Miks pähkinöiden pitää olla niin kalliita?

vierailija
Nonniin- vielä pari päivää aikaa nyhtää rikkaruohoja, joten ULOS.
Tässä yksi paikka, missä ne pähkinäpensaat ovat kasvaneet luonnonvaraisena. Varmaan sellainen pärjää paremmin, kuin jostain euroopasta tullut - ei ole liian isoa loikkaa pallolla, sopeutumiseen;-)
 
vierailija
Piti kurkistaa se vertailukohta maussa... tähän pähkinätahnaan vertaan muita, sillä sitä tulee lähikauppaan. Proteiinia 32g ! En osaa pitää tuota enää kalliinakaan, kun se on niin monikäyttöinen... Miten niistä omista pähkinöistä saisi samaa, et ei homehtuisi? Kertokaa, jos joku on tehnyt.
 
vierailija
Kiitti vinkistä. :) Mä vähän boikotoin Lidliä mutta tiettyjä ruokia voin käydä ostamassa.
Sitä luomuvoita samalla, sillä sellaista vaab ei osata muualla tehdä. Käsittämätöntä, ettei ruokaa ilman rypsiä, maissia tai soijaa löydy kohra mistään!
Mitä eroa oli pavulla ja pähkinällä? En muista, mutta maapähkinäitä ei kaikissa dieeteissä hyväksytä... Kaakao pn kuitenkin papu ja kuten monet muutkin pavut, ne käsitellään ennen kuin voi syödä,

Vuosia sitten ihmiset eivät tienneet, miksi joku asia tekee toiset tosi sairaaksi, mutta aikojen kuluessa on myös ainekset muuttuneet paljon, kun teollisuus alkoi niitä muokkaamaan - omiin tarpeisiinsa. Chocolat -tuo hyvin esille sen historian, mitä kaakaopapuun liittyy. Elokuva suklaasta kannattaa katsoa - aiheesta sekin. Esimerkiksi voit vertailla uskomuksia vuodelta 1642, 1776 ja 1938 jae 20:17 tai toinen eri henkilön.

Hienoa, että hunajaa ei tarvitse mistään puunkolosta enää meidän kiikkua hakemaan ja että jotku raaskii purkittaa meille sen mitä ei itse tarvitse - mutta luomua senkin pitää olla, kun muita ei kukaan valvo?
 
vierailija
Kookoskermaakin voit käyttää, jos tarvii sitä pähkinävoita sekoittaa johonkin. Ei sitä sellaisenaan pysty syömään. Katso kuitenkin, ettei ole E407 siinä, kun monissa kookosmaidoissa on - sehän aiheuttaa tulehdusta! Sekaan sitten luomukaakaojauhetta, sillä niissä muissa on kauhesti myrkkyjäämiä:

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2014/11/15/the-worlds-biggest-chocolate-maker-says-were-running-out-of-chocolate/
 
vierailija
Linkin takaa tämä kaakaouutinen:
"By Roberto A. Ferdman November 15, 2014

There's no easy way to say this: You're eating too much chocolate, all of you.

And it's getting so out of hand that the world could be headed towards a potentially disastrous (if you love chocolate) scenario if it doesn't stop.

Those are, roughly speaking, the words of two huge chocolate makers, Mars, Inc. and Barry Callebaut.

And there's some data to back them up.

Chocolate deficits, whereby farmers produce less cocoa than the world eats, are becoming the norm.

Already, we are in the midst of what could be the longest streak of consecutive chocolate deficits in more than 50 years.

It also looks like deficits aren't just carrying over from yeartoyear—the industry expects them to grow.

Last year, the world ate roughly 70,000 metric tons more cocoa than it produced.

By 2020, the two chocolatemakers warn that that number could swell to 1 million metric tons, a more than 14fold increase; by 2030, they think the deficit could reach 2 million metric tons.

The problem is, for one, a supply issue.

Dry weather in West Africa (specifically in the Ivory Coast and Ghana, where more than 70 percent of the world's cocoa is produced) has greatly decreased production in the region.

A nasty fungal disease known as frosty pod hasn't helped either.

The International Cocoa Organization estimates it has wiped out between 30 percent and 40 percent of global cocoa production.

Because of all this, cocoa farming has proven a particularly tough business, and many farmers have shifted to more profitable crops, like corn, as a result.

Then there's the world's insatiable appetite for chocolate.

China's growing love for the stuff is of particular concern.

The Chinese are buying more and more chocolate each year.

Still, they only consume per capita about 5 percent of what the average Western European eats.

There's also the rising popularity of dark chocolate, which contains a good deal more cocoa by volume than traditional chocolate bars (the average chocolate bar contains about 10 percent, while dark chocolate often contains upwards of 70 percent).

For these reasons, cocoa prices have climbed by more than 60 percent since 2012, when people started eating more chocolate than the world could produce.

And chocolate makers have, in turn, been forced to adjust by raising the price of

Hershey's was the first, but others have followed suit.

Efforts to counter the growing imbalance between the amount of chocolate the world wants and the amount farmers can produce has inspired a bit of much needed innovation.

Specifically, an agricultural research group in Central Africa is developing trees that can produce up to seven times the amount of beans traditional cocoa trees can.

The uptick in efficiency, however, might be compromising taste, says Bloomberg's Mark Schatzker.

He likens the tradeoff to other massproduced commodities.

Efforts are under way to make chocolate cheap and abundant in the process inadvertently rendering it as tasteless as today’s storebought tomatoes, yet another food, along with chicken and strawberries, that went from flavorful to forgettable on the road to plenitude.

It's unclear anyone will mind a milder flavor if it keeps prices down.

And the industry certainly won't mind, so long as it keeps the potential for a gargantuan shortage at bay.

Roberto A. Ferdman is a reporter for Wonkblog covering food, economics, and other things. He was previously a staff writer at Quartz."
 
Tillinen
Turha alotus taas, mutta niinhän kaikki on, joten ei haitanne.
Mulla on varaa ostaa pähkinöitä, kukas rouvan rahat on vieneet.

Onkohan sulla ongelmia järjenkäytön kanssa, ajattele jos joisit viinaa. Hysteerisatä ja yliampuvaa aihe kuin aihe.
 
Turha alotus taas, mutta niinhän kaikki on, joten ei haitanne.
Mulla on varaa ostaa pähkinöitä, kukas rouvan rahat on vieneet.

Onkohan sulla ongelmia järjenkäytön kanssa, ajattele jos joisit viinaa. Hysteerisatä ja yliampuvaa aihe kuin aihe.
Ei tässä ole siitä kyse onko varaa vai ei. Mutta harva ruoka-aine vaan on niin kallis siihen nähden, kuinka usein sitä suositellaan syötäväksi. Ei taida kalakaan olla kilohinnaltaan niin kallista.
Ja en kyllä hysteriaa löydä tästä ketjusta sit millään.
 
Tillinen
Ei tässä ole siitä kyse onko varaa vai ei. Mutta harva ruoka-aine vaan on niin kallis siihen nähden, kuinka usein sitä suositellaan syötäväksi. Ei taida kalakaan olla kilohinnaltaan niin kallista.
Ja en kyllä hysteriaa löydä tästä ketjusta sit millään.
Mä löydän. Vanha ämmä valittaa kun kilo pähkinöitä maksaa liikaa kun pitäsi joka päivä ostaa niitä jokaselle perheenjäsenelle kilokaupalla. Eikö sulla ole maalaisjärkeä ollenkaan.
Pähkinät tulee ulkomailta, miksi syöt niitä ylipäätä, ne on globaaleja salaliittopähkinöitä. Pysyisit nauriissa ja koivunmahlassa.
 
Mä löydän. Vanha ämmä valittaa kun kilo pähkinöitä maksaa liikaa kun pitäsi joka päivä ostaa niitä jokaselle perheenjäsenelle kilokaupalla. Eikö sulla ole maalaisjärkeä ollenkaan.
Pähkinät tulee ulkomailta, miksi syöt niitä ylipäätä, ne on globaaleja salaliittopähkinöitä. Pysyisit nauriissa ja koivunmahlassa.
No en mä tätä pähkinäbuumia ole keksinyt. Tuntuu että rahkalla ja pähkinöillä korvataan kohta leipä, ym.
 
vierailija
Olet nyt oikeassa:
Niin on korvattu jo kauan sillä pähkinöissä ja manteleissa ei ole glyfosaattijäämiä:)
Aijoo, niissä pähkinöissä ei saa olla glutamaatteja ollenkaan. Luomussakin voi olla homeita, mutta ei kuitenkaan saa olla kaikkia lisäaineita, mitä muissa voi olla. Luomumerkin saamiseksi täytyy täyttää kriteerit ja siitäkin pitää maksaa! Business vaan on sellaista:-(
Tässä on iltalukemista niistä hermostoon vaikuttavista aineista. Uskallan väittää, että kieli on moitteetonta, kun ihminen tekee väitöskirjaa:cool:
 

Yhteistyössä