Pursotettava vaniljakreemi
* 1 1/2 dl vettä
* 1 rkl perunajauhoja
* 2 rkl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 100 g margariinia
Mittaa kattilaan kylmä neste, perunajauho ja sokeri. Kuumenna kokoajan sekoittaen ja kiehauta. Makeuta vaniljasokerilla. Vaahdota margariini ja lisää jäähtynyttä kiisseliä pieninä erinä samalla vatkaten. Pursota jäähtyneenä esim. kakun päälle.
Maidoton kinuski
* 3 dl vettä tai riisijuomaa
* 1 dl sokeria
* 1/2 dl siirappia
* 4 rkl perunajauhoja
* 50 g margariinia
Mittaa kattilaan kylmä neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot. Sekoita ja kiehauta sekoitellen. Nosta pois levyltä ja lisää margariini. Sekoita kunnes rasva sulaa. Levitä kakun päälle. Samasta kinuskista voi tehdä kinuskikaramellejä karamellivuokiin.
Tuota ekaa olen kokeillut, eli tuota kreemiä. Siitä tuli ihan kermavaahdon näköistä, mutta onhan se aika raskasta kun on niin rasvaista. Laitoin sitä vaan reunoille, päälle todella ohuesti ja päällystin sopivilla marjoilla/karkeilla/hedelmillä.
Kinuskia ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla. Yks vaihtoehto on tietty tehdä mokkapalakuorrute, maidottomasta rasvasta siis. Jos kaakao sopii. Green&black's organic on pelkkää kaakaota, siinä ei siis ole edes soijalesitiiniä.