Meillä haisee kuulemma mummola

  • Viestiketjun aloittaja vvierrassa
  • Ensimmäinen viesti
vvierrassa
Ja oikeasti en kyllä itse haista mitään! Mille se mummola muka haisee? Onko se aina sama kuin homeen haju? Kukaan ei talossa oireile. Talo rakennettu 70-luvulla, täystiilitalo ja remontoitu vuosien varrella. Kommentti jäi vaivaamaan...
 
Näin
Mun mielestä mummola haisee tunkkaiselle, sellaiselle että on ollut samat tapetit seinissä 30 vuotta ja samat ryijyt seinällä keräämässä pölyä. Vanhoille ihmisille ja vanhoille tavaroille. Kaipais kipeästi tuuletusta. Mutta ei homeelle.
 
....
Alkuperäinen kirjoittaja Näin;29636805:
Mun mielestä mummola haisee tunkkaiselle, sellaiselle että on ollut samat tapetit seinissä 30 vuotta ja samat ryijyt seinällä keräämässä pölyä. Vanhoille ihmisille ja vanhoille tavaroille. Kaipais kipeästi tuuletusta. Mutta ei homeelle.
Jos ilmanvaihto on kunnossa, ei tunkkaista hajua tule. Terve talo ei haise millekään.
 
"surku"
Ei mekään haisteta oman kodin hajua, paitsi jos ollaan oltu viikko reissussa. Sen jälkeen huomaa, että haju on ummehtunut ja tunkkainen mummola-haju. Homevauriota epäilen. Lapset oireilevat. Nuoremmalla puhkesi astma.
 
aaapeee
Meillä siivotaan usein. Ei ole ryijyjä. Lattiat ovat alkuperäiset parketit. On niitä hiottukin. Ollaan reissattu muualla ja kun ollaan palattu en ole huomannut erikoista hajua. Ihan tavalliselle meillä haisee. En ymmärrä. Asia vaivaa kuitenkin. Kuntokartoitus talosta tehtiin ja kosteusmittaukset, kun muutettiin tänne 4 vuotta sitten.
 
"Lillie"
No ei kai normaali mummola miltään homeelta haise! Itselle tulee tuosta ilmaisusta mielene juuri tuulettamattomuus ja semmoinen pölyisyys, sekä asukkaiden hienoinen epähygieenisyys, eli suihkusta on aikaa jo muutama päivä.
 
arvaus
Kaikissa kodeissa on joku ominaistuoksu. Se mudostuu ihmisten ominaistuoksusta, ja kaikista hajusteista ja pyykinpesuaineista yms. mitä ko. taloudessa käytetään. Ja jollekin jonkun kodin ominaistuoksu nyt voi olla samanlainen kuin omassa mummolassa. Luulisin että tuosta on kyse
 
vierass
Minkälainen alapohja siinä talossa on? Eihän oo rinteessä että vedet pääsee valumaan talon alle? Miten ilmanvaihto on hoidettu?
Talossa ei kuulu haista "mummolalle". Se ei oo hyvä juttu lainkaan..
 
vierass
Joo ei se home ole missään vanhoissa tapeteissa tai lattiapinnoissa, se on esim välipohjassa. 70-luvun tiilitalot on yleensä aina valesokkelitaloja ja homevauriot on enemmän sääntö kun poikkeus. Meilläkin oli täysin rempattu talo, kuntotarkastukset ja (pinta)kosteusmittaukset tehty. Kaikki kunnossa. Rakenteiden avauksen jälkeen olikin hieman eri tilanne, rakenteissa huomattavasti kosteutta, hyvin suuria mikrobimääriä ympäri taloa eristeissä jne. Moni hometalossa asuva ei sitä itse huomaa, muut huomaa hajun tullessaan taloon tai asukkaiden vaatteista. Jos josku on sanonut että teillä haisee mummola, asutte hometalossa. Myyjän vastuu on 5 vuotta, mutta kiire tulisi tehdä kaikki selvitykset ajoissa jos olette jo noin kauan asuneet. Mut älkää ainakaan myykö eteenpäin ennen tarkempia selvityksiä...
 
Peyote
[QUOTE="...";29637055]Ei akikki ihan oikeesti vaan huomaa sitä hajua, jos ei oo tosi voimakas.[/QUOTE]

Noh yleensä kaikki muut kyllä huomaavat mutta ei ne jotka siinä asuu. Ja kyllä monen vaatteetkin haisee todella tymäkälle homeelle. Jos haistaisivat, eivät kai asuisi hineen keskellä?
 

Yhteistyössä