Miksi narsisti/sosiopaatti pärjää niin hyvin työssään/elämässään? Tunnetteko narsisteja? Mietityttää eräs narsisti,

  • Viestiketjun aloittaja "Annuli"
  • Ensimmäinen viesti
"Annuli"
ja ihmettelen miten hän on pötkinyt niin pitkälle ammatissaan. Valehtelee, manipuloi, käyttää ihmisiä hyväkseen jne. Mutta ilmeisesti karisma sokaisee ihmiset? Vai miten on? Kokemuksia?
 
döalskfj
Tiedän pari. Toinen on korkeassa asemassa (suuren julkisen puolen organisaation johtoasemassa), toinen pienyrityksen toimitusjohtaja. Kumpikin on aiheutttanut sekä työyhteisössään että henkilökohtaisessa elämässään valtavia ongelmia. Ovat molemmat täysin häikäilemättömiä ja kyvyttömiä tuntemaan empatiaa. Osaavat käyttäytyä päällisin puolin miellyttävästi.
 
vierailija
ja ihmettelen miten hän on pötkinyt niin pitkälle ammatissaan. Valehtelee, manipuloi, käyttää ihmisiä hyväkseen jne. Mutta ilmeisesti karisma sokaisee ihmiset? Vai miten on? Kokemuksia?
Ex-ystäväni omaa narsistisen/psykopaattisen luonteen. Ystäväpiiri on kapea, mutta täysin hänen lumoissaan. On taitava puheissaan. Tutustuessaan osaa mielistellä ja käyttää paljon aikaa huomioidessaan uuden "ystävän". Silloin "ystävä" tuntee itsensä tärkeäksi ja entiselle elämälle ei enää jää aikaa. Esittää tarpeen tullen heikkoa ja avutonta jolla saa pienet apulaiset työllistettyä omiin tarpeisiinsa. Uusi ystävä tuntee itsensä tärkeäksi ja korvaamattomaksi. Välillä heittää marttyyri roolin päälle jolloin kenelläkään ei ole rohkeutta sanoa vastaan. Myös ulkonäkö on hänelle tärkeä ja sitä käyttää taidokkaasti hyväksi. Entiset ystävät ovat erehtyneet kertomaan eriävän mielipiteensä tai muuten loukanneet täydellisyyttä. Hyvin nopeasti hän on saanut muut kääntymään vastaan ja näin "idiootin" leima otsassa jotkut ovat pelastuneet tästä narsistin kynsistä.

Työelämässä ex-ystävä aloitti muutama vuosi sitten. Kaupungin palkkalistoille pääsi röyhkeästi marttyyrivaihde päällä. Käytti lapsiansa ja elämäntilannetta syynä vaatiessaan tietyn työpisteen ja tietyt työajat. Nyt on edennyt urallansa mukavasti ja jälkeensä on jättänyt todella väsyneitä työtovereita, jotka ovat joutuneet hakemaan sairaslomia uupumuksen vuoksi. Työn johto on hänen lumoissaan ja monet vanhat konkarit ovat sivuutettu täysin. Osa on saanut kenkää tai siirron mitättömistä keksityistä syistä ja ovat työyhteisössä leimattu hankaliksi. Osa työntekijöistä toivoo työnjohdon silmien aukenevan ennen kuin on myöhäistä. Työteho on laskenut parin viimeisen vuoden aikana huomattavasti vain yhden narsisti/psykopaatin vuoksi.

He jotka eivät tunnista narsistia/psykopaattia, ehtivät pilata oman elämän ystäväpiireineen ja huomaavat kohta olevansa vain pelinappuloita. Työelämässä työtoverit jotka eivät kykene pitämään omaa päätänsä, menettävät itsensä tälle luonnehäiriöiselle. Usein miten narsistin aiheuttama vahinko on vaikea korjata ja monelle jää ikuiset haavat parannettavaksi. Itse jouduin todella alas henkisesti päästyäni eroon ystävästäni. Tajutessani tämän persoonallisuushäiriön, olen kyennyt elämään erittäin hyvillä mielin ja joskus jopa hymyilen kuullessani muiden kamppailua hänen korkeutensa kanssa.
 
vierailija
Mielenkiintoista, että lähiömammat osaavat määritellä narsistin tai sosiopaatin ilman alan koulutusta. Se vittumainen äijä, joka ei noudata mamman määrittelemiä sääntöjä on ilman muuta diagnosoitu lähiöpubissa.
 
vierailija
Ehkä moni joka narsistin käytöksen tajuaa, ei uskalla ilmaista asiaa julkisesti muille, koska se tietäisi ongelmia omaan elämään. Kelläpä ei olisi jotain heikkoja kohtia, johon narsisti voisi tarttua ja levittää niistä tiedon muillekin. Tai saada muut uskomaan jotain, joka ei ole edes totta. Niinpä narsisti ei paljastu niin helposti.
 

Yhteistyössä