Miks kaupan perussimaan työnnetään alkoholia? juotin sitä sitte lapselle! vaarallista?

  • Viestiketjun aloittaja apuaa
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
muistaiskohan joku sen legendaarisen "tein alkoholitonta simaa" ketjun kaaaauan sitten?

Mielenkiintoinen kysymys...jotka annatta kaupan simaa niin antaisitteko lapsenne juoda vapaasti vastaavan prosenttista kaupan kaljaa tai sidukkaa (ummikkona en tosin tiedä että onko niin pieni prosenttisia)?
Odotan vielä sitä, että joku alkaa puhua juoman promilleista.
 
[QUOTE="vieras";26177928]Odotan vielä sitä, että joku alkaa puhua juoman promilleista.[/QUOTE]

kumpia ne on prosentteja vai promilleja :ashamed: juu en oo koskaan kitusiini kaatanu kahvia vahvempaa..eiku okei penskana simaa (johtuen alkkis mutsista)
 
"tiimarinvihko"
Joku kysyi, että antaisiko meikäläiset (siis ketkä annoimme simaa lapselle) juoda kaupan siideriä, jossa se joku 0,7%. Periaatteessa voisin antaa, mutta en oikein tykkää ajatuksesta että lapselle annetaan siideriä. Jos sillä olisi joku muu nimi, joka ei olis rinnastettavissa vahvempaankin alkoholijuomaan, voisin antaa (vaikka en kyllä keksi miksi, kun limujakin on, sima taas on vapun perinnejuoma). Itse join kaupan siidereitä ala-asteikäisenä, luvan kanssa. Ei ne nuppiin noussut, vaikka ois juonut monta litraa.. kokeiltu on :D.

Simaa juodaan kerran vuodessa vappuna ja ne prosentit on niin vähäisiä, ettei tosiaan ole minkäännäköistä haittaa. Tuntuu että maalaisjärki on katoava luonnonvara.
 
Deleted member 70007
Mäkin huomasin, että simassa oli alkoholia...
Ensin itse join kolme lasia, ukko oman pullonsa tyhjäksi ja likka kans joi kolme, kunnes huomasin että siinähän on näköjään alkoholia (en tiedä, kuin paljon enemmän kuin tavallisessa). Myönnän, että join vielä sen yhden lasillisen sitä sen jälkeen.
Siis raskaana...

Siirryimme tyttären kans Pommaciin, ja sen jälkeisistä juomista ei puhuta:xmas:
 
[QUOTE="vieras";26177988]Niin ja eikös piimässäkin ole =O
(Sekä myös ruisleivässä, käymällä sekin kohoaa, vaikka ilman "lisättyä" hiivaa olisi leivottu)[/QUOTE]

juu mutta taitaa olla kuule pikkusen eri asia :saint:
 
-.-
.. Me kersana vedeltiin kotitekosta simaa litratolkulla vapun aikaan, eikä kukaan mitään kyselly. Hyvää oli ja hengissä edelleen, ja varmasti oli enemmän alkoholia kun kaupan simoissa. Että tuskin sinun 8-vee lapses kärsii parista lasillisesta.

Tänä vuonna meillä on ollu tarjolla tommosta mehukattisimaa, joka ei kyllä ole simaa nähnytkään :X
 
"..."
[QUOTE="vieras";26177988]Niin ja eikös piimässäkin ole =O
(Sekä myös ruisleivässä, käymällä sekin kohoaa, vaikka ilman "lisättyä" hiivaa olisi leivottu)[/QUOTE]

Tuli vaan mieleen, että noi leivät paistetaan lopuksi, eikö alkoholi haihdu aika hyvin niissä lämmöissä?
 
"vieras"
[QUOTE="...";26178225]Tuli vaan mieleen, että noi leivät paistetaan lopuksi, eikö alkoholi haihdu aika hyvin niissä lämmöissä?[/QUOTE]

Ei se sieltä kuoren alta mihinkään haihdu, leipähän olisi sitten ihan kuivaa...
Mutta sitä etanolia on kyllä aika vähän valmiissa leivässä. Eikä taikinan syömisestäkään "vaaraa" ole.
 
"..."
[QUOTE="vieras";26178241]Ei se sieltä kuoren alta mihinkään haihdu, leipähän olisi sitten ihan kuivaa...
Mutta sitä etanolia on kyllä aika vähän valmiissa leivässä. Eikä taikinan syömisestäkään "vaaraa" ole.[/QUOTE]

no kyllähän sieltä nyt osa haihtuu väkisinkin, ainakaan meilläpäin leivät ei jää sisältä taikinaks x) ja siis ku haihtuu helpommin ku vesi. mut siks ei pidä varastaa niitä raakoja pullia äitin pelliltä...
 
Ei paistetussa leivässä mitään prosentteja enää ole kukaan kakarakaan ei kyllä raakaa leipätaikinaa vedä kauheita määriä. Alkoholi haihtuu jo alle 80 asteessa. Sensijaan itsetehtyyn mehuun voi hyvinkin helposti säilytyksen aikana tulla prosentteja aj jopa yllättävän paljonkin.

Meillä muksut (3 ja 5 vuotiaat) on kyllä saaneet juoda ilman mitään omantunnontuskia kaupan 0,7% simaa ja joivat myös kotitekoista (oli vielä jonkun muun tekemää ettei hajuakaan kauanko sitä oli käytetty) ja saavat juoda tuota itse tehtyäkin jahka se tässä ehtii ensi viikolla valmistua. Saavat myös juoda kotikaljaa. Tietenkään näitä ei anneta litratolkulla, kuten ei muitakaan herkku juomia (kuten mehua tai limua). Enkä näe mitään syytä miksi lapsille ei jossain tilanteessa antaa kaupan puoli % olutta tai siideriä (ei tosin ole tullut koskaan tilannetta vastaan että olisi ollut mitään syytä antaa). Noita juomia ei kuitenkaan juoda joka päivä. Ei edes joka kuukausi.
 
[QUOTE="vieras";26178241]Ei se sieltä kuoren alta mihinkään haihdu, leipähän olisi sitten ihan kuivaa...
Mutta sitä etanolia on kyllä aika vähän valmiissa leivässä. Eikä taikinan syömisestäkään "vaaraa" ole.[/QUOTE]

Meidän ruisleivät paistetaan 250 asteessa ja aivan taatusti noissa läpötiloissa myös leivän sisällä lämpö nousee yli 80 steen, varsinkin kun sitä ruisleipää pidetään siellä uunissa n 45 minuuttia.
Etanoli haishtuu alhaisemmissa lämpötiloissa kun vesi. Ja kyllä sitä vettäkin uunissa haihtuu, muutenhan leipä olisi edelleen taikinaa. Joten jos vettä haihtuu, on etanolit haituneet jo aikapäiviä sitten.
 
"vieras"
Ei hyvänen aika mitä hysteriaa!! Siis onko nämä OMG join raskaana simaa-tyypit provoja? En nimittäin keksi mitään muuta syytä tällaiselle maalaisjärjen totaaliselle kadottamiselle...

Ja vaikka niissä kaupan pulloissa ei alkoholipitoisuutta mainitakkaan niin se ei suinkaan tarkoita että tuote olisi täysin alkoholiton, ne pitoisuudet vaan ovat sen verran pieniä ettei niitä tarvitse mainita. Siinä raskaiden lipittämässä Pommacissakin taisi prosentteja olla peräti 0,16...
 
  • Tykkää
Reactions: Aamuäree
eiköhän lapsesi henkiin jää! oma 3v ehti vetää puoli pullollista 0,8% simaa ja miekin raskaana oleva join sitä, ennenkuin katsoin pulloa tarkemmin. nyt meille ostettiin mehukatti-simaa, joka on 1oo% holitonta mutta ihmeen hyvää
 
litroittain lapsena
:DDD Voiko joku oikeasti vaivata päätään tuollaisella. Itse join lapsena litroittain kotikaljaa, simaa ja sitä kaupan siideriäkin jossa on joku 0,7 % alkoholia. Alle kouluikäisenä jo. Mitään ei ikinä niistä seurannut.
 

Yhteistyössä