Marraskuun taaperot 2006 :)

Toivottavasti kaikkien joulu meni leppoisasti! :xmas: Täällä meni, nuhasta huolimatta. Sonjakin oli ihan tohkeissaan kaikesta joulun hössötyksestä, että meillä taas kävi niin, ettei malttanut nukkuakaan. Ei millään meinnannut saada nukkumaan, venyi pisimmillään sinne 00.30, hohoijaa. Tänään meni siinä 21.00 nukkumaan, että jospa se tästä taas "normaalirytmi" palautuisi. Kauhistelen nyt vaan jo tuota lelujen määrää ja neiti on vasta 1-vuotta...

Mutta ONNEN HIUTALEITA VUODELLE 2008!!! :heart:
 
unikuu108
meillä teukka oppi kävelemään joulun pyhinä. ja kokoajan enemmän ja pidempiä matkoja.kivaa.. hauskannäköistä touhua.
en jaksa nyt pidempää.ensi kerralla sitten. :hug:

unis ja löysämaha teukka(kolmannet kakat jo tänään..)
 
unikuu108
heiphei!

meillä on ollut mahatautia liikkeellä.saimme sen joululahjaksi kyläpaikasta ilmeisesti.mulla meni päivässä ohi pojalla jo 5vrk menossa. huomenna käydään aamulla terveyskeskuksessa näytillä. kuumetta ei ole ollut,virkee ja itkuton. syö ja juo ihan tavallisesti ja leikkii. eikä oksentele.tosi löysää kakkaa/vesiripulia tulee suurinpiirtein joka syömisen ja juomisen jälkeen. osmosal ei mene alas. ei mehussa eikä mitenkään.. joten pojalla kaksi nokkamukia kokoajan vieressä.toisessa maitoa/velliä ja toisessa vettä. saa koko ajan juotavaa.. ja juo ihan mielellään.
vietimme rauhallisen uuden vuoden kotona.miehellä flunssa ja ei jaksanut lähteä minnekään. niinpä söimme vähän iltapalaa kynttilän valossa olohuoneen lattialla ja katseltiin raketteja. ja juotiin tölkillinen alkoholitonta sidukkaa(me emme ole juoneet 4-5 vuoteen). maistui vahvemmin maustetulta mehulta..

unikuu ja kurapylly teo
 
meille lääkäri viime kesänä sanoi että maito kokonaan pois pariksi päiväksi, kun mimmillä oli paha ripuli, annettiin vain vettä/mehua juomaksi. mutta kannattaa kyllä ensin kysyä omalta lääkäriltä, mutta noin sanoi meille lastenklinikalla. kuulemma maito vain pahentaa ripulia.
 
meillä oli miehellä sillein et alko joulupävänä ja meni ohi parissa päivässä..tuntui että ei tarttunut muhun ja kaapoon joten lähettii uudeksi vuodeksi miehen vanhemmille parin tunnin junamatkan päähän!Siellä ku oltii oltu pari päivää niin anoppi sai vatsataudin ja sit kun kotiin tultiin ni mulla alko ja samaa aikaa oli alkanu miehen siskolla..
Mietin vaa et jos sama pöpö ku miehellä ni viikon oli itämisaika..outoa..
Kaapolla oli muutaman päivän maha ripulilla mut meni ohi itsestään, ainoastaan ei ruoka oikee maistunu.Mulla tänää eka päivä et pystyssä jaksaa olla,tiistaina kun tuo tauti muhun iski ja rajusti tyhjeni molemmista päistä..
Toivottaavasti tässä oli nyt vatsatautia hetkeksi..

mukavaa alkanutta vuotta =)
 
Onnentäyteistä alkanutta vuotta kaikille!
Mut teksti hävis just, joten lyhyestä virsi kaunis...
1-v mitat, jos en oo muistanu laittaa... 73.3cm ja 9125g.
Masutaudin kourissa kamppaileville voimia!
 
joo olisi tarkoitus jäädä Kaapon kans vielä ainakin kotiin ja rahallisesti se ei ole mahdollista jos en lapsia ota hoitoon...olen ollut alueen pph ohjaajan kanssa yhteyksissä, nyt hän lomalla ja toivottavasti kutsuu haastatteluun kun lomalta palaa!asutaan Viikissä =)
 
Kiitoksia onnitteluista!!

Oikein mukavaa uutta vuotta 2008!!

Me oltiin ensimmäisellä lomalla Pohjanmaalla Pappan hoivissa.
Kuuden tunnin ajomatka ja Joulu meni oikein hienosti, leppoisasti. Aluksi pelättiin mieheni kanssa miten mahtaa automatkan kanssa käydä, kun termiitti ei viihdy yleensä autossa. Nukkui puolet matkasta, ja oli onnellinen.
Jouluna oli mukavaa,kun ei tarvinnut tehdä mitään itse kaikki oli valmista, tietysti isäni oli onnellinen pojan nähdessään ja hoivasi puolestamme. Pitkään aikaan ei ole ollut niin rentoa.
Ainakin sain levätä kunnolla.
Nyt on taas mennyt kolme yötä putkeen huonosti, taas heräilemme kahden tunnin välein. muu ei auta kuin tutti ja hierominen! johtunee kyllä ylä poskihampaasta. Kait ne yöt taas pian rauhoittuvat. Meillä on kohta kahdeksan hammasta.
 
Ette uskokaan, miten rauhallista meillä on ;) Isommat pojat lähtivät aamusta viikon lomalle ja olemme kotona kolmestaan =) tosin viikolla ollaan pikku-ukon kanssa kaksin ainakin päivät ja illat. Pikku-ukko haeskeli jo aamulla veljiä, kierteli ympäri kotia ja huuteli toista veikkaa nimeltä :heart: eikä löytynyt :D Kyllä sen jo näin pian huomasti, miten paljon seuraa noista isommista onkaan.

Talvista viikonloppua =)
 
unikuu108
nyt meillä ollaan toisenlailla kipeitä. ripuli meni ohi ja tulikin kurkunpään tulehdus.olimme lastenklinikalla spiirassa viime yönä ja kotiutumisesta 3 tuntia niin sai olla parin tunnin välein poikaa pitämässä peittojen kanssa parvekkella.vuoroin minä vuoroin mies. nyt ei enää hengitys takkua.yskä on ihan karmee.välillä oksentaa yskiessään.ja kuumeen on nostanut. oli päiväunien jälkeen kuin kekäle. 39 astetta.. teukka ei olekaan ollut näin kipeä ikinä..kävin äsken mittaamassa. melkein 38 oli.joten ei syytä huoleen..toivottavasti saisi nukkua ensi yönä..

unikuu ja teukka
 
Ihan pikainen vierailu....Eli ihmekös meillä neiti kiukkuinen, molemmissa korvissa tulehdus! Nyt oli sitten eka tulehdus. Milloinkas sinne korvekontrolliin sitten!?! Lääkärille vai ihan hoitajalle?

Työt aloitin 2.1. Oon tykännyt ihan hirveeti, mutta nyt huomenna sitten Sonja perhepäivähoitoon ja se AHISTAA!!! Jännittää, kaikkee mahdollista...Hoitajan tunnen ja on varmasti tunnollinen hyvä perushoitaja! Se hieman helpottaa! Mähän teen sairasloma sijaisuutta, että ei oo varmuutta kuinka kauan jatkuu...

Mutta öitä!!!
 
onneksi, kun rytmi lapsilla kerkesi menemään lomailun aikana ihan sekaisin. Tännekkin tuli nyt vihdoin lunta ja eilen rynnättiin heti aamupäivästä pulkkamäkeen.
Mimmi kävelly nyt kolmisen viikkoa mutta ulkona ei oikein onnistunut ainakaan eilen.
miten nopeasti muitten kävelevät taaperot ovat oppineet kävelemään ulkona?
:wave:
 
Meillä vasta harjoitellaan kävelemään lähtöä ilman tukea. Tuen kanssa kyllä mennään ja vähän matkaa, jos pidetään molemmista käsistä kiinni. Ajan kanssa, ajan kanssa...

Yöt on edelleen nukkunut hyvin. Pientä nukahtamis ongelmaa iltaisin ollut. Mutta äidin nukuttamana onnistuu suht hyvin, iskälle karjuu vaikka kuinka kovaa ja kuinka kauan tahansa.

Tänään lähdetään tyyny ja pulkka ostoksille. Niitä ei olla pikkumiehelle vielä ostettu lainkaan.

Äidillä meinaa olla kurkku kipeä. Ja aivastuttaakin. Toivottavasti tästä ei kehittyisi mitään... Pitänee suunnistaa vitamiinipurkille ja sulattaa pakkasesta mustaviinimarjamehua. On vielä omia jäljellä, mutta nyt ei vissiin pariin vuoteen ainakaan saada omia marjoja, kun pihatyöt ovat edessä päin ja pensaat istutettava ensi keväänä/kesänä...

Kyllä se vaan mieltä kirkastaa, kun maa on valkea. Ihana pikkupakkanen ja kevyttä lunta. Ihanaa =)

Ps. tissittelyä on vähennetty niin, että aamuisin saa vielä maidot herättyään. Mulloin ei. Mutta kaipaa selvästi. Nimittäin pikkukädet yrittää nykiä äidin puseroa koko ajan ja kurkkii kauluksesta sisään. Mutta kyllä se tästä ;)
 
paljonko hampaita muiden taaperoiden suussa? Mimmillä jo 14, tosin kaikki poskihampaat eivät ole ihan kokonaan vielä läpi, niiden kasvu tuntuuki vievän paljo aikaa. meillä pestään hampaat nyt kerran päivässä, kun ei juo mitään mehuja tai syö sokerista. kohta varmaan aletaan pesemään aamuin illoin.
 
Heips :wave: Taas tovi vierähtänyt viime tekstistä..luen kyllä ahkerammin ;) Meillä Venlalla on nyt 6 hammasta ja varmaan on lisää tulossa, kun syöminen on ollut niin vähäistä. Ruokapuoleen kun päästiin, niin kukkakaali aloitettiin maanantaina, mutta tänään piti sekin hylätä suuresti lisääntyneen ihottuman ja kutinan takia :( Osaisiko kukaan sanoa mikä olisi hyvä (ravitseva) kasvis, joka ei välttämättä olisi kauheen allergisoiva? Joku kasvis pitäisi saada tähän mukaan. Mammanen ne pikku taaperot on kyllä aivan ylisulosia kun osaavat jo vaatia sitä maitoa puseroa repimällä :heart: Tuli ihan hymyhuulille kun ajattelin miten mun esikoinen aikoinaan teki samaa :D Nipsu Meillä on korvakontrollit määrätty aina kuukauden päähän kuurin aloittamisesta (poika sairastellut monia korvatulehduksia), toivottavasti korvat olisi kunnossa teillä :heart: Unikuulle voimia :hug: On rankkaa kun lapset sairastaa ja vieläpä noin paljon yhteen putkeen :( Tämmöistä tällä erää. Mukavaa viikon jatketta :wave:

 
Moi! Meijän Sonjalla ei edellenkään oo kuin kaksi hammasta alhaalla! Ois jo ihan kiva, että tulis lisää.

Ei hyvin alkanut tää "hoitoura" eli Sonja ehti olla vaan kaksi päivää hoidossa ja siihen nousi kova kuume! Sitten kuume hellitti ja toissa yönä rupes ripuloimaan ja eilen oksentamaan. Mies oli kaksi päivää kotosalla neidin kanssa ja minä tään päivän. Tänään käytiin terveysasemalla ja korvat on lähtenyt parantuun, oikee kontrolli sitten tosiaan noin kuukauden päähän. Kiitos Vempula tiedosta! Neidillä on sitten nyt joku mahatauti ja käskettiin jo antaa osmosalia ja seuraille neitiä. Kuivumisen merkkejä oli jo jännä makea hengitys, pissaa ei tule usein ja jos tulee niin pahan hajuista. VOi, voi...toivottavasti v-lopun aikana paranee!

Hoitopaikka on tosi kiva, mutta silti mä itkee pillitin kun maanantai-aamuna hoitoon vein. Sonja ei itkenyt, mutta sitten tiistai-aamuna itki! Ihan sydämestä otti, kun maanantaina menin hakemaan ja siellä se oma mussukka tutti suussa seista tökötti pihalla...Onhan tää totuttelua siis työ- ja perhe-elmän yhdistäminen. Varsinkin, jos joku on kipeenä! Harmillista...

Nipsu
 
Paranemista Nipsun Sonjalle :hug: saitte sitten monta tautia kerralla.

Vettä sataa ja lumet häviää sen myötä. Harmillista :/ Muutamana päivänä jo päästiin kokeilemaan uutta pulkkaa ja voi miten tuo pikku-ukko nauttikaan siinä istumisesta :heart: Istui selkänojaan nojaten kuin isäntämies :D ja hihkui onnessaan.
On oppinut jo hieman kävelemään ulkona. Tosin pyllähtää tai kaatuu nenälleen aikas usein ;) Ihanan näköistä katseltavaa :heart:

Hampaita pikku-ukolla on 8 ja yksi ihan tuloillaan.

Jaksaakos teillä taaperot keskittyä jo leikkiin?? Meillä ei oikein malteta olla paikoillaan :whistle: paljon mieluummin kävelee paikasta toiseen ja tutkii samalla joka nurkan :D välillä istahtaa leikkimään leluillaan, mutta esim kirjan selailua ei oikein jaksa harrastaa... Lorupussin loruihin tosin jaksaa vähän innostua =)

Huomenna saan isommat pojat kotiin, ihanaaaa. Mulla onkin jo kova ikävä :'(

Talvisempaa viikonloppua toivoo kotihengetär
 
Onpas ehtinyt vierähtää tovi viime kirjoittelustani, olen tainnut vaan koukuttua facebookiin niin, etten muualla juuri ehdi vierailla... :whistle:

Alma kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia, ja leikkii isosiskon kanssa jo kuin isot tytöt konsanaan! Ja kyllä jaksaa keskittyä leikkeihin, välillä ei malttaisi lopettaa lainkaan. Ja samoin kirjoja (ja lelulehtiä!) "lukee" todella innokkaasti, ja on aina valmiina kuuntelemaan ja katselemaan kirjaa äitin tai isin sylissä. Touhukas tyttö. Lempileluja taitavat tällä hetkellä olla erityisesti Brion puinen liesi keittovälineineen, sekä jääkaappimagneetit. Nuket ja nukenvaunut ovat myös suosiossa, sekä kaikki millä isosisko leikkii. Usein jo tuleekin riitaa millä lelulla on kenenkin vuoro juuri sillä hetkellä leikkiä. Huh-huh...

Hampaita Almalla on nyt 9, joista 2 poskihampaita (vasemmalla puolella ylhäällä ja alhaalla) neljäs alaetuhammas loistaa edelleen poissaolollaan, saa nähdä ehtivätkö kaikki poskihampaat puhjeta ennen sitä, vielä ei ainakaan näytä edes olevan puhkeamassa... Meillä on venynyt hiukan tuo hammaslääkärissä käynti, saatiin aika lopulta vasta tämän kuun lopulle, pitänee siellä tuota hammasasiaa kysäistä, ellei ennen sitä näy.

Imetys taitaa meillä nyt sitten viimein olla ohi, nyt on meneillään jo kolmas imeskelemätön päivä, ja aika iisisti on sujunut. Joululomalla mummolassa pidettiin pientä unikoulua, ja saatiin silloin yöimetys pois, ja nyt viime päivinä ollaan sitten pikkuhiljaa jätetty pois myös illan imuhetki. Yöimetyksestä luopuminen oli Almalle aika kova pala, mutta koska jatkuva, tunnin-parin välein tapahtuva yöheräily oli meille vanhemmille jo aika rankkaa, niin pakko oli jotain tehdä. Niinpä minä joululomalla istuin mummilassa olohuoneessa ja kuuntelin kun isi ja mummi koittivat vuorotellen lohduttaa sydäntäsärkevästi itkevää Almaa. Oli aika paha paikka mulle. :'( Nyt kuitenkin yöt menevät jo hienosti, joskus täytyy käydä Almaa hiukan taputtelemassa tai hakemassa ehkä viereenkin, mutta entiseen verrattuna ihanan rauhallista!

Tätä äitiä alkaa jo hiukan kotonaolo kyllästyttää, ja olenkin kovasti miettimässä mitä sitä tekisin. Toisaalta en vielä haluaisi Almaa hoitoon laittaa, mutta katsotaanhan nyt... Isosisko Eva aloitti tällä viikolla ensimmäistä kertaa kerhossa, ja tuntuu viihtyvän siellä hienosti, varmasti viihtyisi hoidossakin. Almakin on kyllä reipas tapaus, ja taitaisikin olla niin, että äitiä hirvittäisi hoitoonmeno enemmän... No, mulla kun ei ole työpaikkaa odottamassa, niin saan tässä funtsia asiaa ihan kaikessa rauhassa.

Sen verran kuitenkin olen nyt ottanut itselleni omaa-aikaa, että aloitin pitkän jahkailun jälkeen kuntosalilla käynnin! Joskin salitreeni on niin tylsää, että mietin rinnalle jotain muutakin, ehkäpä joogaa. Hmmm...

Tosiaan, talvi otti taas takapakkia, ja lumet katosivat, tylsää. Tuolla märässä ja kuraisessa maassa ei ole yhtään kivaa leikkiä kenenkään mielestä. Almakin tykkäsi kovasti pulkkailusta, ehdittiin sitä kokeilla jo silloin edellisen lumen aikoihinkin, hirmuinen riemu on pienellä kun pääsi pulkalla pientä mäkeä alas, tai äiti veti ympyrässä pitkin pihaa.

Toivotaan, että viikonloppu toisi talven takaisin (taitaa olla turha toivo...)

Bliss
 
Alkuperäinen kirjoittaja unikuu108:
nyt meillä ollaan toisenlailla kipeitä. ripuli meni ohi ja tulikin kurkunpään tulehdus.olimme lastenklinikalla spiirassa viime yönä ja kotiutumisesta 3 tuntia niin sai olla parin tunnin välein poikaa pitämässä peittojen kanssa parvekkella.vuoroin minä vuoroin mies. nyt ei enää hengitys takkua.yskä on ihan karmee.välillä oksentaa yskiessään.ja kuumeen on nostanut. oli päiväunien jälkeen kuin kekäle. 39 astetta.. teukka ei olekaan ollut näin kipeä ikinä..kävin äsken mittaamassa. melkein 38 oli.joten ei syytä huoleen..toivottavasti saisi nukkua ensi yönä..

unikuu ja teukka
Meillä molemmilla tytöillä alttius tuohon kurkunpäätulehdukseen, eli laryngiittiin, joten tiedän kuinka ikävä tauti on. Alma on sairastanut taudin vasta kerran, ja Eva kahdesti. Spiirassa meidän ei ole onneksi tarvinnut käydä, ventolinen ja viileän ilman/juoman avulla ollaan selvitty. Saa nähdä onko tämä nyt sitten joka flunssan kanssa sama juttu, Evalla on kaksi viimeistä flunssaa menneet laryngiitin kanssa, ja Almalla viimeisin. Meillä pahin osa tautia on mennyt ohi parissa päivässä, ja kolmantena yönä on hengitys ollut lapsilla jo selkeästi parempaan päin. Inhottava tauti kerrassaan.

Toivottavasti teilläkin meni tauti jo ohitse!

Bliss
 
Iltoja, öitä...meillä menikin iltapäivä ja ilta sairaalassa eli Sonja oli koko päivän ihan tokkurainen ja nukkui vaan. Eli niin paha ripuli nyt sitten on tai sitten mahdollinen paha allergia sille korvatulehduslääkkeelle. Ens viikolla selviää lopulliset tulokset! Kaikki tuli vesiripulina heti ulos, jopa vesi ja se osmosal. Lopulta saatiin pysymään sisällä ja oltais myös saatu jäädä osastolle, mutta ajateltiin et pärjätään yö kotonakin, kun oli jo pari tuntia nestettä kehossa pysynyt. Noh, heti ku tultiin kotiin ja riisuttiin ulkovaatteita niin johan tuli ripulit. Eihän sieltä enää tuu kuin ihan sellaista vettä, mutta tosi pahan hajuista. Sitten 10 min. päästä toiset ja neiti oli sen jälkeen taas ihan sippi. Eipä juuri tänään hereillä ole ollut...Eli luulenpa, että aamulla lähdetään takas sairaalaan ja josko se tippaan laitto auttais. Harmillista...

Mutta jospa se tästä! Öitä! Itekin ihan väsy ja iso kasa pyykkiä odottaa, kun Sonjalla tullut monta kertaa läpi...höh...
 
Nipsu; voi teitä, kyllä pientä nyt koitellaan :/ :hug: Noin pieni kuivuu tosi nopeasti, että varmaan hyvä mennä tankkaukseen sairaalaan. Ikäviä tuollaiset taudit. Pikaista paranemista teille :hug:

Meidän isot pojat tulee tänään kotiin :heart:

:wave: :wave:
 

Yhteistyössä