Maskipakko

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Maskit voivat olla myös omatekoisia. Erityisiä pakollisia ohjeita materiaalista ei ole annettu. Hätätapauksessa voi käyttää esimerkiksi huiviaSiinä tsekki

Aikalailla taitaa tulla selväksi mikä linja on?
 
vierailija
Miksi kukaan ei järjestä mielenosoituksia turvavyön käyttöä vastaan ja selitä ettei oikeusvaltiolla ole oikeutta sitoa ihmistä auton istuimeen, sillä se ei ole ihmisoikeuksien mukaista toimintaa?
Vaatimustasi maskipakolle voisi verrata tilanteeseen, että vaatisit kypäröitä autoilijoille. Luuletko että siinäkin tapauksessa ihmiset hyväksyisivät asian mukisematta, vai pyytäisivätkö he nähtäväksi sen lain, joka mahdollistaa kypäräpakon autoilijoille?
 
minä olen nyt vihdoin ja viimein alkanut käyttämään tuota kuminaamaria kaupoissa.Vähän sen käyttöönotto tarvitsi pientä viilausta ja suunnittelua mutta homma pelittää nyt mukavasti.Huomasin että naamarin käyttöönottaminen vaati korkean kynnyksen ylittämistä,ja aluksi siitä ei tullutkaan yhtään mitään naamari kulki kyllä mukana mutta sen käyttöönottaminen kaupassa käyntiä varten olikin itselle isompi juttu.Ensinnäkin tuossa minun kuminaamarissa on iso suodattimen paikka suoraan kasvojen edessä mikä selvästi haittasi sen käyttämistä niin että olisin laittanut sen naamalle kauppaan.Onneksi olin hommannut tuon SR-900 naamarin siihen kun saa ostettua erillisenä lisävarusteena vyökiinityksellä selän taakse takin alle piilotettua kätevästi tuon naamarissa olevan suodattimen.Nyt on mukavampi ottaa naamari käyttöön kauppaa varten koska se on huomaamattomampi kuin ennemmin.Otin vain hupparilla olevan takkini käyttöön laitoin suodatinosalla olevan vyön seläläntaakse takin alle piiloon nostin vielä hupun ylös paremmin pään suojaksi ja kävelin suoraan kauppaan.Eikä kukaan ole tullut sanomaan mitään tuon kuminaamarin käyttämisestä.(y)
 
vierailija
Vaatimustasi maskipakolle voisi verrata tilanteeseen, että vaatisit kypäröitä autoilijoille. Luuletko että siinäkin tapauksessa ihmiset hyväksyisivät asian mukisematta, vai pyytäisivätkö he nähtäväksi sen lain, joka mahdollistaa kypäräpakon autoilijoille?
Laki, joka mahdollisti autoilijoille turvavyön käyttöpakon ja motoille kypärän käyttämisen, tehtiin aikoinaan siksi, etteivät ihmiset käyttäneet turvavyötä tai kypärää.
Itse asiassa on mietitty myös lakia jolla määrättäisiin kypäräpakko myös pyöräilijöille.
Ihan normaaleita lakeja, joka voitaisiin tehdä myös hengityssuojainten käyttämisestä, jos vain hallituksella olisi haluja toimia tartuntatautilain määräämällä tavalla ja suojella kansalaisia koronavirukselta.
Ellei hallituksella ole haluja suojella maansa kansalaisia, pahahan asiaa on toisenlaiseksi muuttaa.
Marinilla ja punavihreillä arvoilla mennään, vaikka sitten ennenaikaiseen hautaan.
 
Buaahaha

Juttua mitenkään lukematta, mutta tiedätkö syyn siihen miksi hän ei käytä, vai kerkeetkö perehtymään asiaan neitimäiseltä tirskunnaltasi?
 
Maskivapaus?
Ranskassa maskipakko alkoi 21.08.2020, jolloin tartuntoja oli 4600/vrk. Kaksi kuukautta myöhemmin tartuntoja oli 47 000/vrk eli tartuntojen määrä kymmenkertaisesti kahdessa kuukaudessa. 29.10.2020 alkoi yhteiskunnan sulku, reconfinement, jolloin ulkona sai käydä kaupassa (1h aikana), 1 km etäisyydellä kotoa ulkoilemassa, töissä, viedä ja hakea lapsia tai hoitaa riippuvaisia läheisiä, käydä lääkärissä. Harrastukset, ravintolat, baarit ja kaikki kaupat olivat kiinni ruokakauppojen päivittäistavaraosastoja, kioskeja ja apteekkeja lukuunottamatta. Tartuntojen määrä nousi 60000/vrk asti ja alkoi laskemaan parin viikon kuluttua sulun alusta. Kuukausi sulun jälkeen tartuntoja 15000/vrk.
Maskipakko ei siis vaikuta millään merkittävällä tavalla rajoittaneen tartuntojen leviämistä. Vain sosiaalisten kontaktien välttäminen on vähentänyt tartuntoja, eli jos kuuluu riskiryhmään tai pelkää tartuntaa niin paljon, että on jopa valmis rankaisemaan maskittomia ja oman tietonsa mukaan tartunnasta vapaita, on parempi pysytellä kotona.aa

Lastensairaalassa valkosolukadon takia ollessamme havaitsin, että maskien käyttö ei suojannut tartuntojen leviämiseltä, vaan osastolla maskia käyttäneet, oireisena vierailleet tai työskennelleet levittivät hengitystieinfektioita osastolla.

Kävin Suomessa ruokakaupassa maskisuosituksen jälkeisenä päivänä vielä tietämättä suosituksesta. Selvästi maskittomuudesta johtuen moni käyttäytyi todella yllättävän aggressiivisesti, etenkin ottaen huomioon suosituksen uutuuden. Keskellä arkipäivää alle kouluikäisten pikkulasten kanssa kaupassa käyvä on todennäköisesti kotiäiti, jolla sosiaaliset kontaktit rajoittuvat kotiin ja ruokakauppaan. Ihmettelen edelleen ilmiötä.
 

Yhteistyössä