Miks pähkinöiden pitää olla niin kalliita?

9mmm
Kun nykyisin terveelliseen ruokavalioon kuuluu maustamattoman jogurtin lappaminen ämpäreittäin ja pähkinöiden nakertaminen (ja jos haluaa herkutella, niin näpit kohmeessa voi jopa syödä kourallisen jäisiä marjoja), niin mäkin marssin pähkinähyllylle. Olo oli kuin kiihtyneellä oravalla kun löytää talvikätkön.

Hinta: 21 euroa kilo. Täh.

No suosituksena taitaa olla joku kourallinen päivässä, mutta jos ottaa huomioon mun miehen kouran koon ja lapset, niin meidän perhe kouraisisi esim.pähkinäsekotuspussin päivässä. 7 euroa päivässä pähkinöihin?

Entäs jos teet raakakakun. Kahta eri pähkinää, tuhti ja ravitseva on kakku mutta tajuttoman kallis.
hmm cashew rosated ha chili pähkinät on 1.9e pussi ei se mun mielestä kallis oo
 
vierailija
Ja toisen taimen - olisko makueroja noissa pähkinöissä?
Ohhoh---unohtunut tuo jo:
"Olen aina pähkinäpensaita oppilaille esitellessäni ehdottanut, että pähkinäpensaita pitäisi istuttaa jokaiseen puistoon ja kotipuutarhaankin – tilan salliessa – muutaman pensaan ryhmänä jonnekin puutarhan nurkkaukseen. Pähkinäpensaathan eivät tarvitse hoitoa, eivät edes ruohonleikkuuta altaan, koska rikkakasvit eivät viihdy niin varjossa. Lönnrotin maininta, että pähkinäpensas "edistyttää ruohon kasvua", tarkoittaa että sen alla viihtyvät monet lehtometsän keväällä kukkivat ruohokasvit.

Keväällä pensaitten alla kukkivat myös monet sipuli- ja mukulakasvit sekä varjoperennat, jotka eivät myöskään tarvitse hoitoa. Syksyiset lehdet on syytä jättää haravoimatta maatumaan kasvien ravinnoksi. Englannissa käyvät puutarhaihmiset poikkeavat usein yhdessä Britannian hienoimmista puutarhoista, Sissinghurstin kartanon puutarhassa. Siellä on kaksi pitkää pähkinäpensasrivistöä, joiden alle on istutettu suuri määrä varjossa viihtyviä, keväällä kukkivia kasveja. Uskoisi tällaisia kulmauksia löytyvän jokaisesta meikäläisestä puistosta ja kotipuutarhoistakin. On myös hyvä muistaa, että pähkinäpensas on yksi puutarhojemme aikaisimmin kukkivista kasveista!"
 
vierailija
En jaksanut lukea katjua, mutta kannataa ostaa linnuille tarkoitettua pähkinää, se maksaa 1/5 osan mitä ihmisille myytävä. Tavara on aivan samaa, tulee ihan samalta hihnalta. Ulkonäkövirheitä voi olla. Sama pätee mm auringokukan siemeniin yms. Syökää lintujen ruokaa :)
 
En jaksanut lukea katjua, mutta kannataa ostaa linnuille tarkoitettua pähkinää, se maksaa 1/5 osan mitä ihmisille myytävä. Tavara on aivan samaa, tulee ihan samalta hihnalta. Ulkonäkövirheitä voi olla. Sama pätee mm auringokukan siemeniin yms. Syökää lintujen ruokaa
En suosittelisi, mikäli ei halua lisätä maksasyöpäriskiään. Aflatoksiinien esiintymistä maapähkinöissä seurataan, ihmisravinnossa tarkemmin.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Mikä? En ehdi nyt etsimään siitä mitään, mutta sopiiko siihen kaakaojauhe, tarkoitan tällaista, kun siitä saa magnesiumia ka kaliumia ainakin:

Nykyään laitan luomukermaa (ei saa olla E407) sekaan. Tuo on siltä ajalta, kun laittoivat karrageenia kermoihin, ei voinut ostaa kaupasta kunnollista kermaa (kookoskerma tosin käy myös) -------eikä tullut lehmääkään hankittua:)
Paula, joko hommasit lehmän?😍
Onko kotkottajia tai muita elikoita?
 

Yhteistyössä