Mies on käyttänyt säästötilin rahat ja minun pitäisi jäädä hoitovapaalle nyt huolettaa miten pärjätään :(

  • Viestiketjun aloittaja "Tiuku"
  • Ensimmäinen viesti
fieras
No meidän tilanteessa mies ottaisi opintolainaa, ellei vielä ota ja töihin, ellei ilman päivätöitä tule riittävästi, niin sitten opinnot jatkuisivat vasta kun siihen on varaa ja menisi töihin.
 
  • Tykkää
Reactions: Hansu81
[QUOTE="Tiuku";29231947]Ei siis mitään isompaa tai kummempaa ole ostanut. Mutta meneehän sitä rahaa kun koulumatka on aika pitkä reilu 200 km/suunta (kulkee junalla) niin matkoihin ja syö usein junassa tai koulun jälkeen jossain ennen kotimatkaa, ostaa iltapäivälehdet, koulukirjatkasn ei ilmaisia ole, harrastusten takia joutuu yöpymään välillä viikonloppuja hotelleissa , vaatteisiin jne. Eli ei varmaankaan ole mitään kallista ostanut mutta päivittäinkin jos menee muutama kymppi syömisiin ja lehtiin niin kyllähän siitä kertyy.[/QUOTE]

Siis ihan käsittämätöntä tuhlaamista. Mä käyn töissä eikä mulla todellakaan olisi rahaa elää noin. Ei ole ihme että on paljon mennyt ja rahat vähissä. Niin makaa kuin petaa, se on nyt vaan mentävä niin että mies menee töihin, lopettaa tuhlaamisen ja sinä teet joko hoitovapaan ohella töitä tai sitten lapsi menee hoitoon ja sinä töihin. Kannattaa jatkossa huolehtia, että teillä on täysin erilliset tilit, ja että säästötilille ei pääse nostamaan rahaa noin vain. Etkä siirtele mitään rahoja miehelle hotelliviikonloppuja, iltapäivälehtiä ja junassa syömisiä varten. Pysyköön kotona, lukekoon lehtensä netissä ja syököön eväitä.
 
DaLai
Yleensä se korvaa joka tuhlaa, eihän asiassa sen kummempaa miettimistä ole. Miehesi on lainannut säästötililtä joten on siis omiin menoihinsa nostamansa rahat velvollinen korvaamaan. Onhan toki aina hankalampaa siirtyä yltäkylläisemmästä elämäntyylistä minimalistisempaan mutta miehesi kulutuskäyttäytyminen kuulostaa melko... ylenpalttiselta. Hotelliöitä, junaruokaa? Opiskelijana? Tuollaiset ovat ihan tarpeettomia rahanreikiä joista pitää ymmärtää tinkiä ellei ole rahaa niiden maksamiseen. Ensin laskut, sitten pakolliset menot (asuminen, auto/sarjaliput julkisiin, ruoka, perusvaatetus, mahdolliset terveydenhoitokustannukset jne.), sitten perhe ja viimeisenä oma napa, niin se nyt vain menee. Pikkulapsiaika on lyhyt, sen ajan pystyy kyllä tinkiä hotelliöistä.

Miehesi hakee töitä, siivousalalta löytyy nopeasti joustavia työaikoja ja osapäivätöitä joita pystyy opiskelijakin tekemään (nimim. siten itse rahoitin opiskeluitani). Miehesi nostaa myös opintolainan omissa nimissään ja käyttää sitä perheen tuloksi. Suosittelisin myös budjetin tekoa ja siinä pysymistä sillä vasta paperilla se oikea rahanmeno näkyy kunnolla. Säästäkää kuitteja, tinkikää mistä voitte, vetäkää yhtä köyttä - ja miehesi saa samalla maksaa velkojaan takaisin.
 
Kuten muutkin jo sanoneet: Tässä avauksessa ihan käsittämätöntä on, että AP kuulostaa siltä, että häntä ei lainkaan haittaa se, että mies on rahat käyttänyt täysin turhiin asioihin vaan ainoastaan se, että rahaa ei enää ole. Nyt hei valot päälle! Miksi hitossa AP:n pitäisi mennä töihin ja pistää pieni lapsi tarhaan, jotta mies saa yöpyä hotellissa ja syödä junassa?? Lakkaa olemasta kynnysmatto. Tossa tilanteessa on ihan päivän selvää, että mies on se joka töihin menee ja pitää huolen, että korvaa sen kuluttamansa kymppitonnin.
 
Kuten jo monet todenneet, mies korjaamaan tilannetta sillä että menee töihin niin paljon kuin vain pystyy ja kaikki harrastukset ja ei-välttämättömät menot pois. Jos tuo tili kerran on sellainen mistä on sovittu ettei sieltä oteta ilman yhteistä sopimusta mitään niin luottamuspula olisi melkoinen.

Toisaalta taas ihmetyttää sekin että ap on kuvitellut miehen elelevän noin leveää elämää harrastus-hotelliviikonloppuineen(!!!) ja turhien ostoksineen pelkällä opintotuella. Ihan oikeasti, eikö siinä missään vaiheessa ole tullut mieleen että millä ihmeen rahoilla nuokin on hoidettu...?
 

Yhteistyössä