Margariini vai oikea kunnon voi?

  • Viestiketjun aloittaja terveyden perikuva
  • Ensimmäinen viesti
irru
samalla tavalla kuin eläinrasvojen vastaava. Rasva margariinissa sinänsä hyvää, mutta kovete tosi vaarallista. Sen vuoksi teenkin levitettä itse. Tässä ohje:
100 g voita (annetaan lämmetä palasina huoneenlämpöiseksi)
100 g Keiju-rypsiöljyä (vatkataan sekaisin pehmenneen voin kanssa)
1 dl kylmää vettä (sekaan, vatkataan tovi, jotta seos jähmettyy, aluksi tuntuu tosi luirulta

Tätä teen kannelliseen säilytysrasiaan (esim. tyhjä margariinirasia). Pitäis olla verisuonille terveellisempi vaihtoehto kuin margariini tai pelkkä voi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja irru:
samalla tavalla kuin eläinrasvojen vastaava. Rasva margariinissa sinänsä hyvää, mutta kovete tosi vaarallista. Sen vuoksi teenkin levitettä itse. Tässä ohje:
100 g voita (annetaan lämmetä palasina huoneenlämpöiseksi)
100 g Keiju-rypsiöljyä (vatkataan sekaisin pehmenneen voin kanssa)
1 dl kylmää vettä (sekaan, vatkataan tovi, jotta seos jähmettyy, aluksi tuntuu tosi luirulta

Tätä teen kannelliseen säilytysrasiaan (esim. tyhjä margariinirasia). Pitäis olla verisuonille terveellisempi vaihtoehto kuin margariini tai pelkkä voi.
Miksi laitat sitä vettä, saako kysyä? Käykö tuo seos paistamiseen, vai räiskyykö pannulla?
 
anu
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No kun kaikki haluaa syödä niin "etelä-eurooppalaisittain" että pitää olla oliiviöljyä eikä kotimainen rypsiöljy kelpaa :)
Ostin juuri ruokapiiristä rypsiöljyä, vieläpä luomua oli. En ole avannut vielä pulloa, kun on muita öljyjä kesken. Toivottavasti se on hyvän makuista, aiemmat rypsiöljyt eivät ole minusta maistuneet hyvältä, olleet tunkkaisia.
Ainoa, joka ei mielestäni maistu pahalta. Se luomuöljy on mielestäni tosi pahaa (sori...).
 
Alkuperäinen kirjoittaja anu:
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No kun kaikki haluaa syödä niin "etelä-eurooppalaisittain" että pitää olla oliiviöljyä eikä kotimainen rypsiöljy kelpaa :)
Ostin juuri ruokapiiristä rypsiöljyä, vieläpä luomua oli. En ole avannut vielä pulloa, kun on muita öljyjä kesken. Toivottavasti se on hyvän makuista, aiemmat rypsiöljyt eivät ole minusta maistuneet hyvältä, olleet tunkkaisia.
Ainoa, joka ei mielestäni maistu pahalta. Se luomuöljy on mielestäni tosi pahaa (sori...).
Et välttämättä ole tätä maistanut, kun tämä on tästä meiltä lähiruokaa, ellet satu olemaan samassa ruokapiirissä. :) Mutta kiitos vinkistä, kokeilen tuonnempana, kun nuo pullot on käytetty.
 
irru
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Alkuperäinen kirjoittaja irru:
samalla tavalla kuin eläinrasvojen vastaava. Rasva margariinissa sinänsä hyvää, mutta kovete tosi vaarallista. Sen vuoksi teenkin levitettä itse. Tässä ohje:
100 g voita (annetaan lämmetä palasina huoneenlämpöiseksi)
100 g Keiju-rypsiöljyä (vatkataan sekaisin pehmenneen voin kanssa)
1 dl kylmää vettä (sekaan, vatkataan tovi, jotta seos jähmettyy, aluksi tuntuu tosi luirulta

Tätä teen kannelliseen säilytysrasiaan (esim. tyhjä margariinirasia). Pitäis olla verisuonille terveellisempi vaihtoehto kuin margariini tai pelkkä voi.
Miksi laitat sitä vettä, saako kysyä? Käykö tuo seos paistamiseen, vai räiskyykö pannulla?
koska tuolloin levite levittyy helposti heti jääkaapista ottamisen jälkeenkin. En ole kokeillut paistaa tällä, sillä paistan aina kaiken Keiju-rypsiöljyllä. Saattaa olla, että räiskyisi pannulla, koska vettä mukana.

 
Alkuperäinen kirjoittaja irru:
koska tuolloin levite levittyy helposti heti jääkaapista ottamisen jälkeenkin. En ole kokeillut paistaa tällä, sillä paistan aina kaiken Keiju-rypsiöljyllä. Saattaa olla, että räiskyisi pannulla, koska vettä mukana.
Minä teen muuten samoin, mutta ilman vettä ja se on kyllä jääkaapista melkein heti sopivan levittyvää, ehkä oikein pehmeälle leivälle pitäisi odottaa muutama minuutti, ennen kuin levittää levitteen.
 
irru
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Alkuperäinen kirjoittaja irru:
koska tuolloin levite levittyy helposti heti jääkaapista ottamisen jälkeenkin. En ole kokeillut paistaa tällä, sillä paistan aina kaiken Keiju-rypsiöljyllä. Saattaa olla, että räiskyisi pannulla, koska vettä mukana.
Minä teen muuten samoin, mutta ilman vettä ja se on kyllä jääkaapista melkein heti sopivan levittyvää, ehkä oikein pehmeälle leivälle pitäisi odottaa muutama minuutti, ennen kuin levittää levitteen.
kevytlevitteisiin verrattuna TOSI hyvänmakuista :)
 
tietäjä
Alkuperäinen kirjoittaja 4n äiti:
margariinissa on lisäaineita. meillä syödään voita ja oliiviöljyä, leivän päälle usein pestoa.
Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy on terveellisempää, sisältää omegoja sun muita enemmän. Rainbowna saa suht edullisesti tai ainakin halvempana kuin aito virgino.
 

Yhteistyössä