Miksi mies pettää?

  • Viestiketjun aloittaja yritän ymmärtää
  • Ensimmäinen viesti
Prosessori
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.10.2005 klo 16:50 mitäs kirjoitti:
..jos nainen onkin hoikka, nätti ja trimmattu.. Hoitaa lapset, kodin ja miehen elikäs melkein kaiken. Ja tyydyttää vielä seksuaalisetkin halut mieheltään ja kehuu, tsemppaa ja rakastaa miestään. Ja silti mies pettää?

Nainen yrittää kaikkensa. On oma itsensä, iloinen ja pirteä, samanlainen kuin suhteen alku huumassakin ja silti mies pettää...

Voiko ihminen vai kyllästyä toiseen? tai haluta jatkuvasti tutustua uusiin ihmisiin? elää siinä alkuhuumassa siis ihastuksessa? vai eikö uskalla uppoutua kunnolla rakkauteen... kiintyä toiseen.. pistää itseään täysillä likoon..

en ymmärrä...

edelliset kommentit olivat hyviä, kiitos :hug:
Tähän haluaisin vastata ihan pohdiskelumielessä naisena:

Jos nainen on kaikkea mistä mies unelmoi, niin mies alkaa unelmoida vain lisää?

Jos nainen vastaa kaikkiin miehen tarpeisiin, mies arvelee olevansa aivan mahtava tyyppi kun ansaitsee tuollaisen naisen - ja haluaa valloittaa aina vain lisää naisia "vetovoimallaan"?

Kun moni nainen ainakin valittaa, että heidän mies on "liian kiltti". Nainen alkaa sitten uskoa, että kaikki miehet on hyviä, mutta niissä muissa sentään on särmää...?

Eli voisiko se kyllästyminen olla sitäkin osalla, että otetaan se palveleva ja ihana puoliso niin itsestäänselvyytenä että ajatellaan että ansaitaan toki se hyvä kohtelu - ja vielä vähän enemmän? Päädytään ajattelemaan, että tottakai se mua palvoo kun mä oonkin näin erinomainen tyyppi... Alennetaan toista sitten omissa silmissä kun toinen on ylentänyt ensin tulevan pettäjän omissa silmissään?

Siis tämä pohdintana siihen, miksi "täydellisessä suhteessa elävät" pettävät...

Kommentteja??? :D
 
Jaaha...Tuompas mieki miehenä vähän omia ajatuksia kehiin...

Ensinnäkin...mitä vähemmän käyttää viinaksia...niin eipäs tuu petettyä.Mielestäni kaiken alku ja juuri on viina.Sitä ku kännipäissään tekee mitä vaan.Ja varsinki jos vähän riidoissa on äijä lähteny baariin..

En tiä...???

niin..ja toisen kunnioitus.Ite en ymmärrä sellaista käsitystä ku että rakkaus loppuu...Mitäs se tarkottaa???
rakkaudestahan sitä mennään naimisiin.Ainahan se arki liitoonki tulee.Mut senhän tietää kaikki.Minusta äijienpitäs ajatella aina seuraavasti ku näkevät mielestään huippu hyvän näkösen naisen.Ompas nätti nainen, jokuki tota panee eikä pidä minnään.minusta oiva lause!
:LOL: :LOL:

siis...eihän se toisella ole "se" reikä sen kummempi...erilaisessa varressa vaan.no...täs vähän ajatuksia...
 
Pettämiseen on jokaisella omat syynsä, mutta taustalla on kuitenkin niin "primitiivinen" fakta, kuin että ihmisiä ei ole tarkoitettu yksiavioisiksi. Lukekaapas biologianne, sitten ennenkuin alatte taas totuuksia latelemaan....

Itse en voisi kuvitella pettäväni vaimoani. Meillä seksielämä on ollut hieman utuinen käsite jo muutaman vuoden ajan. Vaimon kanssa tuossa laskeskeltiin ja päädyttiin lukuun 12... 12 kertaa viimeisen 3v aikana. Ei voi kuin ihmetellä, tosin tuossa ajassa on syntynyt jo 3 mukulaa, ja vaimolla halut hukassa odotusaikana, pisin aika ilman seksiä on ollut 10kk. Vaimo ei tiennyt missä vika kun ei haluttanut.Itse olisin ollut valmis koska/missä ja milloin vain . :headwall: . Itki monesti koska oli varma että olin aikeissa jättää.... Minulle ei tulisi koskaan edes mieleen jättää rakasta vaimoani. Vaikka seksi onkin osa parisuhdetta, ei se tarkoita että pidempi selibaatti tuhoaisi suhteen. Vaimon haluttomuuden kanssa kärvistelemme vielä, mutta eikö se tästä? :)

Suhde on tuhoon tuomittu mikäli seksi on sen kantavia voimia...
Seksin pitäisi olla mauste, toisille enemmän, toisille vähemmän.

:heart:
 
Prosessori
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.11.2005 klo 02:50 Mazoni kirjoitti:
Pettämiseen on jokaisella omat syynsä, mutta taustalla on kuitenkin niin "primitiivinen" fakta, kuin että ihmisiä ei ole tarkoitettu yksiavioisiksi. Lukekaapas biologianne, sitten ennenkuin alatte taas totuuksia latelemaan....
Innostuinpa penkomaan noita biologisia altistuksia ja lainaan tähän vähän NAISEN USKOTTOMUUDESTA:
---------------------------------------

Uskottomuus hyvin yleistä

Koiraan into osallistua jälkeläisten hoitoon riippuu siitä, kuinka varma se on isyydestään - ja varmuuteen on aihetta harvoin. Sekä matelijoiden, lintujen että nisäkkäiden dna-tutkimukset osoittavat, että yksiavioisinakin pidetyistä naaraista valtaosalla on myös vieraan koiraan siittämiä jälkeläisiä.

Naaras ei välttämättä lisää jälkeläisten määrää vieraissa käynneillään, mutta jälkeläistön elinkyvylle voi olla eduksi, että katraassa on perimältään erilaisia yksilöitä.

Koiraat pyrkivät estämään kilpailijoiden parittelun tai sopeuttavat jälkeläissatsauksensa isyysasteeseen. Mo-nen lintunaaraan pesyeessä on usean isän jälkeläisiä, ja koiras tuo untuvikoille ruokaa sen mukaan, kuinka moni niistä on sen oma.

Englantilaisessa tutkimuksessa naisten todettiin käyvän vieraissa varsinkin munasolun irtoamisen eli ovulaation aikoihin, jolloin hedelmöityminen on todennäköisintä. Sen sijaan into paritella vakituisen kumppanin kanssa ei vaihdellut kuukautiskierron mukaan. Erityisesti niin sanotut kaksoisparittelut osuivat usein ovulaatioaikaan. Niissä parinsisäisen ja ulkopuolisen yhdynnän väli on alle viisi vuorokautta. Tämän ajan sperma säilyy naisessa toimintakykyisenä, eli nainen saa luotua partneriensa välille spermakilpailun.

Isyys on erityisen epävarmaa niissä ihmiskulttuureissa, joissa parisuhde on löyhä. Tähän on kehittynyt kiintoisa ratkaisu: joillakin Tyynenmeren saarilla miehet hoitavat eniten siskonsa lapsia, joille he ovat keskimäärin läheisempää sukua kuin vaimonsa jälkeläisille.


-------------------------
Sitten se, miksi on hyvä että naisella on "jatkuva kiima" eikä varsinaista juoksuaikaa kuten useilla eläimillä:
---------------------------

Kun ihmiset myöhemmin alkoivat elää yhä tiheäm-mässä eivätkä enää olleet kovin seka-avioisia, ilmeni piilo-ovulaation toinen hyöty. Mies nimittäin pysyi kotona perheensä apuna, jos hän halusi olla varma isyydestään. Jos vaimon ovulaatio olisi paljastunut paviaanin-punaisena loistavasta takamuksesta, mies olisi voinut h-hetken jälkeen painua turvallisin mielin riiustelemaan muita naisia.

Lähde: http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=153&vl=2000
 
teagan
Miksiköhän asioista ei keskustella parisuhteissa ennenkuin tilanne on sellainen että toinen pettää??? :/
Käsittämätöntä.
Itse tapailin erästä miestä tuossa kesällä, kunnes selvisi että hänellä on kihlattu (asuu toisella paikkakunnalla). Lopetin "suhteemme" siihen paikkaan. Mutta sen verran tähän mieheen kuitenkin kiinnyin, että on nyt tullut ajattelleeksi kaikenlaista liittyen pettämiseen ja uskottomuuteen.
Miksi ihmiset on sellaisten ihmisten kanssa joita sitten kuitenkin pettävät?
Miksi kommunikointi ei toimi joissain parisuhteissa?

En ymmärrä pettävien ihmisten ajatuksenjuoksua... :(

\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.10.2005 klo 10:44 M69 kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.10.2005 klo 14:15 yritän ymmärtää kirjoitti:
Mikä ajaa miehen petolliselle tielle? Miksi puolisoa petetään?
Hajanaisia ajatuksia kerran petoksen tielle eksyneeltä:
- Parisuhdeseksin liian vähäinen määrä
- Parisuhdeseksin tylsyys, kokeilu ja vaihtelun puute
- Vaimon passiivisuus seksissä, parisuhdeseksin laatu
- Vaimon passiivisuus mitä tulee aloitteisiin seksin suhteen
- Oman itsetunnon pönkittäminen, edellä mainitut johtavat kysymykseen "onko minussa jotain vikaa"
- Tilaisuus tekee pettäjän

Kuinka tätä vastaan voi sitten "taistella"?
- Olemalla aktiivinen
- Olemalla kokeilunhaluinen
- Tekemällä selväksi, että mies on haluttava
- Hoitamalla mies tyytyväiseksi ennen sellaisia tilanteita, joissa se pettäminen voisi olla mahdollista

Tämä oli raadollinen insinöörinäkemys asiaan;)
 
teagan
Toden totta. Olen täysin samaa mieltä! =)

\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.10.2005 klo 11:40 äiskä kirjoitti:
Mulla on itselläni sellainen radikaali ajatus, että kellään ei oo oikeutta pettää! Se on epäreilu tapa menetellä josta ei loppupeleissä seuraa kenellekkään mitään hyvää.
Sen sijaan jokaisella on oikeus erota! (ei sekään mikään suosikkivaihtoehto).
 
teagan
Miten niin ylevää ja vain teoriassa?
Tuolla laillahan sen just pitää (pitäisi?) mennä!
Ei kyse ole nyt täydellisyydestä.
Jos arvostan ja kunnioitan kumppaniani, en petä. Hyvin selvää ja simppeliä eikä mitään täydellisyyden tavoittelua.
Ja tosiaan, kaikki me olemme vapaita tässä demokraattisessa ja postmodernissa maailmassa, ketään ei voi omistaa..
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.10.2005 klo 13:06 M69 kirjoitti:
Jos arvostaa kumppaniaan oikeasti ,silloin EI KYKENE pettämään. Uskon, että pettäjä ei arvosta, kunnioita kumppaniaan. Uskon kuitenkin siihen, ettei ketään voi omistaa. Avioliittokin on vapaaehtoinen situomus kuin seurustelu-avoliittokin. Jos vapaaehtoisesti sitoudut toiseen ihmiseen, haluat jakaa kehosi, tuntemuksesi, ajatuksesi, itsesi, elämäsi toisen kanssa....miksi tulisi tarve hakea seuraa muualta??? Jos tarve tulee, ilmoita se kumppanillesi ennen pettämistä. On apaus valita, mutta siitä on maksettaa!!!

Tämä on tietenkin ylevää ja tavoitteena aivan allekirjoitettavissa. Valitettavasti aika harva meistä kuitenkaan on täydellinen...
 
Missä tuollaisia miehiä kasvaa?
Minulle yksi, kiitos! :D
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.11.2005 klo 02:50 Mazoni kirjoitti:
Pettämiseen on jokaisella omat syynsä, mutta taustalla on kuitenkin niin "primitiivinen" fakta, kuin että ihmisiä ei ole tarkoitettu yksiavioisiksi. Lukekaapas biologianne, sitten ennenkuin alatte taas totuuksia latelemaan....

Itse en voisi kuvitella pettäväni vaimoani. Meillä seksielämä on ollut hieman utuinen käsite jo muutaman vuoden ajan. Vaimon kanssa tuossa laskeskeltiin ja päädyttiin lukuun 12... 12 kertaa viimeisen 3v aikana. Ei voi kuin ihmetellä, tosin tuossa ajassa on syntynyt jo 3 mukulaa, ja vaimolla halut hukassa odotusaikana, pisin aika ilman seksiä on ollut 10kk. Vaimo ei tiennyt missä vika kun ei haluttanut.Itse olisin ollut valmis koska/missä ja milloin vain . :headwall: . Itki monesti koska oli varma että olin aikeissa jättää.... Minulle ei tulisi koskaan edes mieleen jättää rakasta vaimoani. Vaikka seksi onkin osa parisuhdetta, ei se tarkoita että pidempi selibaatti tuhoaisi suhteen. Vaimon haluttomuuden kanssa kärvistelemme vielä, mutta eikö se tästä? :)

Suhde on tuhoon tuomittu mikäli seksi on sen kantavia voimia...
Seksin pitäisi olla mauste, toisille enemmän, toisille vähemmän.

:heart:
 
tuossa tiede-artikkelissa oli paljon tärkeää asiaa. esim. suomessa joka kymmenes lapsi on sellainen, jonka geenit äiti on käynyt hakemassa laadukkaammalta mieheltä. aisankannattaja-isä on taas parempi pitämään perheestä huolta. näin nainen saa kaiken haluamansa: hyvät geenit lapselle ja turvaa perheelle. usein sama mies ei näitä molempia pysty antamaan.
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.11.2005 klo 11:42 Prosessori kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.11.2005 klo 02:50 Mazoni kirjoitti:
Pettämiseen on jokaisella omat syynsä, mutta taustalla on kuitenkin niin "primitiivinen" fakta, kuin että ihmisiä ei ole tarkoitettu yksiavioisiksi. Lukekaapas biologianne, sitten ennenkuin alatte taas totuuksia latelemaan....
Innostuinpa penkomaan noita biologisia altistuksia ja lainaan tähän vähän NAISEN USKOTTOMUUDESTA:
---------------------------------------

Uskottomuus hyvin yleistä

Koiraan into osallistua jälkeläisten hoitoon riippuu siitä, kuinka varma se on isyydestään - ja varmuuteen on aihetta harvoin. Sekä matelijoiden, lintujen että nisäkkäiden dna-tutkimukset osoittavat, että yksiavioisinakin pidetyistä naaraista valtaosalla on myös vieraan koiraan siittämiä jälkeläisiä.

Naaras ei välttämättä lisää jälkeläisten määrää vieraissa käynneillään, mutta jälkeläistön elinkyvylle voi olla eduksi, että katraassa on perimältään erilaisia yksilöitä.

Koiraat pyrkivät estämään kilpailijoiden parittelun tai sopeuttavat jälkeläissatsauksensa isyysasteeseen. Mo-nen lintunaaraan pesyeessä on usean isän jälkeläisiä, ja koiras tuo untuvikoille ruokaa sen mukaan, kuinka moni niistä on sen oma.

Englantilaisessa tutkimuksessa naisten todettiin käyvän vieraissa varsinkin munasolun irtoamisen eli ovulaation aikoihin, jolloin hedelmöityminen on todennäköisintä. Sen sijaan into paritella vakituisen kumppanin kanssa ei vaihdellut kuukautiskierron mukaan. Erityisesti niin sanotut kaksoisparittelut osuivat usein ovulaatioaikaan. Niissä parinsisäisen ja ulkopuolisen yhdynnän väli on alle viisi vuorokautta. Tämän ajan sperma säilyy naisessa toimintakykyisenä, eli nainen saa luotua partneriensa välille spermakilpailun.

Isyys on erityisen epävarmaa niissä ihmiskulttuureissa, joissa parisuhde on löyhä. Tähän on kehittynyt kiintoisa ratkaisu: joillakin Tyynenmeren saarilla miehet hoitavat eniten siskonsa lapsia, joille he ovat keskimäärin läheisempää sukua kuin vaimonsa jälkeläisille.


-------------------------
Sitten se, miksi on hyvä että naisella on "jatkuva kiima" eikä varsinaista juoksuaikaa kuten useilla eläimillä:
---------------------------

Kun ihmiset myöhemmin alkoivat elää yhä tiheäm-mässä eivätkä enää olleet kovin seka-avioisia, ilmeni piilo-ovulaation toinen hyöty. Mies nimittäin pysyi kotona perheensä apuna, jos hän halusi olla varma isyydestään. Jos vaimon ovulaatio olisi paljastunut paviaanin-punaisena loistavasta takamuksesta, mies olisi voinut h-hetken jälkeen painua turvallisin mielin riiustelemaan muita naisia.

Lähde: http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=153&vl=2000
 
Prosessori
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.11.2005 klo 13:33 vieras kirjoitti:
tuossa tiede-artikkelissa oli paljon tärkeää asiaa. esim. suomessa joka kymmenes lapsi on sellainen, jonka geenit äiti on käynyt hakemassa laadukkaammalta mieheltä. aisankannattaja-isä on taas parempi pitämään perheestä huolta. näin nainen saa kaiken haluamansa: hyvät geenit lapselle ja turvaa perheelle. usein sama mies ei näitä molempia pysty antamaan.
Naisilla, joilla on kotona jo läsnäoleva ja huomioonottava mies ei ole tarvetta eikä oikein mahdollisuuttakaan lähteä kilpailuttamaan siemennestettä. ;)

Muistutukseksi vain miehille, että kannattaa panna parastaan kotona :wave: ;) :heart: