Me ihmiset ja muutkin eläimet ollaan muukalaisia avaruudesta. Luomisteoria tullaan tämän löydön perusteella lyttäämään lähivuosina lopullisesti.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Mä taas olen aina ihmetellyt, mikä tässä nyt on niin uusi ja jännä uutinen.

Me ollaan kaikki samaa höttöä, samoista avaruudesta lähtöisin olevista alkeishiukkasista ja partikkeleista koostuneita. Sanoista alkuaineista, eri mittasuhteissa vain.
Sinä, minä, lähikaupan kassa, Putin, thaimaalainen kalastaja, norsut, muurahaiset, bakteerit, ilmansaasteet, Pääsiäissaaren rannan hiekanjyvä, Kuu, Pluto, Aurinko, Andromedan galaksi ja kaikki pölyhiukkaset siinä välillä. Samaa kamaa.

Ajatelkaa, kuinka monimuotoista elämä on Maapallolla. Ei päästä yhteisymmärrykseen edes siinä, mikä on elämää. Onko virus elollinen - se käyttäytyy kuin elollinen olento, mutta ei silti täytä kaikkia elämän kriteereitä.
Ollaan silti samalla pallolla.

Entä erilainen pallo? Planeetta, jolla on satatuhatkertainen painovoima Maahan verrattuna, jonka pyörimisnopeus on satatuhatkertainen? Samaa kamaa edelleen. Samaa ainetta.
Siellä voi olla jotain, jota me ei elämäksi millään voida määritellä, mutta ehkä se on vain jotain niin erilaista kuin ihminen vs. virus. Muukalaisia avaruudesta nekin on.

Eli ei me olla mitenkään ihmeellisiä.
Nooo jaa. "Maasta sinä olet tullut...."

Ei se ihme ole, että meissä on samoja alkuaineita kuin avaruudessa.
 
Ok. Usko ei vaadi todisteita. Kun tiedät niin usko on tarpeeton.
Juu, mut ei tässä ihan sokeasti pidä joutua uskomaan.

Mulla on Jumalaa kohtaan oletus/vaatimus että Hän puhuu aina totta, joten totta on Raamatun puheet oltava. Siis voi siellä olla jotain kirjoittajien tekemiä lukumääräkömmähdyksiä (jossain kirjassa ööö esim. Daavidilla olis ollu vaikka 15 000 sotilasta, toisessa kirjassa 15 100 sotilasta) tai pieniä nippelijuttuja mennä väärin, mutta isot kuviot pitää mennä oikein. :)
 
vierailija
Eikös aikaa ole laskettu aika tarkkaan tuolloin. Muinaiset babylonialaiset keksivät muistaakseni jo aurinkokellon. Kalenterit olivat tarkkoja, tai ainakin hyvin tarkkoja. Ei niillä tietenkään mitään atomikelloja ollut. Ja niiden laskutavat on varmaan olleet erit.. Meinaan, kun meillä on vuosi 2022, mut ei ole niin joka paikassa.
Lue kirja Kalenterin historia Calender.
 
vierailija
Luomiskertomus ei ole ristiriidassa tieteen kanssa. Sana sanalta sitä ei kannata tulkita sillä se tapahtui niin kauan sitten ettei ollut edes kirjoitustaitoa olemassa. On täysin mahdollista että maailma on vain 6000 vuotta vanha ja että sen loi joku meitä korkeampi olento jotka kutsumme "Jumalaksi". Jos sellainen olento on joka pystyy tyhjästä luomaan maailmoja ja elämää niin tuskinpa sitä rajoittaisi aikajatkumo sen enempää. Ihan yhtä hyvin samlla voisi syntyä vajaa 14 miljardia vuotta historiaakin.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Juu, mut ei tässä ihan sokeasti pidä joutua uskomaan.

Mulla on Jumalaa kohtaan oletus/vaatimus että Hän puhuu aina totta, joten totta on Raamatun puheet oltava. Siis voi siellä olla jotain kirjoittajien tekemiä lukumääräkömmähdyksiä (jossain kirjassa ööö esim. Daavidilla olis ollu vaikka 15 000 sotilasta, toisessa kirjassa 15 100 sotilasta) tai pieniä nippelijuttuja mennä väärin, mutta isot kuviot pitää mennä oikein.
  • Sananl. 9:13 "Tyhmyys on nainen, levoton ja yksinkertainen, eikä hän mistään mitään tiedä."
 
  • Haha
Reactions: Echo
vierailija
Siis sekä mies ja nainen voi olla tyhmiä sekä viisaita Raamatun mukaan. Riippuu kummankin arvoista.
No oke, ehkä toi oli sulle vaikea. Entä mitä sanot Raamatun tieteestä tautioppiin? Lähteekö pitalitartunta?

Moos. 14:49-57 "Ja pappi ottakoon talon puhdistamiseksi kaksi lintua, setripuuta, helakanpunaista lankaa ja isoppikorren. Ja teurastakoon toisen linnun saviastian päällä, jossa on raikasta vettä. Ja ottakoon setripuun, isoppikorren ja helakanpunaisen langan ja elävän linnun, kastakoon ne teurastetun linnun vereen
ja raikkaaseen veteen ja pirskoittakoon sitä taloon seitsemän kertaa. Näin hän puhdistakoon talon linnun verellä ja raikkaalla vedellä, elävällä linnulla, setripuulla, isoppikorrella ja
helakanpunaisella langalla. Ja sitten hän päästäköön elävän linnun lentämään ulkopuolelle kaupunkia kedolle. Kun hän näin on toimittanut talolle sovituksen, on se puhdas. Tämä on laki
kaikkinaisesta pitalitaudista ja syyhelmästä, pitalista vaatteissa ja taloissa."
 

Yhteistyössä