näistä tappeluista juniorimatseissa, jotka muuttuvat mellakoiksi kun mamut alkavat riehua. Ei ihme, että Kudela osasi haukkua Kamaraa apinaksi kun reaktio oli tuollainen.

Se mikä tässä on ongelmana laajemmin on se, että luodaan kahden kerroksen oikeudenkäyttöä. Mamurikollisen päätä paijataan kun se on sentään kokenut rasismia. Koulukiusaaja pääsee kuin koira veräjästä kun sitä haukuttiin ensin apinaksi ja sen jälkeen se sitten hakkasi seuraavat seitsemän vuotta vilipetteriä. Vilipetterin vika!
 
vierailija
Joko olet keksinyt miten haukutaan tämä koripalloilijanainen?
Oletko jo valmistautunut antamaan anteeksi, jos koripallonainen käy väkivaltaiseksi kunhan taustalla on vain rasistista haukkumista? Mikään muu haukkuminen ei tietenkään kelpaa. Esim. huorittelu tai mahoksi lehmäksi haukkuminen. Se ei haavaa tee, mutta ai että kun joku sanoo vaikka mustaksi lehmäksi. Silloin saa heittää koripallolla naamaan, vai mitä? Koska se on silloin sitä parempaa väkivaltaa.

Hieno juttu, että Kuier varattiin! (y)
 

Yhteistyössä