Quisqe
Oma lähtökohtani on että olen ylipainoinen insuliinihoitoinen raskausdiabeetikko. Olen saanut ravinto ohjausta ruokaympyrän ja yleisen ravintosuosituksen mukaan. Verensokerini eivät pysy aisoissa. En pysty syömään sitä määrää leipää ja perunaa nostamatta insuliiniannosta.Olen myös usein nälkäinen, varsinkin öisin. Nälkä aiheuttaa ahmimista, josta kärsin jo ehkä hieman sairaalla tavalla (salasyömistä suuria määriä).
Olen lukenut netissä ortopedi Antti Heikkilän tekstejä diabeetikon suositellusta ruokavaliosta jossa hiilihydraatittien määrää arvostellaan. Vhh toimii myös minulla hyvin hillitsemään painoa ja pitää sokerit tasaisena. Toisaalta pelottaa jos teen vhh:lla jotain hallaa kolesterolille ja verenpaineelle tai aineenvaihdunnalle.. Olen koittanut surffailla näiden ruokavalioiden välissä mittaillen verensokeria ahkerasti ja muokkaamalla omaa ruokavaliota.
Kiinnostaa kuulla muiden, etenkin laihtuneiden, diabeetikoiden tai normaalipainossa jatkuvasti pysyvien mielipiteitä ja omia kokemuksia ruokavalioista. Eli mitä normaalipainoinen, terve ihminen syö? Pystyisittekö itse syömään 6-8 palaa leipää päivässä ylittämättä kaloreita (1600-1800kcal) ja koetteko että terveellinen ruoka on rasvaton jossa hiilihydraatteja on jopa 60% päivän energiasta? onko tämä joku ruokateollisuuden keksimä ruokavalio tukemaan suomalaista viljan myyntiä? (Niinkuin Heikkilä jossain tekstissään viittaa). Opetammeko lapsetkin syömään "päin persettä" jo pienestä pitäen?
Olen lukenut netissä ortopedi Antti Heikkilän tekstejä diabeetikon suositellusta ruokavaliosta jossa hiilihydraatittien määrää arvostellaan. Vhh toimii myös minulla hyvin hillitsemään painoa ja pitää sokerit tasaisena. Toisaalta pelottaa jos teen vhh:lla jotain hallaa kolesterolille ja verenpaineelle tai aineenvaihdunnalle.. Olen koittanut surffailla näiden ruokavalioiden välissä mittaillen verensokeria ahkerasti ja muokkaamalla omaa ruokavaliota.
Kiinnostaa kuulla muiden, etenkin laihtuneiden, diabeetikoiden tai normaalipainossa jatkuvasti pysyvien mielipiteitä ja omia kokemuksia ruokavalioista. Eli mitä normaalipainoinen, terve ihminen syö? Pystyisittekö itse syömään 6-8 palaa leipää päivässä ylittämättä kaloreita (1600-1800kcal) ja koetteko että terveellinen ruoka on rasvaton jossa hiilihydraatteja on jopa 60% päivän energiasta? onko tämä joku ruokateollisuuden keksimä ruokavalio tukemaan suomalaista viljan myyntiä? (Niinkuin Heikkilä jossain tekstissään viittaa). Opetammeko lapsetkin syömään "päin persettä" jo pienestä pitäen?