Miksi mies pettää?

  • Viestiketjun aloittaja yritän ymmärtää
  • Ensimmäinen viesti
yritän ymmärtää
Olen nainen ja haluan oppia lisää miehistä.
Mikä ajaa miehen petolliselle tielle? Miksi puolisoa petetään?

Haluaisin oppia pitämän oman rakkaani tyytyväisenä, mutta miten, onko kaikki vain luonnon sanelemaa...

Hmm....
 
M69
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.10.2005 klo 14:15 yritän ymmärtää kirjoitti:
Mikä ajaa miehen petolliselle tielle? Miksi puolisoa petetään?
Hajanaisia ajatuksia kerran petoksen tielle eksyneeltä:
- Parisuhdeseksin liian vähäinen määrä
- Parisuhdeseksin tylsyys, kokeilu ja vaihtelun puute
- Vaimon passiivisuus seksissä, parisuhdeseksin laatu
- Vaimon passiivisuus mitä tulee aloitteisiin seksin suhteen
- Oman itsetunnon pönkittäminen, edellä mainitut johtavat kysymykseen "onko minussa jotain vikaa"
- Tilaisuus tekee pettäjän

Kuinka tätä vastaan voi sitten "taistella"?
- Olemalla aktiivinen
- Olemalla kokeilunhaluinen
- Tekemällä selväksi, että mies on haluttava
- Hoitamalla mies tyytyväiseksi ennen sellaisia tilanteita, joissa se pettäminen voisi olla mahdollista

Tämä oli raadollinen insinöörinäkemys asiaan;)
 
Karseeta luettavaa! :/
Toivottavasti edellinen ei ihan tätä tarkoittanut, mutta kuulostaa ihan siltä, että "pidä miehesi tyytyväisenä, niin voit pitää miehesi". Ei siis mitään paineita, mutta kaikki on naisen vastuulla...
No raadolliseksi listaksi kai tuo oli tarkoitettukin.
Ottaa vaan päähän kun tollasta kommenttia kuulee välillä miehiltä ainoina perusteluina uskottomuuteen. Ihan kun ei olis ollenkaan tullut pohdittua asiaa kokonaisuutena ja sitä, että noi edeltävät asiat on kummankin vastuulla. Sitten tietty ymmärrän jos mies on oikeesti tehnyt oman osuutensa ja tosiaan yrittänyt ymmärtää toisen tilannetta (hoitanut parisuhdetta), mutta nainen ei hoida omaa osuuttaan eli edes yritä. Siltikin parisuhteen pitää kestää jonkinlainen odottelu, seksikriisit kun yleensä ohimeneviä.
Okei, mutta tätä nyt ei varsinaisesti kysyttykkään, mulla taas vaan rupes korpeen!
 
M69
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.10.2005 klo 15:19 äiskä kirjoitti:
Toivottavasti edellinen ei ihan tätä tarkoittanut, mutta kuulostaa ihan siltä, että "pidä miehesi tyytyväisenä, niin voit pitää miehesi". Ei siis mitään paineita, mutta kaikki on naisen vastuulla...
Hmmm... Minua kiinnostaisi kuulla Sinun, äiskä, arviosi siitä, miksi mies pettää. Miltä osin se eroaa edellisestä listasta? Entäpä naisen kohdalla, miksi nainen pettää?

Kun kysytään syitä, miksi mies pettää, niin tokihan vastaan listaamalla niitä syitä, jotka minun nähdäkseni ensisijaisesti johtavat siihen pettämiseen. Toki asia on niin, että edelle listattujen asioiden takana puolestaan on erilaisia syitä, eivät nuo tietenkään aivan tyhjiöstä nouse. Mutta epäilen suuresti, että kukaan ottaisi vakavissaan listaa, jossa luetellaan asioita harmoonisesta yhteiselosta puolisoiden taloudelliseen riippumattomuuteen, saati että tuollaisella listalla olisi mitään arvoa jos ajatuksena on välttää tilannetta, jossa mies pettäisi.

Lienee vielä lisäfleimien välttämiseksi välttämätöntä erikseen eksplisiittisesti todeta muutama asia:
- Pettäminen on aina pettäjän vastuulla
- En hyväksy pettämistä, toimimaton parisuhde pitäisi joko hoitaa kuntoon tai lopettaa, ei ryhtyä etsimään sitä mitä parisuhteesta ei saa sen parisuhteen ulkopuolelta
- Ei toimiva seksielämä ole yksin naisen vastuulla kuin ei ole toimiva parisuhdekaan
- Itse en ole täydellinen, kaukana siitä, ja vastauksenikin lähinnä edustavat tämän yhden rajoitetun miesraasun näkökulmaa
 
Juu, siksi kirjoitinkin: toivottavasti kirjoittaja ei tarkoittanut ihan näin
Ja: lista kai olikin tarkoitettu raadolliseksi
Ja: tätähän tässä ei oikeastaan kysyttykkään
(tai jotenkin noin ne mun lauseet meni)
ELI siis ymmärsin kyllä pointsisi! Se mikä mua korpee on se, että usea mies perustelee yksipuolisesti asiaa juuri noilla tai joillakin noista perusteluista EIKÄ mieti asiaa/osaa miettiä asiaa sen laajemmin eikä omaa osuutta. Siis et varmasti sinä (olet varmaan ihan fiksu kun fiksuja kirjottelet), mutta moni moni muu.
 
M69
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.10.2005 klo 17:00 äiskä kirjoitti:
Juu, siksi kirjoitinkin: toivottavasti kirjoittaja ei tarkoittanut ihan näin
Ja: lista kai olikin tarkoitettu raadolliseksi
Ja: tätähän tässä ei oikeastaan kysyttykkään
(tai jotenkin noin ne mun lauseet meni)
ELI siis ymmärsin kyllä pointsisi! Se mikä mua korpee on se, että usea mies perustelee yksipuolisesti asiaa juuri noilla tai joillakin noista perusteluista EIKÄ mieti asiaa/osaa miettiä asiaa sen laajemmin eikä omaa osuutta. Siis et varmasti sinä (olet varmaan ihan fiksu kun fiksuja kirjottelet), mutta moni moni muu.
Jep, tässä taitaa olla kouluesimerkki (ja anteeksi törkeä stereotypisointi) "miehisen" ja "naisellisen" ajattelun eroista. Kun nainen kysyy, miksi mies petti, mies vastaa niillä primäärisyillä (esim. yllä esitetty lista), nainen puolestaan odottaa vastaukseksi analyyttistä erittelyä neljännen asteen juurisyihin asti. Ihan vaan vinkkinä, mikäli tuollaisen analyysin haluaa vastaukseksi, kannattaa se kysymys muotoilla hieman toisin, esim. "mitkä ovat ne tekijät suhteessamme, jotka ovat ajaneet sinut tilanteeseen, jossa petät minua?" Toki on todettava, että osa miehistä vastaa tuohonkin edellä esitetyllä listalla, mutta osa saattaa laittaa ne molemmat aivosolut töihin ja ainakin yrittää miettiä asiaa hieman syvällisemmin. Kun kysyy, kannattaa varautua siihen, että saa vastauksen nimenomaan siihen kysymykseensä.

Jos vielä palataan tuohon äiskän aiempaan heittoon:

"pidä miehesi tyytyväisenä, niin voit pitää miehesi"

Itse asiassa tuossa on hyvin paljon sisältöä. Toki täytyy huomata, että tuo toimii myös toisin päin "pidä naisesi tyytyväisenä, niin voit pitää naisesi, ja saat aika paljon muutakin kivaa". Onhan asia niin, että jos se mies/nainen on pidemmän päälle kovin epätyytyväinen, vaikeapa sitä on pitää.
 
Listassasi ei siis ollut mitään vikaa. Taatusti ihan oikeita syitä miksi mies pettää. Eli siis voisin kirjoittaa saman listan.
Se, että miksi siihen pisteeseen on ajauduttu, että noita syitä parisuhteessa löytyy on tosiaan monimutkaisempi juttu. Sen kun vielä miehet aina ymmärtäisivät..
Sitä miksi nainen pettää en oikeastaan ole kauheasti pohtinut. Itselläni ei koskaan ole ollut halua pettää, ehkä siksi en ole asiaa miettinyt. Pettävien miesten kanssa olen kyllä jutellut enemmänkin ja siksi asia välillä ottaa aivoon(siis nuo perustelujen yksipuolisuus).

Nykyään tuntuu kyllä yleistyneen ajatus siitä, että naisten pitää/saa olla "hyviä jätkiä" ja voivat pettää enemmän ja enemmän itsekkäistä syistä, ihan vaikka vaan kun panettaa. Että kyllä sitä sikailua löytyy puolin ja toisin.
Luulen, en tiedä, että kuitenkin suurin syy siihen, että nainen pettää löytyy siitä ettei koe jotenkin saavansa parisuhteessa emotionaalista tyydytystä, kokee ettei toinen välitä, parisuhde on epätasa-arvoinen tai on muuten nainen on hyvin onneton.
Uskon vahvasti teoriaan "ihiminen rakastuu kun ihmisellä on tarve rakastua(uskoo että on tarve)". Tuskin kukaan nainen esim.kapakka reissulla suoraan rakastuu, mutta ehkä vaikutuksen tekee ihminen johon voisi kuvitella rakastuvansa. Ehkä häntä ei huomaisikaan jos ei kokisi olevansa rakkauden tarpeessa.
Harvemmin luullakseni nainen lähtee miehen matkaan esim. syystä, että "sen etumus näytti sen kokoselta, et pakko oli päästä kokeilee kun tuli tilaisuus. Mä en vaan voinu itelleni mitään". Selitys jonka oon kyllä mieheltä kuullu(eri etumus vaan). En nyt väitä ettei sellaisia naisiakin löytyisi.
Ikävän usein vaan kuulee siitä, että nainen koittaa keskustella ongelmista, koittaa selittää mitä toivoisi itse parisuhteelta ja miten voisi kuvitella itsekkin haluavansa seksiä, mutta miestä ei kiinnosta. Keskustelu voi olla täysin mahdotontakin. Ja siihen vielä päälle vaikka se ettei mies auta kotitöissä ja nainen palaa loppuun, ei ehkä juuri vietä aikaa kotona, puhuu ikävään sävyyn vaimostaan(itsetunto menee), laiminlyö lapsia tms. Kyllä voi olla, että ajan kanssa alkaa miettiä voisiko jossain kuitenkin olla jotain parempaa tarjolla. Yleensä silloin asiat on jo pitkälle tulehtuneet eikä asioita pääse parantamaan puhumalla/eivät parane puhumalla (naisen kai yleisin keino parantaa ongelmia).
Noidankehiähän nämä yleensä ovat. Tosi monimutkaisia juttuja.
Itse elän parisuhteessa jossa koitan aina huonoina jaksoina itse katkaista noidan kehää. Eli jos parisuhteessa menee huonosti eikä siksi oikein tee mieli seksiä ja tulee taukoa, yritän toki puhua, mutta annan kuitenkin myös seksiä (joskus tosi hankalaa kun tulee itselle jopa pahamieli). Joskus tämä toimii niin, että mies purettuaan paineitaan haluaa enemmän panostaa myös parisuhteeseen. Aina se ei valitettavasti toimi ja tilanne vain minun osalta pahenee(vielä vähemmän tekee mieli). Myös mieheltäni olen kuulut tokaisun "no pidät mut tyytyväisenä niin kaikki on hyvin" grrrr!!!

No, mutta siis en ole hyvä vastaamaan kysymykseen miksi nainen pettää. Lista on taatusti pitempi kuin mitä aikaan sain.
 
Baloo
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.10.2005 klo 12:55 äiskä kirjoitti:
Uskon vahvasti teoriaan "ihiminen rakastuu kun ihmisellä on tarve rakastua(uskoo että on tarve)". Tuskin kukaan nainen esim.kapakka reissulla suoraan rakastuu, mutta ehkä vaikutuksen tekee ihminen johon voisi kuvitella rakastuvansa.
Tämä oli varsin viisaasti aseteltu. Ja kun on se tarve rakastua, sitä sitten tosiaan rakastuu vaikka vain siihen mahdollisuuteen rakastua, joka helpostikin syntyy, jos joku vähänkin puoleensavetävä osoittaa huomiota;(

Kiitokset avoimesta vastauksestasi, antoivatpahan taas hieman lisää ajateltavaa;)
 
kai helposti mennään siihen että se vakikumppani on itsestään selvyys johon ei tarvi panostaa, jolle voi purkaa pahaaoloaan, kun ei tarvi tsempata. SIitä se lähtee.

Katsokaapa niitä miehiä jotka pettävät ja haukkuvat omia vaimojaan. Jossain vaiheessa kuitenkin valinnan tehneet ja päättäneet pysyä liitossa (miksi eivät muutoin lähde ja ota sitten uutta). Naisesta tuntuu tulevan parisuhteessa arvoton näille miehille. Toki naisissakin voi itsessään olla vikaa, eli ei panosteta ulkoiseen olemukseen (myös miehen tulee houlehtia itsestään) yms. aina päänsärkyä (voi olla myös miehellä).
 
mitäs
..jos nainen onkin hoikka, nätti ja trimmattu.. Hoitaa lapset, kodin ja miehen elikäs melkein kaiken. Ja tyydyttää vielä seksuaalisetkin halut mieheltään ja kehuu, tsemppaa ja rakastaa miestään. Ja silti mies pettää?

Nainen yrittää kaikkensa. On oma itsensä, iloinen ja pirteä, samanlainen kuin suhteen alku huumassakin ja silti mies pettää...

Voiko ihminen vai kyllästyä toiseen? tai haluta jatkuvasti tutustua uusiin ihmisiin? elää siinä alkuhuumassa siis ihastuksessa? vai eikö uskalla uppoutua kunnolla rakkauteen... kiintyä toiseen.. pistää itseään täysillä likoon..

en ymmärrä...

edelliset kommentit olivat hyviä, kiitos :hug:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.10.2005 klo 16:50 mitäs kirjoitti:
..jos nainen onkin hoikka, nätti ja trimmattu.. Hoitaa lapset, kodin ja miehen elikäs melkein kaiken. Ja tyydyttää vielä seksuaalisetkin halut mieheltään ja kehuu, tsemppaa ja rakastaa miestään. Ja silti mies pettää?

Nainen yrittää kaikkensa. On oma itsensä, iloinen ja pirteä, samanlainen kuin suhteen alku huumassakin ja silti mies pettää...

Voiko ihminen vai kyllästyä toiseen? tai haluta jatkuvasti tutustua uusiin ihmisiin? elää siinä alkuhuumassa siis ihastuksessa? vai eikö uskalla uppoutua kunnolla rakkauteen... kiintyä toiseen.. pistää itseään täysillä likoon..

en ymmärrä...


Katsos silloin miehen mielestä syynä on se että nainen on liian täydellinen ja kaipaa jotain "aitoa". Aina löytyy pettäjälle selitys.
 
Mulla on itselläni sellainen radikaali ajatus, että kellään ei oo oikeutta pettää! Se on epäreilu tapa menetellä josta ei loppupeleissä seuraa kenellekkään mitään hyvää.
Sen sijaan jokaisella on oikeus erota! (ei sekään mikään suosikkivaihtoehto).
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.10.2005 klo 11:40 äiskä kirjoitti:
Mulla on itselläni sellainen radikaali ajatus, että kellään ei oo oikeutta pettää! Se on epäreilu tapa menetellä josta ei loppupeleissä seuraa kenellekkään mitään hyvää.
Sen sijaan jokaisella on oikeus erota! (ei sekään mikään suosikkivaihtoehto).
Totta. Ero ei ole hyvä vaihtoehto, mutta parempi kuin pitää useampaa suhdetta missä muodossa vaan. Jos ei sitten muutoin saa asioita sujumaan.
 
Mun ystävä piiristä löytyy tasan yks mies joka on pettänyt tyttöystäväänsä mutta löytyy monta naista jotka on pettänyt miesystäväänsä.

Joten en usko että se menee aina niin että mies pettää ja itse en ole ikinä ymmärtänyt pettämistä.

Puhumalla parisuhteesta selviää ja hyvillä teoilla jos ollaan menossa siihen suuntaan että edes harkitsee pettämistä.

toi ei tainnu siltikään vastaa sun kysymykseen.
 
Niin, sitä mäkin aina ihmettelen että miksi mietitään miehen syitä pettämiseen eikä juuri koskaan naisen...! Mä luulen että ne syyt voi monesti olla molemmilla sukupuolilla samat. Eli parisuhde ei vastaa omia odotuksia, yhteinen aika ja toisen huomioiminen on jäänyt arjen pyörittämisen jalkoihin. Keskustelusta on hyvä aloittaa mutta aina ei sekään johda välttämättä mihinkään... Suhdetta kun pitäisi hoitaa säännöllisesti eikä vasta sitten kun ollaan todellisessa kriisissä. Itse haluan keskustella, viettää enemmän yhteistä aikaa, kaipaan enemmän juuri emotionaalista ja fyysistäkin yhteyttä. Kun otan ongelmat puheeksi, mies kieltää ongelmat, sanoo että eihän meillä ole mitään ongelmia...Seksiä haluaisin enemmän, yleensäkin läheisyyttä ja hellyyttä. Olen tästä miehelle puhunut moneen kertaan, tuloksetta. Mitä vielä voin tehdä...? :/
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.10.2005 klo 13:23 kumma juttu kirjoitti:
siksi kun miehilläon huono itsetunto ja sitä pitää pönkittää uskottomuudella
Minä uskon että tästä lähtee kaikki - niin miehillä kuin naisillakin. Ja sitten on ne ihmiset joille pitää elämän olla koko ajan joka asiassa extremeä... elämä ei ole elämää ilman adrenaliinin kohinaa suonissa.

Itseäni en lue tuohon ryhmään - taidan kuulua tuohon itsetuntoryhmään.
 
Nunnaluostariin
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.10.2005 klo 16:01 M69 kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.10.2005 klo 15:19 äiskä kirjoitti:
Toivottavasti edellinen ei ihan tätä tarkoittanut, mutta kuulostaa ihan siltä, että "pidä miehesi tyytyväisenä, niin voit pitää miehesi". Ei siis mitään paineita, mutta kaikki on naisen vastuulla...
Hmmm... Minua kiinnostaisi kuulla Sinun, äiskä, arviosi siitä, miksi mies pettää. Miltä osin se eroaa edellisestä listasta? Entäpä naisen kohdalla, miksi nainen pettää?

Kun kysytään syitä, miksi mies pettää, niin tokihan vastaan listaamalla niitä syitä, jotka minun nähdäkseni ensisijaisesti johtavat siihen pettämiseen. Toki asia on niin, että edelle listattujen asioiden takana puolestaan on erilaisia syitä, eivät nuo tietenkään aivan tyhjiöstä nouse. Mutta epäilen suuresti, että kukaan ottaisi vakavissaan listaa, jossa luetellaan asioita harmoonisesta yhteiselosta puolisoiden taloudelliseen riippumattomuuteen, saati että tuollaisella listalla olisi mitään arvoa jos ajatuksena on välttää tilannetta, jossa mies pettäisi.

Lienee vielä lisäfleimien välttämiseksi välttämätöntä erikseen eksplisiittisesti todeta muutama asia:
- Pettäminen on aina pettäjän vastuulla
- En hyväksy pettämistä, toimimaton parisuhde pitäisi joko hoitaa kuntoon tai lopettaa, ei ryhtyä etsimään sitä mitä parisuhteesta ei saa sen parisuhteen ulkopuolelta
- Ei toimiva seksielämä ole yksin naisen vastuulla kuin ei ole toimiva parisuhdekaan
- Itse en ole täydellinen, kaukana siitä, ja vastauksenikin lähinnä edustavat tämän yhden rajoitetun miesraasun näkökulmaa
Miten tekopyhää hurskastelua! Kirjoitat, ettet muka hyväksy pettämistä. Aikaisemmin kirjoitit kuitenkin jo pettäneesi, jos ymmärsin kirjoituksesi oikein :(? Oletko kertonut vaimollesi pettämisestä?

Itse en naisena hyväksy pettämistä, tuli aloite pettämiseen sitten miehen tai naisen taholta. Olisi parempi ymmärtää lopettaa toimimaton parisuhde kuin pettää puolisoa.

Naisen lista, miksi mies pettää:

- Miehen pornoaddikti. Osa miehistä viihtyy pornon parissa - paremmin kuin vaimonsa seurassa. Tarjonta on runsasta, nettiporno, alan lehdet, elokuvat, seksistinen vaatemuoti. Pornon ilosanoman = nai aina kaikkia, kaikkialla, kaikkialle ja kaikkia yhtäaikaa - pyörryttämä mies kuvittelee, että nainen eli tässä tapauksessa vaimokin haluaa harrastaa pornomaailman tarjoamaa seksiä.

- Oma vaimo on vanha ja ruma. Työpaikalla, työmatkoilla, baareissa, kavereiden kanssa, harrastuksissa, naapurustossa, kuntosalilla näkee nuorempia, laitetumpia ja parempia naisia.

- Oma vaimo ei jaksa harrastaa seksiä. Vaimolla kun on niin paljon muutakin tekemistä: Odotus, synnytys, kipeä alapää synnytyksen jälkeen, episiotomiahaava, imetys, vauvan- ja lastenhoito, lasten kerhoista ja koulusta huolehtiminen, ruoanlaitto, siivous, pyykinkäsittely, muut taloustyöt kotona, puutarhanhoito, ruoka- ja kauppaostosten teko. Työssäkäyvillä naisilla lisäksi työ. Kun nainen on väsynyt tähän kaikkeen huolehtimiseen, hän haluaa vain levätä ja NUKKUA, EI harrastaa seksiä.

- Naisen muuttunut vartalo. Ikääntyvä nainen häpeää omaa, muuttunutta vartaloaan miehen katseiden edessä. Itse en tunne itseäni enää mitenkään haluttavaksi. On liikaa ikää, ylipainoa, raskausarpia, löysää mahanahkaa, riippurinnat, selluliittiperse, rumat reidet.

- Naiselle seksi ei ole enää tärkeää, kun lapset on jo synnytetty. Ikäkriisejä tulee, ne ahdistavat ja aiheuttavat seksuaalista haluttomuutta. Itse kuulun tähän ryhmään. Voisin elää vaikka selibaatissa loppuelämäni, olen nyt 39-vuotias =).

Mies pettää, koska oma vaimo ei enää kiinnosta.
 
M69
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.10.2005 klo 03:45 Nunnaluostariin kirjoitti:
Miten tekopyhää hurskastelua! Kirjoitat, ettet muka hyväksy pettämistä. Aikaisemmin kirjoitit kuitenkin jo pettäneesi, jos ymmärsin kirjoituksesi oikein :(? Oletko kertonut vaimollesi pettämisestä?

Itse en naisena hyväksy pettämistä, tuli aloite pettämiseen sitten miehen tai naisen taholta. Olisi parempi ymmärtää lopettaa toimimaton parisuhde kuin pettää puolisoa.

Naisen lista, miksi mies pettää:

- Miehen pornoaddikti. Osa miehistä viihtyy pornon parissa - paremmin kuin vaimonsa seurassa. Tarjonta on runsasta, nettiporno, alan lehdet, elokuvat, seksistinen vaatemuoti. Pornon ilosanoman = nai aina kaikkia, kaikkialla, kaikkialle ja kaikkia yhtäaikaa - pyörryttämä mies kuvittelee, että nainen eli tässä tapauksessa vaimokin haluaa harrastaa pornomaailman tarjoamaa seksiä.

- Oma vaimo on vanha ja ruma. Työpaikalla, työmatkoilla, baareissa, kavereiden kanssa, harrastuksissa, naapurustossa, kuntosalilla näkee nuorempia, laitetumpia ja parempia naisia.

- Oma vaimo ei jaksa harrastaa seksiä. Vaimolla kun on niin paljon muutakin tekemistä: Odotus, synnytys, kipeä alapää synnytyksen jälkeen, episiotomiahaava, imetys, vauvan- ja lastenhoito, lasten kerhoista ja koulusta huolehtiminen, ruoanlaitto, siivous, pyykinkäsittely, muut taloustyöt kotona, puutarhanhoito, ruoka- ja kauppaostosten teko. Työssäkäyvillä naisilla lisäksi työ. Kun nainen on väsynyt tähän kaikkeen huolehtimiseen, hän haluaa vain levätä ja NUKKUA, EI harrastaa seksiä.

- Naisen muuttunut vartalo. Ikääntyvä nainen häpeää omaa, muuttunutta vartaloaan miehen katseiden edessä. Itse en tunne itseäni enää mitenkään haluttavaksi. On liikaa ikää, ylipainoa, raskausarpia, löysää mahanahkaa, riippurinnat, selluliittiperse, rumat reidet.

- Naiselle seksi ei ole enää tärkeää, kun lapset on jo synnytetty. Ikäkriisejä tulee, ne ahdistavat ja aiheuttavat seksuaalista haluttomuutta. Itse kuulun tähän ryhmään. Voisin elää vaikka selibaatissa loppuelämäni, olen nyt 39-vuotias =).

Mies pettää, koska oma vaimo ei enää kiinnosta.
Jaaha. Jos otettaan tuo alkuperäinen listani:

- Parisuhdeseksin liian vähäinen määrä
- Parisuhdeseksin tylsyys, kokeilu ja vaihtelun puute
- Vaimon passiivisuus seksissä, parisuhdeseksin laatu
- Vaimon passiivisuus mitä tulee aloitteisiin seksin suhteen
- Oman itsetunnon pönkittäminen, edellä mainitut johtavat kysymykseen "onko minussa jotain vikaa"
- Tilaisuus tekee pettäjän


Ja lisätään siihen vielä pykälää raadollisempi kohta (joka ei kyllä omalla kohdallani vaikuttanut)

- Vaimo koetaan epäviehettävänä

niin eiköhän tuo lista pienellä miettimisellä ala vaikuttaa aika identtiseltä tuon "Nunnaluostarin" listan kanssa.

Ja mitä tuohon tekopyhyyteen tulee, enpä voi kieltää sitä, ettenkö olisi tekopyhä, mutta sen voin ainakin sanoa, että täydellinen en ole, siitä aika hyvä osoitus on se, että petin, vaikken sitä hyväksykään. Teille kaikille täydellisille haluan lausua vilpittömät onnitteluni.
 
Kaukomaija harmaana
Itse en pettäjänä enkä tietääkseni petettynäkään haluan hiukka kommentoida. En usko, että kukaan pettää pelkän seksin tähden!!! Jos arvostaa kumppaniaan oikeasti ,silloin EI KYKENE pettämään. Uskon, että pettäjä ei arvosta, kunnioita kumppaniaan. Uskon kuitenkin siihen, ettei ketään voi omistaa. Avioliittokin on vapaaehtoinen situomus kuin seurustelu-avoliittokin. Jos vapaaehtoisesti sitoudut toiseen ihmiseen, haluat jakaa kehosi, tuntemuksesi, ajatuksesi, itsesi, elämäsi toisen kanssa....miksi tulisi tarve hakea seuraa muualta??? Jos tarve tulee, ilmoita se kumppanillesi ennen pettämistä. On apaus valita, mutta siitä on maksettaa!!!

:ashamed:
 
M69
Itse en pettäjänä enkä tietääkseni petettynäkään haluan hiukka kommentoida. En usko, että kukaan pettää pelkän seksin tähden!!!

Kysynpä nyt, oletko itse joutunut elämään "puutteessa"? Siis tilanteessa, jossa esim. itse haluaisit päivittäin, mutta todellisuus on kerran pari vuodessa? Jollet, voin kertoa, että tuollainen tilanne on sen verran sietämätön, että se saa ihmisen tekemään kummallisia asioita.

Jos arvostaa kumppaniaan oikeasti ,silloin EI KYKENE pettämään. Uskon, että pettäjä ei arvosta, kunnioita kumppaniaan. Uskon kuitenkin siihen, ettei ketään voi omistaa. Avioliittokin on vapaaehtoinen situomus kuin seurustelu-avoliittokin. Jos vapaaehtoisesti sitoudut toiseen ihmiseen, haluat jakaa kehosi, tuntemuksesi, ajatuksesi, itsesi, elämäsi toisen kanssa....miksi tulisi tarve hakea seuraa muualta??? Jos tarve tulee, ilmoita se kumppanillesi ennen pettämistä. On apaus valita, mutta siitä on maksettaa!!!

Tämä on tietenkin ylevää ja tavoitteena aivan allekirjoitettavissa. Valitettavasti aika harva meistä kuitenkaan on täydellinen...
 
Kokemusta on
rakkaus loppuu?
Kun puolison huomio kiinnittyy muihin asioihin kuin mieheensä, kun puoliso on kuullut jo noin miljoona kertaa ne samat jutut eikä jaksa enää sanoa juuta eikä jaata lähtee ukko baariin ja kun siellä humalaspäissään tapaa ihanan viehätyksen joka illan mittaan muuttuu aina vaan paremman näköiseksi ja jaksaa nauraa niille puolison kyllästyttämille jutuille, niin a vot. Yksi asia johtaa toiseen ja kohta ollaan jatkoilla jossain , bööna kainalossa... Aamulla voi olla ,että herra huomaa tehneensäkin elämänsa mokan ja hipsii kotiin...yrittäen olla kuin ei mitään olis tapahtunut ja raivokkaisiin kyselyihin yöpaikasta vastataan epämääräisen pyöreästi, kun ei sitten ollakaan valmiita pakkaamaan lopullisesti kamoja. Puoliso onkin sitten omien epäilystensä varassa eikä muuta voi. Herra katsoo silmiin ja vakuuttaa NUKKUNEENSA vierassohvalla...ja kuten oikeudessakin niin nytkin:syytön kunnes toisin todistetaan. Ja ah, yhteiselo jatkuu... Puoliso viileästi herraa mulkoillen kieltäytyy seksistä koska ei oikeasti usko viatonta selitystä..Ja näin välit viilenevät entisestään...Ja uusi pettäminen tulee yhä mahdollisemmaksi, ehkä jo puolisonkin kohdalla.
 
Kaukomaija harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.10.2005 klo 13:06 M69 kirjoitti:
Itse en pettäjänä enkä tietääkseni petettynäkään haluan hiukka kommentoida. En usko, että kukaan pettää pelkän seksin tähden!!!

Kysynpä nyt, oletko itse joutunut elämään "puutteessa"? Siis tilanteessa, jossa esim. itse haluaisit päivittäin, mutta todellisuus on kerran pari vuodessa? Jollet, voin kertoa, että tuollainen tilanne on sen verran sietämätön, että se saa ihmisen tekemään kummallisia asioita.

Jos arvostaa kumppaniaan oikeasti ,silloin EI KYKENE pettämään. Uskon, että pettäjä ei arvosta, kunnioita kumppaniaan. Uskon kuitenkin siihen, ettei ketään voi omistaa. Avioliittokin on vapaaehtoinen situomus kuin seurustelu-avoliittokin. Jos vapaaehtoisesti sitoudut toiseen ihmiseen, haluat jakaa kehosi, tuntemuksesi, ajatuksesi, itsesi, elämäsi toisen kanssa....miksi tulisi tarve hakea seuraa muualta??? Jos tarve tulee, ilmoita se kumppanillesi ennen pettämistä. On apaus valita, mutta siitä on maksettaa!!!

Tämä on tietenkin ylevää ja tavoitteena aivan allekirjoitettavissa. Valitettavasti aika harva meistä kuitenkaan on täydellinen...
Niin...kukaan ei ole täydellinen...ainoastaan ihmisiähän me ollaan, I know :ashamed: Olen seurustellut aikoinani miehen kanssa, kenelle seksi maistui ainoastaan, kun se hälle passasi. Jouduin monestikin torjutuksi ja hänen työpäivät venyivät ja tekosyitä löytyi. Onneksi itselläni oli sen verran itsekunnioitusta , että otin asian esille. Puhuimme ja lopputulos oli kylläkin suhteen katkeaminen. Olimme eläneet täysin eri aaltopituuksilla ja odotuksilla suhteemme sisällön suhteen. :/ Hän halusi olla "vapaampi" eli ei niin sitoutunut kuin minä ja minulle sellainen sude ei ole mistään kotoisin. Joko rakastat ja halut jakaa elämän ydessä tai sitten et....en nänyt välivaiheita. En kuitenkaan pettänyt vaan sain nauttia uudesta suhteesta vapaana ja puhtain omintunnoin.

Tietysti tilanne on erilainen, jos on lapsia. Itselläni on nyt lapsi, ihana mies. On ollut aikoja jolloin seksi ei itselleni ole maistunut ja olen ollut"torjuja". Syyt ovat olleet väsymys, raskaus, kuivat+kipeät limakalvot yms.... Olen kuitenkin selittänyt miehelleni, etten torju häntä miehenä...rakastan yhtä paljon, mutta minun täytyy saada halut takaisin itselleni. En voi rakastella väkinäisesti. Onneksi han ymmärsi ja jaksoi odottaa useita kuukausia. Nyt rakkaus ja seksielämä kukoistavat.

Tsemppiä! En halua tuomita pettäneitä vaikken itse sitä omassa suhteessa hyväksyisikään. Kannattaa puhua!!!!!!!