mascarponeohjeita

halikam harmaana
Marjavaahto

6 annosta
1 prk (200 g) Hovi kevyt maustamatonta TAI
1 prk (250 g) Mascarponea
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 l tuoreita TAI pakastemarjoja, esim. mustaherukoita, mansikoita, vadelmia TAI
marjasekoitusta
2 dl Valio kuohukermaa

Koristeluun
marjoja
suklaavohveleita
mintunlehtiä

Vatkaa tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella sitruunamehu, sokerit ja soseutetut marjat (jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ensin). Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon. Lusikoi vaahto jälkiruoka-astioihin ja koristele marjoilla, suklaavohveleilla ja mintunlehdillä.

Viinisuositus: Tarjoa marjaliköörin tai Mesiviinin kanssa


Rapeat broilerinkoivet ja tuorejuustosalsa

6 annosta
6 marinoitua broilerin koipireisipalaa
3 dl Parmigiano Reggianoa TAI Grana Padanoa raastettuna
5 dl maissihiutaleita
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä

Tuorejuustosalsa
1 prk (200 g) Hovi kevyt maustamatonta TAI Mascarponea
noin 1/2 dl mietoa chilikastiketta
1/2 valkosipulin kynttä
2 rkl hienonnettua basilikaa

Kuivaa koivet ja poista nahka. Raasta juusto. Murskaa maissihiutaleet karkeasti muovipussissa ja lisää murskaan mausteet. Pyörittele koivet ensin parmesanraasteessa ja sitten maissihiutalemurskassa. Asettele koivet leivinpaperilla peitetylle pellille ja kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Peitä koivet leivinpaperilla 15 minuutin kuluttua, ettei pinta tummu liikaa. Sekoita tuorejuustosalsan ainekset ja anna maustua ennen tarjoilua. Tarjoa broilerinkoipien kanssa.

Viinisuositus: kuiva, kevyehkö chileläinen valkoviini TAI kevyehkö punaviini


 

Yhteistyössä