Liika hiilarien syöminen aiheuttaa naposteluhimoa, sillä se pistää verensokerin heittelemään. Kun verensokeri alkaa taas laskea, kroppa ilmoittaa siitä napostelun"tarpeella".
Mä olin ennen aivan älytön napostelija. Mutta pääsin tavasta eroon muuttamalla ruokavaliota hyvähiilarisempaan suuntaan: vähemmän ns. nopeita hiilareita, enemmän hitaita. Eli suomeksi enemmän täysjyvää, kasviksia, vähemmän vaaleita vehnäjauhoja, riisiä, perunaa, pastaa ja tietty minimaalisesti selkeetä sokeria sisältäviä tuotteita. Rasvaakaan en kaihda. B)
Lisähuomautuksena sen verran, et jos syöt paljon kevyt-tuotteita: kevytleikkeleitä yms. huomaa, että syöt paljon piilosokeria. Kun rasvaa poistetaan, maku pitää korvata jollakin ja huomaat, kun luet sitä tuoteselostetta, et se on usein just sokeri.