Miksi Downeja aina puolustetaan?

  • Viestiketjun aloittaja ihmeissään asiasta1234
  • Ensimmäinen viesti
ihmeissään asiasta1234
Jos Downin syndroomainen riitaantuu jonkun henkilön kanssa, olipa henkilö sitten, tavis, joku kehitysvammainen joka ei ole down(olipa sitten lievemmin tai vaikeammin vammainen kuin down tai vaikkapa saman tasoinenkin) tai autisti, asperger yms, niin aina mennään Downin puolelle sitä toista vastaan.


Jos Downia kiusataan, niin kaikki myötätunto on downin puolella. mutta jos jotakin muuta poikkeavaa kohdellaan samalla tavalla, niin mennään joko sen toisen puolelle tai sanotaan kiusaamisen kohteelle, että "sellaisia ne ihmiset on."


mutta toisaalta jos asperger-henkilö joutuu ongelmiin jonkun kanssa, niin kaikki on ihmisten mielestä yksiselitteisesti aspergerin syytä.


tavallisen ihmisen kohdalla useimmiten selvitellään kenen syy mikäkin on ja mikä on kenenkin osuus asiasta. aspergerin kohdalla ei tehdä edes sitä.


downin ollessa kyseessä pidetään kaikkia muita paitsi sitä downia aina syyllisenä.


mistä tämä johtuu?
 
229
Vaikea sanoa kun en ole tuollaiseen asiaan koskaan törmännyt. Ehkä asia pitäisi selvittää heti kun sellaista esiintyy ja kysyä asianomaisilta henkilöiltä miksi he toimivat sillä tavalla.
 
näpy
Näkyvän vamman kanssa on tietyllä tavalla helpompaa, koska silloin ei tarvitse selitellä ihmisille niin paljoa. Näkyvän vamman kanssa on sen vuoksi helpompi saada anteeksi virheitään kuin näkymättömän vamman kanssa.
 
Ihmiset varmaan tunnistaa downin syndroomaa sairastavat helpommin, kun näkyy jo ulkonäöstä ja on varmasti tutuimpia diagnooseja mitä ihmiset tietävät. Media myös tehnyt downeista söpöjä, sydämellisiä ja kilttejä, joita monet varmasti ovatkin, mutta ovat erilaisia ja eriluonteisia yksilöitä siinä missä muutkin ihmiset.
 
pakkomielle
Tuntuu, että jäät turhaan märehtimään näitä asioita. Oletko jo päässyt yli siitä, että jotkut eivät halua antaa vauvojaan sinulle hoitoon?

Yrität kovasti kertoa ihmisille, että et pidä downeista, mutta jospa ennemmin miettisit, mistä tämä inhosi downeja kohtaan johtuu ja yrittäisit päästä siitä yli. Ihmiselle ei tee hyvää jäädä vellomaan tällaisiin negatiivisiin tuntemuksiin vaan olisi hyvä päästä niistä yli. Näin saisit vapautettua energiaa mukavempiin asioihin.
 

Yhteistyössä