Miksi ostitte nykyisten vaunujen tilalle/rinnalle kevyemmät vaunut?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Eli tuossahan otsikossa se kysymys tulikin.
Meillä on rattaiden osto edessä. Kapungissa asustelemme ja kuljemme auton lisäksi paljon myös julkisilla. Haaveissa ostaa sellaiset vaunut, jotka olisivat ne ainuat vaunut jota meille ostetaan.
Siis kertokaa syitä, miksi kaipasitte kevyempiä vaunuja/matkarattaita...?
 
"vieras"
"Päävaunut" meillä on vanhat perintörouskuemmaljungat, isot rohjot jotka ei mahtuneet takakonttiin joten kevyet sateenvarjorattaat tuli tarpeeseen. Matkustamme paljon myös junalla missä välillä on niin täyttä että sattarit saa näppärästi kasaan pois tilaa viemästä.
 
"vieras"
Mun kokemuksella kaikki yhdistelmät on isoja. Ehkä nykyään nekin on sirompia. Meillä viimeset yhdistelmät oli ihan järkyttävän raskaat, mulla oli hartiat ihan jumissa niiden takia. Ostin rinnalle brio racet ja aika pian siirryttiin niihin vallan kokonaan, kun oli niin kevyet ja näppärät.
 
vieras2
En ole vielä ostanut, mutta haaveilen ostavani sit kun nuorimmainenkin on lähemmäs vuoden. Nyt on käytössä Brion Happyt, mutta haaveilen Ponyista. Olisivat sirommat, kevyemmät ja menisivät pieneen tilaan. Happyt (ainakin meidän 2009 mallia olevat) on aika klohmot ja mun raskaat kuljetella edestakas pyöräsuojaan johon pitää kulkea pari rappuakin.

Mitään ehdotonta pakkoa ei kyllä olisi vaihtaa kevyempiin. Happyt on ollut hyvät ja toimivat yhdistelmät meillä.
 
"hilda"
ostimme aluksi emmaljungan crossit. Ne olivat loppujen lopuksi hankala kasta autoon ja ottaa koskaan mukaan kaupungille tai muuallekaan. Joten vaunuliikkeestä ostimme rinnalle vielä 98euroa maksaneet matkarattaat jotka on aina takakontissa mukana :) Näillä kotona olevilla "hintavilla ja isoilla" vaunuilla kuljemme puistoissa ja lenkkeilemme. Tottakai kuitenkin olisi hieno jos yhdet riittäisivät. Kannattaa siis mitoittaa että mahtuuko vaunut autoon helposti ja vaivattomasti reissuillekin mukaan. Eikä tarvis jumalattoman moneen osaan hajottaa ja sit kasata :kieh:
 
"vieras"
Ostimme emmaljunga edge kaupunkiin. Voin sanoa, että ei ollut kovin hyvä ostos. Siis maalle varmasti hyvät, mutta ei missään nimessä kaupunkiin. Ahtaissa paikoissa jäi kaipaamaan kääntyviä etupyöriä. Menivät hirveään isoon kasaa ja hanka laittaa autoon. No ne myytiin ja tilalle tuli easywalker qtro. http://www.youtube.com/watch?v=vWDRtpl2g1o Nämä ovat kyllä, kun unelmat. Nyt kun kohta saamme toisen lapsen, ostamme hänelle vaunukopan ja lisäksi maxi-cosin turvakaukalon, jonka saa runkoon kiinni. Esikoinen sitten matkustaa seisomalaudalla.
 
En usko että on täydellistä ratasta, mikä kävisi kaikissa tilanteissa ja olisi kaikkeen optimaalinen.

Meillä vauva-ajan yhdistelmät (gesslein) toimivat ulkoilurattaina koko rataskauden ajan (lähes 4vuotta). Ne olivat luotu liikkumiseen. Kaupungissa ja matkoilla meillä oli laadukkaat matkarattaat. Mm siksi, että bussissa ne sai kasaan, jos vaunutila oli täysi ja näin ei tarvinnut odottaa seuraavaa bussia. Bussista joutuu jokatapauksessa meillä maksamaan, että houkutus odottaa seuraavaa oli minimaalinen. Mutta ei hyvät matkarattaat ole kunnon rattaiden veroisia kävelylenkeillä, ja kunnon matkarattaat taas tietyissä tilanteissa voittavat ne rattaat...
 
Minä nyt vastaan, vaikka ei ollakkaan rattaita ostettu. :) meillä on emmaljungan city crossit + citykoppa ja ollaan tykätty ihan hirveesti! Pienet ja kevetä yhistelmät jotka kulkee hyvin melkeimpä missä vain. Meillä oli vaunujen valinnassa tärkeimmät, että on suht. pienet, kevyet, 4 isoa rengasta, ei kääntyviä eturenkaita, puhkeamattomat renkaat. Me käydään paljon kävelemällä kaupassa, niin haluttiin semmoset yhistelmät mitä on hyvä pukkia talvellakin. Ja minä kuljen lapsen, kanssa paljon linja-autolla niin halusin tukevat vaunut, mitkä ei kaadu kovin helposti.
Keviämpiä rattaita ei olla kaivattu ollenkaan, ku ei me nuitakaan kuleteta mukana, kun ainoastaan pitemmillä reissulla (esim. mökkeillessä), sielläkin on kuitenkin tarvetta ollu kunnon rattaille, kun maastossa käydään kävelyllä.
 
"vieras"
Me lähettii miettimää ihan samasta lähtökohasta mitä te. Meillä sitten vahvoiksi kriteereiksi nousi kääntyvät etupyörät, menee pieneen kasaa, kevyet. Nyt meillä siis toista vuotta i'coo pii ja emme ole kyllä vielä harkinneetkaa toisia rattaita. Näissä on paljon monipuolisuutta. http://www.youtube.com/watch?v=guLmV4PHfZs
 
=)
Me ostettiin toiset koska ekat oli Brion Kombit. Ostettiin rinnalle Britax Vigourit joihin sai kaukalon kiinni ja oli paljon kevyemmät ja ketterämmät. Nyt ostaisin vain Britaxit tms, niillä pärjäis yksisteen. Meillä itse asiassa kuopus menikin pelkästään niillä, kun hommattiin niihin vielä vaunun koppa ja Briot myytiin.
 
Mä en ostaisi niin sanottuja yhdistelmiä kuten brion/emmaljungan/teutonian/gessun tavallisia hyökkäysvaunuja, vaan jotkut pienet ja ketterät joihin saa kantokopan tai vaihtoehtoisesti kovan kopan mutta sellaiset jotka kuitenkin on rattaiksi tehty eikä niinkään makuuvaunuiksi, kuten yhdistelmät usein.

Meillä on ollut brion double wavet, quinny comfort prot, phil and teds sportit, vibet ja explorerit, brion ponyt ja nyt viimesimmät emmaljungan scooterit ja nyt taas pitäis ostaa uudet kun kaipaan kääntyviä etupyöriä.

Meillä ostoslistalla on varmaankin myös noi jonkun mainitsemat easywalkerin qtrot, vaihtoehtoina mountain buggyn swiftit ja concordin neot. Matkarattaat voi olla hyvät jos autoilee paljon mutta sitten rattaita pitää olla kahdet. Teutonian timmyt on myös hyvä vaihtoehto jos hakee perinteisempää mallia mutta ketterät, pienet ja pitkäikäiset :)

Kannattaa katsella täältä erilaisia vaihtoehtoja:
Baby Jungle, webwinkel voor kinderwagens en toebehoren

Hinnat on hyvät ja loppusummasta saa 5% alen jos osto ylittää 500e jolloin lähetyskulut ainakin saa ilmasiks :)
 
"vieras"
Meillä on Teutonian yhdistelmät, jotka menee aika näppärästi autoon eivätkä ole mielestäni ihan hirveän isot. Ja vaikkei ole edes kääntyvät etupyörät, niin ei ne musta ole olleet erityisen hankalat shoppaillessakaan, pitkään tuli otettua ne mukaan vaikka olisi ollut matkarattaatkin.

Meillä on kyllä matkarattaat, mutta jos eivät olisi tulleet kaupanpäällisinä eli ilmaiseksi, ei välttämättä oltaisi hankittu niitä ollenkaan. Ainoa missä matkarattaat ovat ylivertaiset on matkalle lähtiessä, kun on autossa paljon muutakin tavaraa: Matkarattaat menevät pienempään tilaan ja siten jättävät tilaa matkatavaroille.
 
Isot yhdistelmävaunut oli molemmilla lapsilla aluksi. Niissä oli hyvä nukuttaa talvellakin ja kulkivat niin hangessa, soralla kuin asfaltilla (talvivauvoja kumpikin). Kun oppivat istumaan on ollut tarvetta myös istumarattaille. Yhdistelmät toimii tässäkin vähän aikaa, mutta olen todennut että näppärät matka- tai istumarattaat ovat n.1v eteenpäin paljon paremmat. Meillä kumpikaan ei ole enää vauva-ajan jälkeen nukkunut rattaissa joten käyttötarkoituskin muuttui ja niitä on tarvittu vain kulkemiseen paikasta toiseen.
 
Kävijä
Meillä oli alunperin sama kriteeri, että yhdillä rattailla mennään ja ostimme taloyhtiömme pienen hissin vuoksi bugaboo cameleonit. Rattaat olivat aivan unelmat kevyet ja helpot kulkea, ja talvella pidemmille ulkolenkeille vaihdoimme pikalukoilla isot renkaat (ei kääntyvät) myös eteen. Ainoa miinus oli korkea hinta, ja kun toinen lapsemme syntyi vain vuosi esikoisemme jälkeen myimme bugaboot pois ja hankimme 3:t rattaat tilalle (kaksosten rattaat, matkarattaat ja teutonian timmyt) Kunpa olisi ollut rahaa pitää bugaboot rinnalla, mutta vain vuoden ikäerolla oli kaksosten rattaat välttämätön hankinta, ja 2:t muut on siksi että lasten kanssa liikutaan myös erikseen. Mutta suosittelen siis bugaboo rattaita ehdottomasti tilanteeseesi.
 
"puddighinu"
Me ostettiin suoraan pelkät matkikset, jotka jäi käytöstä kun kakkonen syntyi. Tilalle tuli siinä vaiheessa P&T:t jotka kyllä on hyvät ainoina rattaina, paremmat tietty olis jos sen saamarin etupyörän korvaisi kahdella kääntyvällä pyörällä...
 
"sanna"
Eli mitä voit päätellä näistä kirjoituksista. Pienet, pieneen tilaa menevät, kuitenkin hyvä makuutila, kääntyvät etupyörät, jotka saa lukittua.
Minulla vastaus sinulle. http://www.citybaby.fi/tuotteet/lastenvaunut/gesslein-future.html
Meillä nämä ja tykätty ollaan. Nämä menevät myös lenkkipolulla.
 
"zenn"
Anteeksi, koska en osaa vastata kysymykseesi, koska meillä ei ole ollut tarvetta toisille rattaille.

Meillä on Teutonia Funit ja ne ovat olleet kyllä meille täydelliset. Asutaan kaupungissa ja meillä on talvisin aika nopeasti aurattu. :) Minulle kyllä kaikki tuputtivat isopyöräisiä vaunuja, mutta halusin sellaiset millä pärjätään pitkään ja pärjätään meidän omassa ympäristössä.

Tutut ovat kokeneet isot yhdistelmät hankaliksi laittaa autoon ja kömpelöiksi kaupungissa, joten ovat vaihtaneet pelkkiin rattaisiin jossain vaiheessa.
 
Esikoisen peruja olleet brion kombit oli isot ja kömpelöt kaupunkioloissa, julkisilla liikkuessa jne. Kun sisko sitten alkoi odottaa vauvaa ja kaipasi koirien kanssa metsälenkeille tuollaisia jyrympiä vaunuja niin sain hyvän syyn hankkia uudet ja pistään nuo kiertoon. :D

Valitsin mountain buggyn urban junglet, joista oli pitkä ja positiivinen kokemus tuplien muodossa.
 

Yhteistyössä