Miks mä ryöpytän vassareita? Miks jenkki-porvarillisuus on ihan jees?

Oon viime aikoina innostunut mätkimään vihervassareita, vaikka ennen oon tasapuolisen uskollisesti haukkunu kaikkia.

Syy: oon nyt pitkän ajan kuluessa tutustunut moniin heistä, osa on kavereitanikin.
Ja joskus kun tutustuu johonki porukkaan, niin vasta tajuaa miten syvällä ne on jossain jutussa. Etäällä pysyy pieni kunnioitus, mutta lähempi tutustuminen - jaiks (ja uskon että uskovaisiinkin moni pettyy, kun konservatiivit ei ookaan pehmoliberaaleja).

Millainen on vassari?
Yhden lauseen kärjistys "tehkäämme yhteiskunnasta ja ihmisistä mukavia ja tasa-arvoisia ilman kristinuskon Jumalaa."

Sitä ne on. Rentoja, mukavia lätsä päässä olevia proge-musiikin kuuntelijoita joissain miljoonannessa klubikellarissa.
Vassarimies perustaa siistin olutpanimon tai korkealaatuisen burger-paikan kaupunkiin, vapaa-ajallaan soittaa kitaraa joko lällyvetelässä hippiyhtyeessä tai rajummassa "Turmion kukot"-bändissä. Siskonsa (tai muunsukupuolinen sisaruksensa) näyttelee harrastajateatterissa joka kokoontuu hämyisessä rakennuksessa jonne ei meinaa löytää.

Vassarin kans on hauska keskustella. Letkeää, suvait_sevaa. Korrektia, rauhanomaista.
Se suva_itsevaisuus vaan karisee kun vihjaa uskovansa perinteisiin arvoihin, ja vassarilla alkaa tulla kasvoihin mikroaggressioita.
 
Viimeksi muokattu:
Vassarihan sanoo rakastavansa kaikkea ja hyväksyvänsä kaiken, millä ei satuteta toista.

Miten mä en löydä silti heistä hipausta Jumalasta?
Koska Jumala on vedetty vessanpöntöstä alas 60-luvulla, ja sitä ennen Marxin ja kumppaneiden tekstissä.
Sitä on jatkettu Beatlesien Intia-fanituksen, Doorsin ja Jim Morrisonin kautta. Jumala pois, alas ja itämaisuus tilalle.

Vassarista ei sitten hohdakaan kirkkaus. Ei Jumalan antama ryhti ja selkeys, puhtaus. Se valo mistä puhuvat, on pimeyttä.

Sen sijaan Muumi-mukejaan järjestelevä, Marimekko-paidassa oleva, taloaan laittava tönkkö kepulainenkin kuvastaa enemmän, vaikka olisi rahanahne ja pihassa olisi saastuttava maasturi.
 
Jokainen synti on Jumalalle kauhistus, myös sen kepulaisen saastuttava maasturi.

Mutta Jumala antaa maallisia törttöilyjä anteeksi, jos ihminen edes kunnioittaa kristinuskon Jumalaa.

Yks ihmiskunnan suurimpia siunauksia on Bible Belt ja Usan oikeisto.
Paljon parjattu wanha usalaisuus on järkevää: tehdään työtä, ollaan hyväitsetuntoisia, sosiaalisia, tuetaan vapaaehtoistyötä ja rukoillaan Jumalaa.
Siinä menestyksen salaisuus.

Mites menee....Intiassa, Venäjällä?

Usa on myös Los Angelesin myötä maailman yksi moraalin raopeuttajista, saastatehtaista. Ja sotaisa, rahanahne.
Mutta kun he rukoilevat, on osoite oikea. Se osoite on intialaisilla väärä, ja tulos on selvä.
 
Vassareilla on hyviä, kristinuskosta kopioituja asioita.
Marx tavallaan loi kristinuskon ateistisen kilpailijan.

-verotus tulojen mukaan
-viikon lepopäivän merkitys (työlainsäädäntö)
-rikkaiden ei tarvitse jatkuvasti rikastua
-jos alkuseurakunta toi rahansa kirkolle ja siitä potista jaettiin köyhille, tekee demari samoin. Mutta alkuseurakunnalla se oli vapaaehtoista ja ahneudesta vastattiin Jumalalle, vassari haluaa kaikesta kolhoosia ja on katkeran kateellinen niille, joilla jotain on.
 
vierailija
Näin sairasta voi olla uskonnollisessa perheessä :(

"Heche syntyi syvästi uskonnolliseen perheeseen.

Hänen isänsä käytti pientä tytärtään seksuaalisesti hyväkseen ja tartutti tälle herpeksen.

Pieni Anne oli vielä vaipoissa. Äiti ihmetteli haavaumia ja ihottumaa tytön alapäässä, mutta ei tiennyt, mistä ne olivat peräisin.

Myöhemmin isä oli ensimmäisiä amerikkalaisia, joka kuoli AIDSiin. Heche pelkäsi vuosia saaneensa isältään herpeksen lisäksi myös AIDSin.

Vaikka isä toimi päivisin babtistikirkon johtotehtävissä, öisin hän seikkaili homobaareissa vaimon ja neljän lapsen nukkuessa kotona.

. Äitini puolestaan rakasti Jeesusta. Jollain tavalla halusin olla myös Jeesuksen kaltainen, miellyttääkseni äitiäni, Heche on kertonut." 
vierailija
Vassareilla on hyviä, kristinuskosta kopioituja asioita.
Marx tavallaan loi kristinuskon ateistisen kilpailijan.

-verotus tulojen mukaan
-viikon lepopäivän merkitys (työlainsäädäntö)
-rikkaiden ei tarvitse jatkuvasti rikastua
-jos alkuseurakunta toi rahansa kirkolle ja siitä potista jaettiin köyhille, tekee demari samoin. Mutta alkuseurakunnalla se oli vapaaehtoista ja ahneudesta vastattiin Jumalalle, vassari haluaa kaikesta kolhoosia ja on katkeran kateellinen niille, joilla jotain on.
Hyvinpä kirkot jakaa potistaan köyhille intiassa temppeli tarjoaa kaikille kolme ruokaa päivässä. Suomessa kirkot ei tee ruoktarjoilua vaan ostaa papeilleen kalliita autoja ja laatuviinejä ja ryypiskelevät ne rahat jotka on tarkoitettu köyhien auttamiseen. Piispan palkka 100k jolla ruokittaisiin monta suuta ja eikös jeesuskin tuhonnut rahapöydät. Kirkot voisi ihan hyvin ostaa käyttämättömät pellot ja viljellä luomuruokaa ja tarjota niitä ruokia vähävaraisille ja maksaa hyvää liksaa niille jotka menee viljelemään kirkon peltoja ja kanalan munia tyyliin. Vassarit jakaa vaurautta siinä missä oikeistolaiset murhauttaa ihmiset öljylähteen vuoksi. Harvoun tapaan kyllä vassaria joka täysin jieltäisi uskon asioita. Ja joskus olemme omien ideoiden vankina joka sokeuttaa. Eikä täyttä selkoa ole kuin jumalalla. Se on hankalaa erotella niitä juttui. Ja oikeistolaiset stalin,hitler ja maohan ne eniten kiusasi kristittyi. Nykypäivän vassarit nojoo jotkut on ylimielisiä uskovia kohtaan ja pilkkaa ja päinvastoin. Kaikki kuvittelee olevansa ylivertaisia muihin nähden. Se aiheuttaa pahaa verta.
Ylimielisyys on tarttuva tauti.
Mut kumpi on pahempi murhauttaa toinen rahan tähden vai se että on hurahtanut tietynlailla ajattelemaan. Ymmärrän vasemmiston jutun että kaikki saisi hitusen onnea ja rakkautta maalliselle vaellukselleen eikä orjuuttaa toista rahanmahdin alle. Koska kun hyvä olo ja henkisyys nousee ehkä paremmin löytää myös jumalan. Kun henkisesti raskas vajoaa murheeseen ja päivät on kamppailua. Tai sit löytää jumalan rakkauden kun on pohjalla. Emmie tiiä jumalan ajatuksia.
Ja niinhän se on et netti tarjoo kaikenlaisia juttui ja hurahdamme milloin mihinkin ja siitä sekamelskasta pitäisi selvitä mut aivot jumittaa vanhoi tapoi ja irti pääseminen on vaikeaa. Mut vasemmisto haluaa kaikille hyvää ja oikeisto vain itselleen. Ja se että joo ammunpa sata ohjusta sinne murhauttaen muita sit vaan rukoilen ja kaikki on hyvin. Vai vasemmistolainen pasifisti juo lattea rööperissä. Ni kumpi on pahempi? Ja joo on tosi hyvä että rukoillaan. Rukouksessa on voimaa.
Ja joo on mullakin ongelmat joita toistan en siis ole sen parempi.
Ja joo itse olen kyl vasemmiston kannalla ja uskon jumalaan. Eli vassari.
Oikeistolaiset haluaa vaurautta itselleen muiden kustannuksella.
 
Onko sillä oikeasti väliä mistä maasta olet kotoisin? Hiilipäästöt ovat hiilidioksidipäästöjä, siinä se! Tiedän, että jokaisen pitäisi olla huolissaan siitä, mitä kukin maa tekee huolehtiakseen ympäristöstä, mutta ehkä meidän pitäisi aloittaa ensin itsestämme.
 

Yhteistyössä