miksi ihmiset himoitsevat

  • Viestiketjun aloittaja nomu
  • Ensimmäinen viesti
nomu
ns. rintamamiestaloja? naapuristossa ollu pari rintamamiestaloa jotka menny hetkessä ;toisessa neliöitä 190 ja täys rempattu 367 000e ja toinen lähes alkuperäiskunnossa n. 190neliötä meni 240 000e. mikä riivuttu näissä taloissa kiehtoo?talo kolmessa kerroksessa eli joka krokseesa aika vähä neliöitä-kamala arjen kannalta l
 
Nimenomaan se on se tunnelma! Lapsuudenkotini on rintamamiestalo ja nyt asun -91 rakennetussa valmistalossa. Tähän taloon ei tule ikinä sellaista ajan patinaa...vaikka on koneellinen ilmanvaihto ja kaikki muut hienoudet niin jotenkin se lämmin tunnelma puuttuu. Ei narise edes lattia mistään kohtaa.
 
eli paljon neliöitä! monastihan niissä on vain jotain reilu sata, toki jotkut laskee sen kellarinkin mukaan...

Noi rintsikat monasti sijaitsee loistavilla paikoilla, niissä on valmiit pihat ja koko seutu on "valmista". Mulle sijainti merkkaa hiton paljon enemmän ku neliöt tai yleensäkään onko talo vai kerrostalo-osake.
 
Me asumme ns. rintamamiestalossa, vaikka onkin rakennettu 1959. Halusimme nimenomaan perinteiseen puutaloon asumaan. Meillä on reippaasti neliöitä (135/225) ja talo on terve. Perinteisessä terveessä puutalossa on hyvä ilma ja siellä on terveellistä asua. Ja niissä vaan on sitä jotain, itse olen aina inhonnut uusia taloja, ne kun ovat niin muovisia ja jotenkin hengettömiä.

Asumme Espoossa alueella, joka on kuin maalla asuisi. Ympärillä kauniita pihoja, hiekkatiet, rauhallista.

Kolmessa kerroksessa asuminen ei ole ongelma, esim. yläkerta on täysin ns. omaa aluetta, johon vierailla ei ole mitään asiaa eikä sitä näin ollen tarvitse pitää tiptop-kunnossa. Kellarissa on runsaasti säilytystilaa ja hyvä ilmanvaihto pyykin kuivatukselle.
 
Olemme asuneet tässä rintsikka talossa nyt reilun 4 vuotta. Olemme jatkaneet edellisten aloittamaa remonttia, ja enää olisi pari isompaa projektia enää jäljellä, joka liittyy kellarikerrokseen.

Silloin kun etsimme omaa taloa niin näissä rintamamietaloissa kertakaikkiaan viehätti tuo aito kodinomaisuus ja näissä on vain jotain, kai se on se ajan patina. Vaikka tää on remontoitu niin tässä on pysynyt tietty tunnelma. On käytetty luonnollisia värisävyjä ja tyylejä vanhaa kunnioittaen.

Tietty välillä tämä 3 kerroksen asuminen tuotti tuskaa, varsinkin silloin kun perheessä oli alle 3 vuotias. Mutta nyt kun lapset on isompia niin kyllähän tässä asustelee ihan mukavasti. Ja tuo puutarha... siellä on ihanaa varsinkin nyt kesäpäivänä koivujen ja omppupuiden keskellä vaikka grillailla tai kahvitella.
 

Yhteistyössä