tästä on hyvä jatkaa...
Kunpa joku mainitsisi tuonkin seikan tuonne.... Ja nitriittiä on eniten rukolasalaatissa, ei sitä kannata syödä herkimpien ollenkaan:Alkuperäinen kirjoittaja paulatäti;29697198:Löysin Kaari-lehdestä vuodelta 2006 tekstin, jossasilloinen ylitarkastaja Hallikainen kirjoittaa näin:
"Jo vuonna 1993 amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa (Journal of Agricultural and Food Chemistry) kerrottiin, että bentsoehaposta ja askorbiinihaposta syntyy bentseeniä, kun metalli on katalysaattorina. Artikkelissa kerrottiin, että bentseenin syntymiseen vaikuttavat erityisesti askorbiinihapon märä ja pH. Joten asia on tunnettu monta vuotta."
no, kirjastosta voi löytyä noita lehtiä, numero 4 / 2006
Olen tilannut sen aikoinaan, joten jotain olen lukenut ja jäänyt korvan taa. Ikinä en ole sietänyt askorbiinihappoa ja syykin on selvä, jos tai kun se tehdään maissista,...
Aiemmin jutussa mainitaan, että "Bentseeniä käytetään suuria määriä kemianteollisuudessa ja lääketeollisuudessa liottimena.."
Artikkelin lopussa on lause:
"..furaania syntyy samoissa olosuhteissa kuin akryyliamidia eli pelkistäviä sokereita kuumennettaessa aminohappojen läsnäollessa. Askorbiinihappo näyttää lisäävän sekä furaanin että bentseenin syntymistä"
No, nyt sen sit kaikki tietää, jos silloin on jäänyt lukematta Eviran uutislehti
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Kuinka monella joku dieetti? Koetko saavasi apua?