Mikä tuossa raakamaidossa oikein houkuttaa? (4 lasta joutui sairaalahoitoon)

"Vieras"
[QUOTE="vieras";26557089]Raakamaitoa voi nykyisin ostaa ihan yhtä lailla marketista, valitsee vain sen viereisen purkin sen tutun sinisen sijaan. Kylmäketju on siis ihan yhtä kunnossa kuin sillä normaalisti valitsemallasi. Ja borrelioosia ei kyllä kylmäketjun katkeaminen aiheuta.[/QUOTE]

Kuulekko siinä pastöroidussa purkissa ei ole niitä bakteereja. Pastöroimattomassa voi olla muutama bakteeri, joka yleensä ei oo siitä lehmästä vaan lypsäjän käsistä, koneesta, tankista tms paikasta joissa ne muutamat bakteerit ei pääse lisääntymään. Mutta katkeehan se kylmäketju kun viet maidon kotiin, vai kylmälaukussako sen viet? Pastöroidussa maidossa se ei haittaa, pastöroimattomassa maidossa tulokset on nähty.
 
"neljä-ilman-viidettä"
[QUOTE="Vieras";26557048]No miten siinä sun miehen suvussa, onko äideillä ollu keskenmenoja, kohtukuolemia, onko pikkulapsia kuollu? Tämmöset on nykyään harvinaisia juuri pastöroinnin ansiosta, toki ne ketkä on selvinneet hengissä on selvinneet hengissä monta sukupolvea.[/QUOTE]


Itseasiassa minun lähipiirissä on pikkulapsi kuollut ja äitee joi ihan sitä kaupan maitoa. SIITÄKÖ SE JOHTUIKIN???

meidän lapsista kaksi on juonut äidinmaidon jälkeen tilamaitoa. Ihan ovat terveitä koululaisia nykyään. Kaksi on juoneet 2- 3 vuotta purkkimaitoa ja sitten tilamaitoa. Terveita teinejä. Kellään ei ole allergioita, kukaan ei ole sairastanut mitään nuhakuumetta vakavampaa. Kamalaa taidan siis tappaa lapseni maidolla, jonka kylmäketju ei ole taatusti katkennut, jota säilytetään alla puoli vuorokautta jääkaapissa ennen kuin se on juotu ja se on tullut ulos lehmästä alle 24h sitten siihen mennessä kun se on juotu. Tiedän mitä ne lehmät on syöneet, juoneet, miten ne on nukkuneet, ulkoilleet, miten niitä on hoidettu, miten ne on sairastaneet, kuka niitä käsittelee. Maidosta otetaan näyte neljä kertaa kuukaudessa, eli kerran viikossa. Vähintään. Koko karja on tutkittu BVD:n, salmonellan ja monen muunkin takin, koska tilalta myydään eläimiä eteenpäin. Tila on siis tauti vapaa.

Minä siis tiedän mitä lapseni juo. Voitko sanoa samaa omistasi?
 
  • Tykkää
Reactions: erinys
"vieras"
[QUOTE="Vieras";26557117]Siis luomumaitoa toki saa marketista, se on homogenisoimatonta. Mutta että,pastöroimatonta maitoa marketista? Voiko pitää paikkaansa?[/QUOTE]

Kyllä saa useimmista kaupoista ainakin Oulussa, Helsingissä, Sipoossa, Porvoossa ja Mikkelissä. Muiden kaupunkien tilannetta en ole tarkistanut, mutta uskoisin ettei nuo nyt mitään erikoistapauksia ole. Siis nimenomaan raakamaitoa, en tarkoita luomua tai pelkästään homogenoimatonta.
 
"vieras"
[QUOTE="...";26557178]ööh no onpa jutut... Tiesittekö että jokaisen lypsylehmän terveys on tarkassa syynissä? Jokaisen lehmän maito tarkastetaan tarkoin säännöllisin solu, antibiootti yms testein. Maitoauto tarkastaa myös maidon lämpötilan, antibiootit yms ja jos jotain häiriötä näissä, maitoa ei keräykseen oteta.... Ainakin näin meillä! Meidän suvussa juotu iät ja ajat tätä maitoa enkä ole tällaisesta kuullut. Ehkä eri jos ite käsin sankono lypsät ja juot sieltä niin varmasti on ehecit yms mukana...[/QUOTE]

Niin eikös siitä vähän ole kyse, ettei raakamaitoa haeta noilla maitoautoilla. Vai ymmärsinkö oikein? Eihän raakamaitoa vissiin ole vielä tarjolla suuremmassa mittakaavassa kuluttajille vaan kuluttajat itse noutavat maidon tiloilta tai joistakin ekokaupoista..
 
"hmmm"
[QUOTE="vieras";26557302]Kyllä saa useimmista kaupoista ainakin Oulussa, Helsingissä, Sipoossa, Porvoossa ja Mikkelissä. Muiden kaupunkien tilannetta en ole tarkistanut, mutta uskoisin ettei nuo nyt mitään erikoistapauksia ole. Siis nimenomaan raakamaitoa, en tarkoita luomua tai pelkästään homogenoimatonta.[/QUOTE]

Mistä ihmeen peruskaupasta täältä Helsingistä saa raakamaitoa? Ei ainakaan tältä meidän K-Kaupasta ja S-Marketista. Tiedän kyllä yhden luomu/lähiruokakaupan, jossa sitä vissiin myydään, mutta siihen jää.
 
"vieras"
[QUOTE="neljä-ilman-viidettä";26557293]Itseasiassa minun lähipiirissä on pikkulapsi kuollut ja äitee joi ihan sitä kaupan maitoa. SIITÄKÖ SE JOHTUIKIN???

meidän lapsista kaksi on juonut äidinmaidon jälkeen tilamaitoa. Ihan ovat terveitä koululaisia nykyään. Kaksi on juoneet 2- 3 vuotta purkkimaitoa ja sitten tilamaitoa. Terveita teinejä. Kellään ei ole allergioita, kukaan ei ole sairastanut mitään nuhakuumetta vakavampaa. Kamalaa taidan siis tappaa lapseni maidolla, jonka kylmäketju ei ole taatusti katkennut, jota säilytetään alla puoli vuorokautta jääkaapissa ennen kuin se on juotu ja se on tullut ulos lehmästä alle 24h sitten siihen mennessä kun se on juotu. Tiedän mitä ne lehmät on syöneet, juoneet, miten ne on nukkuneet, ulkoilleet, miten niitä on hoidettu, miten ne on sairastaneet, kuka niitä käsittelee. Maidosta otetaan näyte neljä kertaa kuukaudessa, eli kerran viikossa. Vähintään. Koko karja on tutkittu BVD:n, salmonellan ja monen muunkin takin, koska tilalta myydään eläimiä eteenpäin. Tila on siis tauti vapaa.

Minä siis tiedän mitä lapseni juo. Voitko sanoa samaa omistasi?[/QUOTE]
Niin. Pastörointi on kehitetty ihan vaan ihmisten kiusaksi.
 
"vieras"
[QUOTE="neljä-ilman-viidettä";26557293]Itseasiassa minun lähipiirissä on pikkulapsi kuollut ja äitee joi ihan sitä kaupan maitoa. SIITÄKÖ SE JOHTUIKIN???

meidän lapsista kaksi on juonut äidinmaidon jälkeen tilamaitoa. Ihan ovat terveitä koululaisia nykyään. Kaksi on juoneet 2- 3 vuotta purkkimaitoa ja sitten tilamaitoa. Terveita teinejä. Kellään ei ole allergioita, kukaan ei ole sairastanut mitään nuhakuumetta vakavampaa. Kamalaa taidan siis tappaa lapseni maidolla, jonka kylmäketju ei ole taatusti katkennut, jota säilytetään alla puoli vuorokautta jääkaapissa ennen kuin se on juotu ja se on tullut ulos lehmästä alle 24h sitten siihen mennessä kun se on juotu. Tiedän mitä ne lehmät on syöneet, juoneet, miten ne on nukkuneet, ulkoilleet, miten niitä on hoidettu, miten ne on sairastaneet, kuka niitä käsittelee. Maidosta otetaan näyte neljä kertaa kuukaudessa, eli kerran viikossa. Vähintään. Koko karja on tutkittu BVD:n, salmonellan ja monen muunkin takin, koska tilalta myydään eläimiä eteenpäin. Tila on siis tauti vapaa.

Minä siis tiedän mitä lapseni juo. Voitko sanoa samaa omistasi?[/QUOTE]

Niin no, aika harvalla on sitä omaa lehmää. :) Ja sittenhän sitä on ihan luoton varassa, että onko lehmä ollut terve vai ei.

Raakamaitohan on ihan superruokaa, en sitä epäile yhtään. Varmasti parasta mahdollista maitoa. Se vaan, etten yhäkään uskaltaisi juoda sitä raskaanaollessani tai antaa sairaille tai pienille lapsille. Ei siinä muuta. Mulla vaan ei ole sitä omaa lehmää. :)
 
"neljä-ilman-viidettä"
[QUOTE="vieras";26557378]Niin. Pastörointi on kehitetty ihan vaan ihmisten kiusaksi.[/QUOTE]

Ei vaan se on kehitetty siksi, että maitoa voi turvallisesti juoda myös useamman päivän päästä siitä kun se on lypsetty.

En vain ymmärrä tätä vouhotusta raakamaidon turvallisuudesta. Valitettavaa on että lapsia on nyt sairastettu ja varmaan näitä tapauksia on joka vuosi joitakin. Niin on monesta muustakin syystä. Montako ruokamyrkytystä on vuosittain kalan, lihan tai jonkun muun elintarvikkeen takia?

Montako sen takia, että kylmäketju tai hygienia on pettänyt?

Eikö ole koomista, että äidit syöttää hyvällä omalla tunnolla brassilaista hormonilihaa lapsilleen, mutta kauhistelee raakamaitoa? Mitä kaikkea sontaa se pieni ihmine saa suuhunsa lisäaineiden ja hormonien takia? Hormoneitahan käytetään ihan yleisesti esim Amerikassa maidon ja lihantuotannossa. Ja on Eu-maita joissa broilerit rokotetaan ihan varmuuden vuoksi. Suomessa näin ei saa tehdä.

Tiesitkö muuten että tuontilihan saa pakastaa, marinoida ja myydä sen sitten tuoreena?

Jep, mutta raakamaitohan se vasta onkin vaarallista. Siksi me maidontuottajat ollaan lapsinemme kaikki oikeasti kuolleita jo monessa sukupolvessa ;)
 
[QUOTE="neljä-ilman-viidettä";26557470]Ei vaan se on kehitetty siksi, että maitoa voi turvallisesti juoda myös useamman päivän päästä siitä kun se on lypsetty.

En vain ymmärrä tätä vouhotusta raakamaidon turvallisuudesta. Valitettavaa on että lapsia on nyt sairastettu ja varmaan näitä tapauksia on joka vuosi joitakin. Niin on monesta muustakin syystä. Montako ruokamyrkytystä on vuosittain kalan, lihan tai jonkun muun elintarvikkeen takia?

Montako sen takia, että kylmäketju tai hygienia on pettänyt?

Eikö ole koomista, että äidit syöttää hyvällä omalla tunnolla brassilaista hormonilihaa lapsilleen, mutta kauhistelee raakamaitoa? Mitä kaikkea sontaa se pieni ihmine saa suuhunsa lisäaineiden ja hormonien takia? Hormoneitahan käytetään ihan yleisesti esim Amerikassa maidon ja lihantuotannossa. Ja on Eu-maita joissa broilerit rokotetaan ihan varmuuden vuoksi. Suomessa näin ei saa tehdä.

Tiesitkö muuten että tuontilihan saa pakastaa, marinoida ja myydä sen sitten tuoreena?

Jep, mutta raakamaitohan se vasta onkin vaarallista. Siksi me maidontuottajat ollaan lapsinemme kaikki oikeasti kuolleita jo monessa sukupolvessa ;)[/QUOTE]
Ja tähän jatkan että nykyään saa kaupasta vaikka minkälaista kuivattua/puristettua terveysvaikutteista teollisesti valmistettua elintarviketta. Sen sijaan että ihmiset poimisivat itse ne mustikat metsästä niin he mieluummin hakee sen jauheena kaupasta ;)
 
ymmärrän hyvin
Alkuperäinen kirjoittaja no yök;26556938:
mua ällöttäis juoda tollasta raakamaitoa suoraan lehmän tissistä. Muutenkin pystyn juomaan vaan rasvatonta maitoa ja sitäkin jos pakko. En tykkää maidon mausta.
Kyllä muakin ällöttäis, koska pelkäisin pirusti että heluna potkaisee mua päähän.
 
"pöh"
[QUOTE="neljä-ilman-viidettä";26557470]Ei vaan se on kehitetty siksi, että maitoa voi turvallisesti juoda myös useamman päivän päästä siitä kun se on lypsetty.

En vain ymmärrä tätä vouhotusta raakamaidon turvallisuudesta. Valitettavaa on että lapsia on nyt sairastettu ja varmaan näitä tapauksia on joka vuosi joitakin. Niin on monesta muustakin syystä. Montako ruokamyrkytystä on vuosittain kalan, lihan tai jonkun muun elintarvikkeen takia?

Montako sen takia, että kylmäketju tai hygienia on pettänyt?

Eikö ole koomista, että äidit syöttää hyvällä omalla tunnolla brassilaista hormonilihaa lapsilleen, mutta kauhistelee raakamaitoa? Mitä kaikkea sontaa se pieni ihmine saa suuhunsa lisäaineiden ja hormonien takia? Hormoneitahan käytetään ihan yleisesti esim Amerikassa maidon ja lihantuotannossa. Ja on Eu-maita joissa broilerit rokotetaan ihan varmuuden vuoksi. Suomessa näin ei saa tehdä.

Tiesitkö muuten että tuontilihan saa pakastaa, marinoida ja myydä sen sitten tuoreena?

Jep, mutta raakamaitohan se vasta onkin vaarallista. Siksi me maidontuottajat ollaan lapsinemme kaikki oikeasti kuolleita jo monessa sukupolvessa ;)[/QUOTE]

No niin tulihan se sieltä. Tässä onkin sitten kirjaimellissesti oma lehmä ojassa.
 
......
Ja tähän jatkan että nykyään saa kaupasta vaikka minkälaista kuivattua/puristettua terveysvaikutteista teollisesti valmistettua elintarviketta. Sen sijaan että ihmiset poimisivat itse ne mustikat metsästä niin he mieluummin hakee sen jauheena kaupasta ;)
älä nyt heittäydy ihan pelleksi. Tulee taas niin korkeelta yleistystä ja tilan ruokapöydän ääressä käytyä "kyllä me tiedetään mitä muualla" höpötystä että hohhoijaa.
 
[QUOTE="Vieras";26556988]Kai tuossa tilamyynnissä on se ongelma että kylmäketju väistämättä katkeaa kun sitä kuljetetaan kotiin. Sen sijaan jos juo tankkimaitoa paikanpäällä niin se ongelma ei ole niin suuri.
Sitä juotetaan nykyisinlapsille sen vuoksi että netissä joku sano että käsitelty maito on vaarallista, ja että rasvanen, homogenisoimaton, pastöroimaton maito hyväksi, sen vuoksi kun rintamaitokin on.[/QUOTE]

No hei, kuskataan sitä maitoa kaupastakin kotiin. Voi hyvää päivää. Tänne esim. on sitäpaitsi paljon lyhyempi matka navetasta, kuin kaupasta.
Ja itse asiassa, juotinkin esikoiselle pienenä raakaa vuohenmaitoa, koska sillä vältimme korvatulehdukset ja vatsavaivat, mitä tuli kaupan maidoista. Pienemmälle juotan piimää, maito kun on osoittautunut meillä ihan turhaksi, muuten kuin kahviin.

Ja mielenkiintoista on se että kun pistää raakaa vuohenmaitoa ja vaikka luomua laseihin ja jättää ne pöydälle seisomaan. Tavallinen maito alkaa haista kaamealle, ikäänkuin mädäntyneelle jo parin tunnin päästä kun vasta illalla vuohenmaito alkaa olla hieman hapahkoa. Sama tapahtunee siellä lapsen nenänielussa. Ja kun peset lasit/nokkamukit ym, niin se tavallisen maidon haju pinttyy, mutta se hapan vuohenmaito ei.

Mutta edelleen, miksi täällä edes juotetaan lapsille niin tuhottoman paljon maitoa?
 
"vieras"
[QUOTE="neljä-ilman-viidettä";26557470]
Eikö ole koomista, että äidit syöttää hyvällä omalla tunnolla brassilaista hormonilihaa lapsilleen, mutta kauhistelee raakamaitoa? Mitä kaikkea sontaa se pieni ihmine saa suuhunsa lisäaineiden ja hormonien takia? Hormoneitahan käytetään ihan yleisesti esim Amerikassa maidon ja lihantuotannossa. Ja on Eu-maita joissa broilerit rokotetaan ihan varmuuden vuoksi. Suomessa näin ei saa tehdä.

Tiesitkö muuten että tuontilihan saa pakastaa, marinoida ja myydä sen sitten tuoreena?

Jep, mutta raakamaitohan se vasta onkin vaarallista. Siksi me maidontuottajat ollaan lapsinemme kaikki oikeasti kuolleita jo monessa sukupolvessa ;)[/QUOTE]

Yhä useampi kylläkään ei syötä hyvillä mielin mitä tahansa mössöä lapselleen. ainakin mun ystäväpiirissä ollaan tosi valveutuneita, eikä moni edes syötä punaista lihaa lapselleen lainkaan.

Mutta älä nyt silti hermostu, jos ihmiset pohtivat sitä uskaltaako tiloilta käydä ostamassa pienille lapsilleen raakamaitoa. Etkö yhtään pysty ymmärtämään, ettei se meille ei-tilallisille ole niin yksinkertaista?
 
Keittiönoita
Uskallan kyllä. Uskallan myös ylittää suojatien ja liikkua saaristossa. Uskallan jopa mennä auton kyytiin ja kävellä iltaisin lähiössä. Uskallan liikkua perjantai-iltana Helsingin rautatieasemalla. Parisuhdetta vältän, koska tilastojen mukaan ne ovat naisille aika hengenvaarallisia.

*muoks* Niin ja mikä siinä raakamaidossa viehättää? Maku. Teepä jostain kaupan kulutusmaidosta kotijuustoa ja sitten raakamaidosta ja vertaa makua.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Kotilohikäärme;26557661:
Mutta edelleen, miksi täällä edes juotetaan lapsille niin tuhottoman paljon maitoa?
No sitähän mäkin mietin. Tuo esikoisen maitoallergia on ollut oikea taivaan lahja, niin ollaan saatu putsatua koti turhasta maidosta. Kun en vuoteen juonut lehmänmaitoa, mun maha ei sitä enää sen jälkeen ole oikein kestänytkään. Ja hyvä niin. Ehkä raakamaitoa kestäisi, mutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan kun tullaan hyvin toimeen ilmankin. Kun käyn ulkomaila, esim Ranskassa, syön siellä luomulampaanmaitojugurttia ja tietty lampaanmaidosta ja vuohenmaidosta tehtyjä juustoja ja niiden kanssa ei tosiaan ole vatsaongelmia.
 
Keittiönoita
[QUOTE="hmmm";26557337]Mistä ihmeen peruskaupasta täältä Helsingistä saa raakamaitoa? Ei ainakaan tältä meidän K-Kaupasta ja S-Marketista. Tiedän kyllä yhden luomu/lähiruokakaupan, jossa sitä vissiin myydään, mutta siihen jää.[/QUOTE]
Ainakin Eat&Joy myy raakamaitoa. Olikohan Ekolokin?
 
[QUOTE="vieras";26557692]No sitähän mäkin mietin. Tuo esikoisen maitoallergia on ollut oikea taivaan lahja, niin ollaan saatu putsatua koti turhasta maidosta. Kun en vuoteen juonut lehmänmaitoa, mun maha ei sitä enää sen jälkeen ole oikein kestänytkään. Ja hyvä niin. Ehkä raakamaitoa kestäisi, mutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan kun tullaan hyvin toimeen ilmankin. Kun käyn ulkomaila, esim Ranskassa, syön siellä luomulampaanmaitojugurttia ja tietty lampaanmaidosta ja vuohenmaidosta tehtyjä juustoja ja niiden kanssa ei tosiaan ole vatsaongelmia.[/QUOTE]

No tuolla meidän jäbällä oli koko ajan korvatulehdus ja ties kuinka monta antibioottikuuria kunnes vaihdoin raakamaitoon. Sen jälkeen meni 1,5 vuotta että sai lievän nuhakuumeen. Samoin kävi mun serkulle. Niin ja lisäksi homogenoitu maito aiheuttaa semmoisen ripulin että koko persauksen iho kärähtää aivan täysin. Poika vaan huusi suoraa kurkkua kun pyllyä pesi. Saman aiheuttaa kaikki HYLAt ja muutkin. Luomu ja vuohenmaito ei. Ja hapanmaitotuotteet on ihan jees. Ja ruoassa menee mikä vaan.

Mutta tavallinen maito, mitä helvettiä sille tehdään?
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: KuutioTasku
Keittiönoita
No kun pitää olla niin eko ja luomu ja kaikkea.
Tehon lastenlääkäri oli tänään aika painavaa mieltä ko. asiasta.
Tietenkin lääkäreiden pitää ohjeistaa asiakkaita yleisten suositusten mukaan. Kehottaa ottamaan rokotteet, jotka myöhemmin osoittautuvatkin aika ikäviksi. Ohjeiden noudattaminen on heidän työtään. Mä sain just viikko sitten kuulla, että en mitenkään voi voida hyvin. Sanoin lääkärille, että hänen ei kannata ottaa mun hyvinvoinnistani mitään stressiä, koska lupaan tulla sovittuun kontrolliin voinnistani riippumatta.
 
  • Tykkää
Reactions: erinys
edellinen
Alkuperäinen kirjoittaja Kotilohikäärme;26557731:
No tuolla meidän jäbällä oli koko ajan korvatulehdus ja ties kuinka monta antibioottikuuria kunnes vaihdoin raakamaitoon. Sen jälkeen meni 1,5 vuotta että sai lievän nuhakuumeen. Samoin kävi mun serkulle. Niin ja lisäksi homogenoitu maito aiheuttaa semmoisen ripulin että koko persauksen iho kärähtää aivan täysin. Poika vaan huusi suoraa kurkkua kun pyllyä pesi. Saman aiheuttaa kaikki HYLAt ja muutkin. Luomu ja vuohenmaito ei. Ja hapanmaitotuotteet on ihan jees. Ja ruoassa menee mikä vaan.

Mutta tavallinen maito, mitä helvettiä sille tehdään?
Maitotuotteet jättämällä mun veljenkin korvatulehdukset saatiin loppumaan.

Luin, että homogenoimalla maidon luonnollinen rakenne rikotaan niin, että se on entistä vaikeampi ihmisen ruuansulatukselle kestää.

Omassa tapauksessani tiedän vielä, että kyse ei ole laktoosi-intoleranssista, sillä luomulampaanmaito, jota mun vatsani kestää hyvin, sisältää vielä enemmän laktoosia kuin lehmänmaito (vuohenmaito taas vähemmän).
 
"Vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Kotilohikäärme;26557661:
No hei, kuskataan sitä maitoa kaupastakin kotiin. Voi hyvää päivää. Tänne esim. on sitäpaitsi paljon lyhyempi matka navetasta, kuin kaupasta.
Juu mutta pastöroitu maito nyt ei oo moksiskaan siitä,jos kylmäketju hetkeksi katkeaa. Eikä tankkimaito säily viikkoa vaikka pastöroitu maito säilyy. Sehän tässä oli just pointti että jos se on sun oma lehmä ja tän päivän maitoo niin juo rauhassa vaan, mutta jos sitä pitää johonki viiä ja säilyttää niin olishqn se hyvä olla pastöroitua
 

Yhteistyössä